Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Εκθετη η κυβέρνηση: Γώγος και Λινού διαφωνούν - Είναι πολλά τα 9 άτομα, ποτέ δεν το εισηγηθήκαμε! (βίντεο)


Γώγος: Δημιουργείται μια σύγχυση με τον αριθμό 9.Μόνο τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι θα μπορούν να κάνουν μαζί ρεβεγιόν - Λινού: Δεν συζητήθηκε στην Επιτροπή, ούτε κανείς γνωρίζει πώς προέκυψαν τα 9 άτομα.

Τα όσα είπαν σήμερα το πρωί σε δύο διαφορετικές εκπομπές οι δύο καθηγητές για τα άτομα που μπορούν να κάτσουν στο ίδιο εορταστικό τραπέζι τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση, αφού φαίνεται να αποφασίζει μόνη της χωρίς καν να ρωτάει την γνώμη της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό.

Τόσο ο Χαράλαμπος Γώγος όσο και η Αθηνά Λινού διαφωνούν, καθώς θεωρούν ότι ο αριθμός 9 που ακούστηκε αρχικά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και στην συνέχεια επισημοποιήθηκε στο ΦΕΚ είναι υπερβολικός και το σωστό είναι η γιορτή να περιοριστεί στα άτομα που κατοικούν στο ίδιο σπίτι. Μάλιστα η κυρία Αθηνά Λινού πολιτικοποίησε το θέμα, σημειώνοντας ότι ουδέποτε στην επιτροπή των ειδικών έγινε λόγος για 9 άτομα.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Χαράλαμπος Γώγος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί και πριν τη δημοσίευση του ΦΕΚ είπε ότι: τα Χριστούγεννα πρέπει να τα περάσουν μαζί μόνο τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι. Εξήγησε ότι ο αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι. 

«Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας», τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν, καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια.

Ο Χ. Γώγος είπε ότι η Επιτροπή έχει θέσει το θέμα και όλα τα μέλη της συμφωνούν με τη θέση αυτή, δηλαδή για γιορτές μόνο με την οικογένεια που ζούμε στο ίδιο σπίτι. «Από εκεί και πέρα, αν είναι τόσο μείζον το θέμα, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση», είπε ο καθηγητής σημειώνοντας ωστόσο ότι η Επιτροπή δεν είναι όργανο που αποφασίζει αλλά είναι όργανο που γνωμοδοτεί.

Για τα αιτήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις λειτουργίες και τους πιστούς τη διάρκεια των εορτών, τα οποία έθεσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό, ο κ. Γώγος απάντησε ότι είναι ήπια και εκτίμησε ότι η Επιτροπή θα δώσει το "πράσινο φως". 

Δείτε όσα είπε ο κύριος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ:

Αθηνά Λινού: Δεν συζητήθηκε στην Επιτροπή ο περιορισμός 9 ατόμων σε εκκλησίες και ρεβεγιόν

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών,κυρία Αθηνά Λινού, υποστήριξε πως ο μέγιστος αριθμός των εννέα ατόμων για τις εκκλησίες και τα ρεβεγιόν δεν συζητήθηκε στην Επιτροπή.

Μάλιστα, η ίδια χαρακτήρισε λογικό το αίτημα της Εκκλησίας να εισέρχονται στο ναό άτομα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του ναού.

«Αν η πρόταση εισακουστεί και με την προϋπόθεση ότι οι πόρτες και τα παράθυρα των ναών θα είναι ανοιχτά, αλλά και οι λειτουργίες θα είναι σύντομες, τότε οι εκκλησίες μπορούν να λειτουργήσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων» σημείωσε.

Δείτε όσα είπε η κ. Λινού στην πρωινή εκπομπή του Mega:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom