Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Κακοκαιρία με καταιγίδες και προβλήματα σε Αττική & Εύβοια - Χάρτες με την κίνηση στους δρόμους (βίντεο)


Άστατος ο καιρός: «Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική - Πτώση δέντρου και επέμβαση της Πυροσβεστικής στη Νέα Σμύρνη - Πού παρατηρείται κίνηση και μποτιλιάρισμα, πού διεκόπη η κυκλοφορία.

Άκρως χειμερινός σήμερα ο καιρός, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται από τις βραδινές ώρες στην Αττική. Η κακοκαιρία πλήττει κυρίως τα ανατολικά του νομού, ενώ αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί ήδη 14 κλήσεις για κοπές δέντρων, ενώ σύμφωνα με το MEGA, πτώση δέντρου σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Ομήρου στη Νέα Σμύρνη από την κακοκαιρία.

Ειδικότερα, ένα μεγάλο δέντρο έπεσε από τον αέρα και τη βροχή και καταπλάκωσε ένα αυτοκίνητο, ενώ έσπασε και ζαρντινιέρες.

Άντρες της πυροσβεστικής έκοψαν το δέντρο σε κομμάτια και οχήματα του δήμου τα περισυνέλλεξαν προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.



Πού έχει κίνηση τώρα στους δρόμους 

Την ίδια ώρα αυξημένη καταγράφεται η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στην άνοδο της λεωφόρου Κηφισού από το ύψος της Λοσίων μέχρι τη Νέα Χαλκηδόνα, ενώ μποτιλιάρισμα υπάρχει και στο καθοδικό ρεύμα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης. 
kinisi_tora_kairos_deutera
Δυσκολίες στην κυκλοφορία παρατηρούνται επίσης τμηματικά και στη λεωφόρο Κηφισίας, στη συμβολή της με την Κατεχάκη, στη  λεωφόρο Μεσογείων και στην Αλίμου Κατεχάκη, στο ρεύμα προς Αθήνα. 

Κίνηση θα συναντήσουν οι οδηγοί και στη λεωφόρο Συγγρού, στο ρεύμα προς Αθήνα, από Συγγρού - Φίξ μέχρι και Αθανασίου Διάκου. Μποτιλιάρισμα και στην λεωφόρο Καρέα.


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, λόγω συσσώρευσης υδάτων, η κυκλοφορία διεκόπη στο 3ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Βραυρώνος στο Μαρκόπουλο, στην οδό Αρίωνος στη Ραφήνα και στη οδό Μυλλέρου στο κέντρο της Αθήνας, από το ύψος της Αγησιλάου μέχρι την Πειραιώς. 

Ισχυρές βροχοπτώσεις και στην Εύβοια 

Ιδιαίτερα ισχυρές ήταν οι βροχοπτώσεις στη Εύβοια, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ειδικότερα στο Μαντούδι και το Προκόπι. Επί ποδός βρίσκονται η Πολιτική Πρστασία, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα όπως αυτά του περασμένου Αυγούστου, ενώ ο κίνδυνος να φουσκώσουν και πάλι τα ρέματα και οι χείμαρροι ανάγκασαν το σύνολο δυνάμεων να κοιμηθούν κυριολεκτικά δίπλα στα ποτάμια.

Μετά τα μεσάνυχτα η βροχή ήταν ραγδαία, στη συνέχεια υπήρξε μία μικρή ύφεση, αλλά τα καιρικά φαινόμενα εντάθηκαν και πάλι μετά τις 3 τα ξημερώματα και συνεχίστηκαν έως τις 6 το πρωί. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη νύχτα αλλά και αυτή την ώρα τμηματικά σε διάφορα κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου σε Μαντούδι, Προκόπι και Βασιλικού απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των ΙΧ προληπτικά και διεξαγόταν από άλλα ασφαλή σημεία του οδικού δικτύου.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και της αστυνομίας παρακολουθούν την εξέλιξη των γεγονότων κυρίως σε περιοχές που έχουν τραυματιστεί από την κακοκαιρία του περασμένου καλοκαιριού, ενώ τα καιρικά φαινόμενα δείχνουν να βρίσκονται σε ύφεση στην περιοχή.
https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom