Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Διδυμότειχο: Ο κοροναϊός αποδεκάτισε το νοσοκομείο - Τουλάχιστον 40 εργαζόμενοι θετικοί


Σήμα κινδύνου εκπέμπει το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 40 κρούσματα κοροναϊού, μεταξύ των μελών του προσωπικού, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Κλινικές έχουν μείνει χωρίς προσωπικό καθώς γιατροί και νοσηλευτές έχουν νοσήσει ή βρίσκονται σε καραντίνα, με τους ασθενείς να μεταφέρονται για να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές Αρχές, που κάνουν προσπάθειες διαχείρισής της, όπως αναφέρει το evrosonline.gr, σημειώνοντας ότι κρίνεται ακόμη και η λειτουργία του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως πως έχουν ξεκινήσει μαζικά τεστ σε όλο το προσωπικό και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα χειρουργείο»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στην ίδια πηγή, επιβεβαίωσε την κατάσταση που επικρατεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 40 κρούσματα στο προσωπικό συμπεριλαμβανομένων καθαριστριών και τεχνικών.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα χειρουργείο» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, τονίζοντας πως «δεν γίνονται αρκετά τεστ στους ασθενείς που είναι να εγχειριστούν. Ακόμη και όταν κάποιος εισέρχεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα αρνητικός στον ιό, πρέπει να γίνονται νέα τεστ λίγο πριν υποβληθεί στην εγχείρηση. Όλα τα τακτικά χειρουργεία έχουν ακυρωθεί ενώ προκειμένου να γίνουν τα έκτακτα οι τελευταίοι υγιείς νοσηλευτές από άλλες κλινικές καλούνται να καλύψουν το κενό».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα από την κυβέρνηση τη διεξαγωγή τακτικών τεστ κοροναϊού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom