Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς (βίντεο)

Τέλος οι συναυλίες, τηλεργασία κατά 40% - Κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο
Με τα κρούσματα κορονοϊού να είναι στα ύψη ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για την Αττική. Μέσα σε διάστημα τριών ημερών η κυβέρνηση αναγκάζεται να ανακοινώσει νέους περιορισμούς.

Η Αττική είναι στο πορτοκαλί είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι πρέπει να παρέμβουμε. Σε γειτονιές της Αθήνας είναι οι εστίες των περισσότερων κρουσμάτων. Τα 2.100 από τα πάνω από 4.000 κρούσματα είναι στην Αττική και τα 966 είναι στον Δήμο Αθηναίων.

Προχωράμε σε πρόσθετα μέτρα για ευάλωτες ομάδες. Πρόσθετα τεστ και ελέγχους σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων. Μεταφορά ανθρώπων που είναι θετικοί στον ιό σε ξενοδοχεία καραντίνας. Επίσης, είπε ότι τα θετικά κρούσματα στην Αττική διασπείρονται σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Ζητάμε από τον κόσμο της εργασίας να συμπράξουν απέναντι στον κοινό εχθρό και να τηρούν τα μέτρα. 

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι όλος ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με τον ιο και όπως έχει φανεί από τα μέτρα που λήφθηκαν αυτά είχαν αποτέλεσμα. Έδωσε έμφαση σε δυο σημεία: στην αποφυγή συγχρωτισμού και στην χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς.

Ανακοίνωσε: 

  1. Ανώτατο όριο σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους
  2. Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους 
  3. Ανώτατο όριο 20 άτομα σε γάμους κηδείες και βαπτίσεις
  4. Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65 
  5. Διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων σε ξενοδοχεία καραντίνας
  6. Μετακινήσεις σε τρία κύματα για το δημόσιο τομέα 
  7. Τηλεργασία κατά 40% στον ιδιωτικό τομέα και κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο
 

Μαγιορκίνης: Υπό πίεση το σύστημα Υγείας – Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων



Για τάση αύξησης στο σύστημα Υγείας, η οποία δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη. 

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για ανησυχητική αυξητική τάση των κρουσμάτων, με επίκεντρο να είναι η Αττική. Η αύξηση των κρουσμάτων εμπίπτει με την επιστροφή των αδειούχων από τις διακοπές, σημείωσε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, καταγράφονται τάσεις υπέρβασης από την προηγούμενη εβδομάδα και διπλασιασμός στην Αττική, στοιχεία που ανησυχούν, αλλά και πιέζουν το σύστημα Υγείας. 

Παράλληλα, ο ίδιος επανέλαβε ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σημειώνοντας πως ενισχύονται οι συστάσεις σε όσους είναι πάνω από 65 ετών. 

Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα των μέτρων Ο κ. Μαγιορκίνης εκτίμησε και το πότε θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή των πρόσφατα ειλημμένων μέτρων. 

Στον αριθμό των κρουσμάτων τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν τις πρώτες δέκα ημέρες με δύο εβδομάδες από τη λήψη τους. Ωστόσο, στον αριθμό των διασωληνωμένων αυτό θα χρειαστεί λίγο καιρό παραπάνω και συγκεκριμένα σε 20 με 30 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom