Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Νύχτα αγωνίας σε Καρδίτσα και Αλμυρό - Οι εγκλωβισμένοι,οι αγνοούμενοι και η μεταμεσονύχτια ενημέρωση Χαρδαλιά


Νύχτα αγωνίας πέρασε η χώρα μας εξαιτίας της κακοκαιρίας που έχει πλήξει πολλές περιοχές και κυρίως τη Θεσσαλία. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών ατόμων στον Αλμυρό, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Καρδίτσα που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα αρκετά άτομα αγνοούνται.

Ένα άτομο, κατά πάσα πιθανότητα γυναίκα, αγνοείται στο Μουζάκι Καρδίτσας όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού που είχε πλημμυρίσει από την ισχυρή καταιγίδα, δήλωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς .

Από  την άλλη οι πληροφορίες που έρχονται από την Καρδίτσα κάνουν λόγο για περισσότερους από έναν αγνοούμενους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταρρεύσει σπίτι στην Καστανιά.

Όπως ανέφερε ο κ.Χαρδαλιάς γίνονται τιτάνιες προσπάθειες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης στην Καρδίτσα, ενώ τόνισε πως σε εξέλιξη είναι και η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών ατόμων στην περιοχή του Αλμυρού.

Ευχαρίστησε τους άνδρες της Πυροσβεστικής και των σωστικών συνεργείων που από το πρωί απεγκλώβισαν δεκάδες συμπολίτες μας σε διάφορες περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Σημειώνεται ότι η πυροσβεστική επενέβη , μόνο στην περιοχή της Καρδίτσας, για 85 απεγκλωβισμούς ατόμων, 4 στο Μουζάκι και 4 στους Σοφάδες.

Ο κ. Χαρδαλιάς που βγήκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα  από την σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως η νύχτα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη με μεγάλους όγκους νερού στη Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια, στην Βοιωτία και στην Μεσσηνία. Δήλωσε επίσης ότι το φαινόμενο δείχνει σε κάποια μοντέλα να εξασθενεί αλλά δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη αυτή τη στιγμή και θα αξιολογηθούν εκ νέου τα στοιχεία σε νέα τεχνική σύσκεψη αύριο στις 08:30 το πρωί.

Κατέρρευσε σπίτι στην Καστανιά Καρδίτσας

Σύμφωνα με πληροφορίες “έφυγε” σπίτι στην Καστανιά Καρδίτσας με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Ο ιδιοκτήτης ήταν εντός και παρότι γίνονται έρευνες στα χαλάσματα δεν εντοπίστηκε.

Στην περιοχή της Δ.Ε Ιτάμου υπάρχουν εγκλωβισμένοι και πιθανόν αγνοούμενοι, καθώς δεν έχει γίνει εφικτό να εντοπιστούν.

Click4more: Ιανός: «Βούλιαξε» την Ιθάκη ο μεσογειακός κυκλώνας – Κομμένοι δρόμοι και καταστροφές σε Φάρσαλα και Φθιώτιδα

Στο μεταξύ άλλα τρία άτομα αγνοούνται στην περιοχή της Μαγουλίτσας στον νομό Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Φάνη Στάθη πρόκειται για τρεις κτηνοτρόφους που προφανώς πήγαν να απεγκλωβίσουν τα ζώα τους αλλά από ένα σημείο και μετά δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ενώ το νερό στην περιοχή που είναι τα ποιμνιοστάσια έχει ανεβεί πάρα πολύ και φυσικά υπάρχει εύλογη ανησυχία για την τύχη τους.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Μουζακίου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική έλαβε απόφαση να εκκενωθεί ένα μικρό τμήμα της πόλης του Μουζακίου που βρίσκεται κοντά στο Κέντρο Υγείας, η εκκένωση του οποίου είχε προηγηθεί.

Αυτό κρίθηκε αναγκαίο καθώς σε περίπτωση επιπλέον ανόδου των υδάτων θα ήταν επικίνδυνο για τους κατοίκους, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο κτίριο της Εστίας στο Μουζάκι για να περάσουν την νύχτα.

Επίσης προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων του Δασοχωρίου πραγματοποιούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Δήμο Σοφάδων.

Είναι μία από τις πολλές τοπικές Κοινότητες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα από την συνεχιζόμενη κακοκαιρία, όπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net, ο δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος που, όπως όλοι οι αιρετοί του νομού, βρίσκεται κοντά στις επιχειρήσεις που γίνονται για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του πρωτόγνωρου καιρικού φαινομένου.

Πιο αναλυτικά τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν, πλην του Δασοχωρίου, το Μελισσοχώρι, η Άμπελος και η Αγία Παρασκευή. Αλλά και σε άλλες περιοχές υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, όπως το Λεοντάρι, τα Γεφύρια, η Φίλια και οι Μαυραχάδες, ενώ απειλούνται και πολλά ακόμα.

Η κατάσταση, κατέληξε ο κ. Σκάρλος είναι οριακή και τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα. 

Συνεχίζεται το  θρίλερ στον Αλμυρό Βόλου

Στο μεταξύ το θρίλερ με τον απεγκλωβισμό τριών ατόμων στον Αλμυρό Βόλου συνεχίζεται.

Η περιοχή επλήγη με σφοδρότητα από καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα της Παρασκευής (18.09.2020)  ενώ έχουν σημειωθεί ζημιές σε υποδομές, οδικό δίκτυο και δίδεται μάχη από τις Αρχές, για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί κοντά στην λιμνοδεξαμενή όταν επιχείρησαν να την εγκαταλείψουν με αυτοκίνητο.

Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, καθώς και ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, που συντονίζουν για την διάσωση των τριών ανθρώπων, αλλά και για να επιχωματώσουν εκ νέου τα αναχώματα για να μη σπάσει το φράγμα της λιμνοδεξαμενής, αφού κινδυνεύουν άμεσα να κατακλυσθούν από νερά οι εργατικές κατοικίες στον Αλμυρό, αλλά και η περιοχή του Βιολογικού.

Από την σφοδρότατη καταιγίδα καταστράφηκε το εργοτάξιο στην λιμνοδεξαμενή του Ξηριά, και από την κατάσταση οι τρεις εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν τον άμεσο κίνδυνο. Αποφάσισαν να διαφύγουν – εγκλωβίστηκαν ωστόσο, και από εκείνη την ώρα που ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να τους προσεγγίσουν. Η πυροσβεστική που προσπάθησε λίγο νωρίτερα, στάθηκε αδύνατον να τους προσεγγίσει.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για να φτάσουμε στους ανθρώπους, αφού το αυτοκίνητό τους έχει παρασυρθεί και στάθηκε αδύνατον να τους προσεγγίσει προς διάσωση ελικόπτερο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν. Οι τρεις εργαζόμενοι, για να σωθούν, έχουν πιαστεί από τα δέντρα και βρίσκονται μέσα στο νερό. Τους παρέσυρε το ρέμα όταν αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο για να σωθούν. Καταβάλλονται προσπάθειες να τους προσεγγίσουν η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ με ερπυστριοφόρο. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά στον Αλμυρό, αφού υπάρχει άμεσος κίνδυνος να υπερχειλίσει ο Ξηριάς στο νότιο τμήμα του Αλμυρού.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα της Παρασκευής , στην περιοχή του Αλμυρού κατέρρευσε η γέφυρα στο Χολόρεμα. Η γέφυρα που κατασκευάσθηκε πριν από επτά περίπου δεκαετίες και συνέδεε τα χωριά Αϊδίνι και Κρόκιο, αποτελώντας μέρος της επαρχιακής οδού Μικροθηβών-Αλμυρού, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον τεράστιο όγκο του νερού από τη σφοδρή βροχόπτωση και κατέρρευσε. Καταστράφηκε και η γέφυρα στον παράδρομο της εθνικής οδού, ενώ η συγκοινωνία Βόλου-Αλμυρού διεξάγεται πλέον μόνο μέσω του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Στον Βόλο η καταιγίδα δεν προκάλεσε άλλα προβλήματα, πλην των συνεχών διακοπών στην ηλεκτροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου. Οι μεγάλες ποσότητες νερού που κατέβασαν οι δρόμοι, απορροφήθηκαν γρήγορα από το αποχετευτικό δίκτυο.

Πληροφορίες ΑΠΕ -ΜΠΕ,  karditsapress , karditsalive , magnesianews

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom