Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης (φωτο & βίντεο)

Χειροπέδες σε Αλβανό ναρκέμπορο – Με τζιπ και μπότοξ το «έπαιζε» ζάμπλουτος επιχειρηματίας

Συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή (04.12.2020), 54χρονος Αλβανός, ο οποίος θεωρείται από τις Αρχές ως ένας από τους μεγαλύτερους διακινητές κοκαΐνης και χασίς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνταν έντονα στις ανταλλαγές ναρκωτικών με την τουρκική μαφία. Δηλαδή, έδινε στους Τούρκους μαφιόζους αλβανικό χασίς, έναντι του ποσού των 4.000 ευρώ και αντί χρημάτων, παραλάμβανε καθαρή ηρωίνη από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είχε αλλάξει προσανατολισμό, καθώς τα ταξίδια στην Τουρκία και την Νοτιοανατολική Ευρώπη είχαν διακοπεί. Έτσι είχε προσανατολιστεί πλέον στον τομέα της εσωτερικής καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.

Για το λόγο αυτό είχε νοικιάσει στον Αυλώνα Αττικής έναν βιομηχανικό χώρο τριών ορόφων και είχε εγκαταστήσει στο εσωτερικό του ένα πλήρες εργαστήριο και σύστημα καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης, την οποία άμεσα θα έριχνε στην αγορά της Αθήνας, αποκομίζοντας κέρδος άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Μάλιστα στο εσωτερικό του κτιρίου βρίσκονταν μόνιμα τρεις συμπατριώτες του, οι οποίοι πρόσεχαν την καλλιέργεια και μάλιστα λόγο της καραντίνας και για να μην δίνουν στόχο, είχαν να βγουν από εκεί τουλάχιστον έναν μήνα. Βέβαια, ο 54χρονος φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, είχε φροντίσει να έχουν όλα τα καλά, από φαγητό και ποτό, ακόμα… και αιθέριες υπάρξεις για την τόνωση της ψυχολογίας τους.

Ο 54χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την πανδημία και όσο δεν είχαμε καραντίνα, ήταν τακτικός θαμώνας στις μεγάλες πίστες της Αθήνας, καθώς είχε αδυναμία στις νέες τραγουδίστριες που προσπαθούν να κάνουν ένα ξεκίνημα καριέρας και στις οποίες εμφανίζονταν ως ζάπλουτος επιχειρηματίας από την Αλβανία.

Την εικόνα του… επιχειρηματία ενίσχυε ο 54χρονος ναρκέμπορος, κάνοντας μπότοξ για να φαίνεται όμορφος και παράλληλα κυκλοφορούσε μ’ ένα θηριώδες τζιπ γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας, αξίας άνω των 70.000 ευρώ.

Στο ίδιο αυτοκίνητο είχε δημιουργήσει ηλεκτρική κρύπτη – άνοιγε μόνο με ειδικό χειρισμό που μόνο ο ίδιος γνώριζε – προκειμένου να μεταφέρει ναρκωτικά στην Ευρώπη με το θηριώδες τζιπ, προκειμένου να μην κινεί υποψίες.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στην υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη στο πλαίσιο συνεργασίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α.

Η υπόθεση εξελίχθηκε στο πλαίσιο έρευνας για εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ακατέργαστη κάνναβη από Αλβανία και τη διακινούσε στην ελληνική επικράτεια. Επιπλέον διακινούσε κοκαΐνη και καλλιεργούσε, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, δενδρύλλια κάνναβης για διακίνηση στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, διασταυρώθηκαν στοιχεία εμπλεκομένων και δημιουργήθηκε το «προφίλ» τους, ενώ αποσαφηνίσθηκαν οι ρόλοι τους και αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης και οχήματα με ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες για την μεταφορά των ναρκωτικών.

Επιπλέον προσδιορίστηκε τοπογραφικά και τελικά εντοπίστηκε πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο επαγγελματικής μορφής, για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, σε οίκημα σε ερημική αγροτική περιοχή του Αυλώνα Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Βούλα, Βύρωνα, Νέα Σμύρνη, Άνω Γλυφάδα και Αυλώνα Αττικής, όπου συνελήφθησαν (8) αλλοδαποί μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (1.800) δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, περίπου (1.356) γραμμάρια κοκαΐνης, 44,3 κιλά φύλλων κάνναβης κ.λπ.

Τις επιχειρήσεις συνέδραμαν Ομάδες της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε., του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών καθώς και υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται ως μέλη της οργάνωσης (7) ακόμη άτομα, (5) αλλοδαποί και (2) ημεδαποί, εκ των όποιων οι δυο είναι προσωρινά κρατούμενοι Καταστήματα Κράτησης της Χώρας μας.

Σε έρευνες σε οικίες και οχήματα των εμπλεκομένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • (1.800) δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,
 • (1) κιλό και (355,8) γραμμάρια κοκαΐνης,
 • (43) κιλά και (300) γραμμάρια φύλλων κάνναβης,
 • (45) βλαστοί κάνναβης,
 • (510) γραμμάρια σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης κατάλληλης για την νόθευση κοκαΐνης,
 • (6) αυτοκίνητα,
 • (11.505) ευρώ,
 • πιστόλι με γεμιστήρα και (41) φυσίγγια,
 • (2) σιδερογροθιές,
 • (2) ζυγαριές ακριβείας, (16) συσκευές κινητής τηλεφωνίας καθώς
 • υδραυλική πρέσα, πλήρης εξοπλισμός και παρακολουθήματα εξαερισμού, ηλεκτροδότησης και φωτισμού εργαστηρίων - φυτωρίων για την καλλιέργεια κάνναβης υδροπονικής μορφής (λαμπτήρες, αφυγραντήρες, σωλήνες εξαερισμού, όργανα αυτόματου ποτίσματος, λιπάσματα κ.α.)

Από τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης και κυρίως από τη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), τις κατασχεθείσες ποσότητες, τη σύσταση φυτωρίων κάνναβης υδροπονικής μεθόδου, την εισαγωγή ποσοτήτων από την Αλβανια, την ενοικίαση πολυτελών κατοικιών κ.λπ., προκύπτει, η κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής της εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών για την αποκόμιση σημαντικών παρανόμων προσόδων, τα οποία προσδιορίζονται πάνω από 6.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ακόμα ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν εμπλακεί και στις ακόλουθες υποθέσεις ναρκωτικών:

 • τον περασμένο Ιούνιο σε υπόθεση κατάσχεσης (81) κιλών ακατέργαστης κάνναβης (σχετικό το από 26-06-2020 Δελτίο Τύπου) και
 • τον περασμένο Αύγουστο σε υπόθεση κατάσχεσης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής (205) κιλών και (420) γραμμάριων ακατέργαστης κάνναβης στην Κινέτα Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

https://www.newsit.gr/ & http://www.astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: