Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Σφυροκοπά την Κρήτη ο Ιανός: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, διακοπές ρεύματος και νύχτα “θρίλερ” (φωτο & βίντεο)


Την Κρήτη έβαλε στο “μάτι” ο Ιανός. Σε εξέλιξη βροχοπτώσεις από τα δυτικά του νησιού με κατεύθυνση ανατολικά. “Αλυσίδα” προβλημάτων και νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους.

“Απόβαση” στην Κρήτη έκανε ο Ιανός και δημιουργεί ήδη προβλήματα στο νησί, μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε στα νησιά του Ιονίου, στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Ο Ιανός έφτασε αρχικά στην Κρήτη με βροχοπτώσεις από τα δυτικά και συγκεκριμένα τα Χανιά, ενώ αργότερα καταιγίδες και κεραυνοί έκαναν την εμφάνισή τους και στο νομό Ηρακλείου. Οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά. Ήδη έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και είναι επικίνδυνη η διάβαση.

Ηράκλειο καταιγίδα

Ηράκλειο καταιγίδα

Ηράκλειο καταιγίδα

broxh

Την ίδια ώρα μαρτυρίες στο cretapost.gr κάνουν λόγο για προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν πλημμυρίσει.


Στο νομό Χανίων και συγκεκριμένα στην Παλαιόχωρα είχαν ήδη καταγραφεί 71 χιλιοστά βροχής. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έκαναν την εμφάνισή τους και στο Ηράκλειο. Πολλές συνοικίες της πόλης βυθίστηκαν στο σκοτάδι, όπως οι γειτονιές γύρω από τον Άη Γιάννη στην Κνωσού. 

Παράλληλα, οι συνεχείς αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος δημιουργούν πολλά προβλήματα.Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε πολλά σημεία σε …ποτάμια, όπως γύρω από τον Γιόφυρο, αλλά και μέσα στην εντός των τειχών πόλη.

Η πλατεία των Λιονταριών όπως μεταδίδει το cretapost μετατράπηκε σε Βενετία. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο στο οποίο φαίνεται πως η πλατεία των Λιονταριών μετά την καταιγίδα είχε πλημμυρίσει.

Οι μόνοι που βρίσκονταν στο σημείο ήταν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο σημείο και με σκούπες έδιωχναν τα νερά. Ήδη οι αρχές προχωρούν στο κλείσιμο όλων των λεγόμενων “ιρλανδικών διαβάσεων” με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά που ήδη έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και είναι επικίνδυνη η διάβαση.

Την ίδια ώρα έχουν μαρτυρίες στο cretapost κάνουν λόγο για προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν πλημμυρίσει.

Παράλληλα, σε ένα πυλώνα της ΔΕΗ σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα περιοχές του ανατολικού Ηρακλείου ενώ τα συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν για την άμεση αποκατάσταση.

Προβλήματα στις πτήσεις

Προβλήματα σημειώθηκαν και στις πτήσεις, καθώς 7 συνολικά που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν σε άλλα αεροδρόμια, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν. Ειδικότερα, δύο πτήσεις προσγειώθηκαν στη Ρόδο, άλλες δύο στα Χανιά και τρεις στην Αθήνα.

Δείτε τις βροχοπτώσεις έτσι όπως τις κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr:

Δείτε LIVE πώς κινείται ο Ιανός

Κρήτη: Έπεσε μπαλκόνι στη Νέα Αλικαρνασσό

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας ένα μπαλκόνι έπεσε από σπίτι που βρίσκεται στη Νέα Αλικαρνασσό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός καθώς δεν υπήρχαν περαστικοί από τον συγκεκριμένο δρόμο.

Ωστόσο, το μπαλκόνι έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στα οποία και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom