Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ερχονται νέα μέτρα και για την Αττική με εντολή Μητσοτάκη - Αύριο οι ανακοινώσεις


Κατάλογο μέτρων καταρτίζει η επιτροπή επιδημιολόγων για να εφαρμοστούν σε περιοχές με μεγάλο ιικό φορτίο ανάμεσα στις οποίες και η Αττική, όπως αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τις ευχαριστίες του στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που όπως είπε στην πλειοψηφία τους τήρησαν τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί για το άνοιγμα των σχολείων, εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας όμως προανήγγειλε και νέα μέτρα ακόμα και στην Αττική απαντώντας σε ερώτηση του newsit.gr.

«Σήμερα το πρωί χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και παρέστη στον αγιασμό, φέτος εκτός από τα γράμματα θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πώς θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες. Θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας, θα φροντίσουμε την υγεία μας, θα ακούμε πάντα τους ειδικούς, θα ακούμε πάντα τους δασκάλους μας και όλα θα πάνε καλά. Και θα έρθει και η στιγμή που θα αφήσουμε τις μάσκες στην άκρη και θα μπορούμε να ξαναθυμηθούμε τη ζωή μας στο σχολείο έτσι όπως ήταν στο παρελθόν».

Υπογράμμισε ότι «οι εικόνες σήμερα ήταν διαφορετικές από κάθε προηγούμενη χρονιά. Οι καταστάσεις πολύ πιο δύσκολες για όλους, για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και βεβαίως για το προσωπικό που έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, για την καθαριότητα και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν υποδείξει οι ειδικοί. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση του newsit.gr για το πότε και αν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα ο κ. Πέτσας είπε ότι υπάρχει μια γενικότερη έκρηξη κρουσμάτων και σε γειτονικές χώρες και αυτό δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.

Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς και το γεγονός ότι ανοίγουμε τα σχολεία και θα έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα και θα έχουμε όπως φαίνεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές, για παράδειγμα στην Αττική και στην Πέλλα μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση και ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να συντάξουν μια λίστα μέτρων τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο αν χρειαστεί. Θα έχουμε τον κατάλογο σήμερα ή αύριο και τα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο», είπε.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom