Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Ολοήμερο δημοτικό για όλους χωρίς κριτήρια επιλογής - Εκτός αίθουσας οι μαθητές χωρίς μάσκα


Τη δυνατότητα που έχουν όλοι οι γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων προβάλλει το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι γονείς κατά την νέα σχολική χρονιά μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο πρόγραμμα χωρίς να υπάρχουν οικονομικά ή κοινωνικά κριτήρια επιλογής, τα οποία ίσχυαν έως τώρα (π.χ. άνεργοι γονείς).

Αυτό θεωρείται ότι θα συνδράμει τους γονείς που εργάζονται, καθώς το ολοήμερο πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στις 4 μ.μ.

Επιπλέον, καθώς οι γονείς θα παίρνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους από το σχολείο, εκτιμάται ότι θα περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού σε ευπαθείς ομάδες όπως οι γιαγιάδες και παππούδες.

Μάλιστα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κάνει έκκληση στους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά στο ολοήμερο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου.

Για τη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος φέρεται να έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια περίπου 200.000 ευρώ.

ΚΥΑ: Εκτός της αίθουσας οι μαθητές χωρίς μάσκα

Οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα δεν θα μπορούν να μπουν στην τάξη.

Αυτό, κατά πληροφορίες, προβλέπει Κοινή Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων, η οποία βρίσκεται για επεξεργασία στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Η ΚΥΑ ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και καλύπτει νομικά τους εκπαιδευτικούς για να εφαρμόσουν στα σχολεία τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Βεβαίως, κρίσιμο είναι πως οι εκπαιδευτικοί θα αντιμετωπίσουν τους γονείς που αρνούνται το παιδί τους να φορέσει μάσκα.

Ήδη στα σχολεία της Αττικής υπάρχουν γονείς που έχουν κάνει σχετική υπεύθυνη δήλωση.Ενδεικτικά, κάποιοι αναφέρουν ότι η χρήση μάσκας αποτελεί μέρος πειράματος για βιοϊατρικούς λόγους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα υπάρχει άδεια ευπαθών ομάδων, ούτε ειδικού σκοπού.Οι ευπαθείς ομάδες θα εργάζονται από το σπίτι, με τηλεργασία ή τηλεκπαίδευση.

Απόστολος Λακασάς
https://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom