Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Πειραιάς: Εντοπίστηκαν 35 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες


Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντόπισαν στο λιμάνι του Πειραιά μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αστυνομικές αρχές είχαν πληροφορίες ότι στον εμπορευματικό σταθμό του Πειραιά υπήρχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών κρυμμένη σε ένα κοντέινερ από το Εκουαδόρ, το οποίο ήταν δηλωμένο για μεταφορά τροφίμων.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., την Γ’ Τελωνειακή Διεύθυνση Πειραιά και τη συνδρομή του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, πραγματοποίησαν τις τελευταίες 20 ημέρες, ελέγχους στον λιμάνι του Πειραιά, σε περισσότερα από 150 κοντέινερ.

Από τους ελέγχους εντοπίστηκε εμπορευματοκιβώτιο με δηλωθέν φορτίο "είδη τροφίμων", στα τοιχώματα του οποίου βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν, τριάντα (30) συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους -35- κιλών.

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε φορτωθεί σε πλοίο, που είχε αναχωρήσει την 11η Νοεμβρίου 2020 από τον Λιμένα του Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί στον Λιμένα του Πειραιά την 7η Δεκεμβρίου 2020.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom