Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ολα όσα είπαν για κορονοϊό, εμβόλια και Ψυχική υγεία ο Κικίλιας και η Ράπτη (βίντεο)


Eνημέρωση και σήμερα για τον κορωνοϊό,τα νέα κρούσματα,τα μέτρα για τα ρεβεγιόν,αλλά και για την Ψυχική υγεία από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη.


Έκκληση για τήρηση των μέτρων και γιορτές σε στενό οικογενειακό κύκλο απηύθυνε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, της τελευταίας πριν τα Χριστούγεννα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες τα εμβόλια που εγκρίνονται θα αυξηθούν, ενώ τόνισε ότι βασικό θέμα της σημερινής ενημέρωσης είναι η ψυχική υγεία εν μέσω της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο σχέδιο εμβολιασμών, υπογραμμίζοντας πως ότι το «υπουργείο Υγείας, οι συναρμόδιοι φορείς, οι υγειονομικοί, οι επιστήμονες, άνθρωποι της ψηφιακής τεχνολογίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το σύνολο του κράτους εργάζεται πυρετωδώς για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια».

«Είναι προφανές ότι θα υπάρχουν μικρά λάθη και κάποιες αστοχίες. Θα πρέπει να συντονιστεί το σύνολο της κοινωνίας» είπε επίσης ο υπουργός Υγείας, ανακοινώνοντας παράλληλα πως η επιτροπή των επιστημόνων διευρύνεται με τον καθηγητή Ψυχιατρικής του ΑΠΘ Βασίλειο Παντελεήμονα Μποζίκα. 

Παράλληλα, αναφορικά με το θέμα της ψυχικής υγείας είπε πως «αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας κατά 62%, φτάνοντας στα 58 εκατ. ευρώ, ή στο 2% όπως προβλέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε:

«Να ξεκαθαρίσω ότι ξεκινάμε με το εμβόλιο της pfizer. Έρχεται στη χώρα στις 26 του μήνα και ξεκινάμε στις 27, με τους υγειονομικούς, τους οίκους ευγηρίας και τις ευπαθείς ομάδες.

Υπάρχει η δυνατότητα για 2 εκατ. και πλέον εμβολιασμούς τον μήνα. Ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Όχι βιασύνες σε ένα πρότζεκτ που εξήγησα πόσο σύνθετο είναι. Θέλει μεγάλη προσοχή, διαφάνεια με έγκυρα στοιχεία και όχι βιασύνες.

Έτσι θα υλοποιήσουμε το σχέδιο, εμβολιάζοντας σταδιακά όλο και περισσότερους.

Ζωή Ράπτη: Μέτρα στήριξης της Ψυχικής Υγείας

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η οποία είπε: 

Έχει παρατηρηθεί μία τεράστια αύξηση στην ψυχολογική πίεση των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η απουσία από τους χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας και η απώλεια των δικών μας ανθρώπων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλοι μας χάσαμε ένα ποσοστό της ψυχικής μας ελευθερίας. 

Αναπτύσσουμε προγράμματα για ανέργους, ψυχικά νοσούντες και τα παιδιά μας που έχουν κλειστεί μέσα.

Ο τρίτος πυλώνας είναι ότι έχουμε αναρτήσει οδηγίες και συμβουλές για τους πολίτες που αισθάνονται πίεση.

Καλούμαστε να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας με τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και να βρούμε χρόνο για τον εαυτό μας.

Το lockdown έχει επηρεάσει βάναυσα τα παιδιά μας, καθώς δεν πηγαίνουν στο σχολείο και είναι περιορισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom