Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Πάτρα: Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά - “Έγλειψαν” τα σπίτια οι φλόγες (βίντεο)


Δραματικό βράδυ για τους κατοίκους της Πάτρας. Η φωτιά στην περιοχή της Βούτενης του δήμου Πατρέων «άγγιξε» τα σπίτια αλλά φαίνεται πως επτά ώρες μετά την εκδήλωσή της, η μάχη φαίνεται να κερδίζεται.

Η φωτιά στην Πάτρα ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση και όλο το βράδυ δεκάδες πυροσβέστες και κάτοικοι στην Πάτρα έδωσαν τιτάνια μάχη για να μην φτάσει στην κατοικημένη περιοχή.

Click4more: Κόλαση φωτιάς στην Αχαΐα! Μια ανάσα οι φλόγες από κατοικημένη περιοχή – Εκκένωση των Κάτω Συχαινών (video)

Η φωτιά δεν έχει σβήσει και στις 06:30 το πρωί η προσπάθεια των ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής συνεχιζόταν. Οι αρχές περιμένουν με το πρώτο φως της μέρας να σηκωθούν και τα εναέρια μέσα.

Για να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά στην Πάτρα επιχειρούν 72 πυροσβέστες, με 30 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές, συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ περιπολικά της Αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιμετρική οδό της Πάτρας και σε γειτονικούς δρόμους, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κίνηση των οχημάτων της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.

Μέσα στη νύχτα, το μεγάλο πύρινο μέτωπο άρχισε να καίει ό,τι έβρισκε μπροστά του στην περιοχή της Βούτενης. Γι’ αυτό και ζητήθηκε από κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ κινδύνεψαν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός και εργοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή.






Όπως είπαν κάτοικοι στο tempo24, βγήκαν ακόμη και με λάστιχα στα χέρια και κατάβρεχαν προσπαθώντας να απομακρύνουν τις φλόγες που κυριολεκτικά “έγλειψαν” τα σπίτια τους και σώθηκαν από θαύμα, αλλά και χάρη στην αποφασιστικότητα των πυροσβεστών.





Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και tempo24
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom