Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Μετανάστες από τη δομή Μαλακάσας κατέλαβαν κεντρικό οδικό άξονα στον Ωρωπό (φωτο)


Η ταλαιπωρία των δημοτών του Ωρωπού δεν έχει τελειωμό. Η παρουσία της δομής μεταναστών στη Μαλακάσα έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα στην περιοχή , ειδικά στην κοινότητα της Μαλακάσας και συχνά πυκνά μας έχουν απασχολήσει ζητήματα παραβατικότητας και ανεξέλεγκτης δράσης.

Η δομή Μαλακάσας αποτελεί μια υγειονομική βόμβα για την περιοχή και έχει τεθεί σε ειδικό καθεστώς υγειονομικής επιτήρησης μετά από τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί πρόσφατα.

Σήμερα όπως μας ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Μαλακάσας Κωνσταντίνος Λίτσας ομάδα μεταναστών , γύρω στα 100-150 άτομα κατέλαβαν τον κεντρικό δρόμο διαμαρτυρόμενοι, για τις συνθήκες διαμονής και την ποιότητα φαγητού. Όπως αναφέρει για μια ακόμη φορά ο Ωρωπός είναι όμηρος αυτής της κατάστασης. Κάτοικοι, επαγγελματίες και διερχόμενοι ταλαιπωρούνται χωρίς να ευθύνονται.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως σε μια «κλειστή δομή» σε καθεστώς επιτήρησης εξήλθαν τόσα άτομα….που είναι η φύλαξη από τις αστυνομικές δυνάμεις; Όπως μας λένε πηγές που γνωρίζουν η αστυνόμευση είναι ελλιπής και οι μετανάστες κόβουν συρματοπλέγματα και εξέρχονται, ειδικά από την παλαιά δομή. 

Η δημοτική αρχή επανειλημμένως έχει ζητήσει ενίσχυση της φύλαξης, αλλά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν φαίνεται να ατονούν μετά από κάποιο διάστημα, λόγω υπηρεσιακών αναγκών.

Αν δούμε την κατάσταση σε όλες τος δομές ( ειδικά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου) και τα προβλήματα που δημιουργούν, σε μια χώρα που τους έδωσε βοήθεια, δεν μπορεί να είναι τυχαίες οι διαμαρτυρίες και αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος κατά της χώρας στους κόλπους των παράνομα εισερχομένων για ευνόητους λόγους.

https://www.otavoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom