Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κερατέα - Κάηκαν σπίτια - Εκκενώνονται Ανάβυσσος, Π. Φώκαια και άλλοι οικισμοί (βίντεο)

Μήνυμα από το 112 σε κατοίκους της Κερατέας: Εκκενώστε τα σπίτια σας

Συναγερμός έχει σημάνει από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στον οικισμό Φέριζα στα Καλύβια Αττικής και μαίνεται ανεξέλεγκτη, με κατεύθυνση προς Κερατέα, Ανάβυσσο και Παλαιά Φώκαια.
Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας στο enikos.gr τόνισε ότι η φωτιά είναι τεράστια και αυτήν την ώρα επικρατεί μεγάλη αναστάτωση καθώς οι φλόγες πλησιάζουν την Ανάβυσσο. Όπως είπε εκτός από τον οικισμό Φέριζα έχουν εκκενωθεί επίσης οι οικισμοί Όλυμπος και Άγιος Παντελεήμονας ενώ σύντομα θα βγει ανακοίνωση με οδηγίες προς τους κατοίκους της Αναβύσσου να είναι προσεκτικοί.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι έχουν καεί σπίτια.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Δήμαρχος κήρυξε τον Δήμο Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς στη Φέριζα, ενώ ανακοινώθηκε ότι εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους.

Επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Καλύβια Αττικής πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, προκαλώντας συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά που ξεκίνησε από δασική και οικοπεδική έκταση, στη θέση Φέριζα στα Καλύβια Αττικής, κινήθηκε προς Κερατέα και την Ανάβυσσο. Λόγω του πύρινου μετώπου, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ο οικισμός Φέριζα και ένα οικοτροφείο στα Καλύβια Αττικής. Σημειώνεται, ότι τα 30 παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Στο μεταξύ, έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 117 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Επίσης, η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Facebook, "Πυρκαγιά Ενημέρωση", η πυρκαγιά λόγω του δυνατού αέρα έχει βγει εκτός ελέγχου και βρίσκεται μία ανάσα από την Ανάβυσσο.


Νωρίτερα, ο κ. Φιλίππου δημοσίευσε στο facebook βίντεο, σημειώνοντας πως ο καταπράσινος λόφος Φέριζα Βαλμά καίγεται.


Μήνυμα από το 112 σε κατοίκους της Κερατέας: Εκκενώστε τα σπίτια σας

Μήνυμα από το 112 έλαβαν πριν από λίγο κάτοικοι σε οικισμούς της Κερατέας λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Το μήνυμα εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Άγιος Παντελεήμονας ή Άρης Σαρωνίδας για προληπτικούς λόγους. Καλούν με το μήνυμα τον κόσμο να κατευθυνθεί προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.
https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom