Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Επίθεση Μηταράκη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Κάνατε τη χώρα μας θελκτικό προορισμό για μετανάστες»! (βίντεο)

Μείωση των μεταναστατευτικών ροών, αύξηση στην ταχύτητα έκδοσης αποφάσεων και αποσυμφόρηση των νησιών, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Μηταράκης παρέδωσε τα σχετικά στοιχεία, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως “επί των ημερών σας, εσκεμμένα, δημιουργήσατε συνθήκες συμφόρησης στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, γεμίσατε την Ελλάδα δομές, δίνατε ατέρμονα επιδόματα και στέγαση, κάνατε τη χώρα μας θελκτικό προορισμό για μετανάστες”.

Μάλιστα, ο υπουργός προέβη και σε μια καταγγελία σχετικά με τον τρόπο που οι αρμόδιες υπηρεσίες χορηγούσαν άσυλο σε μετανάστες, υποστηρίζοντας πως μεταξύ άλλων «εκδόθηκε θετική απόφαση ασύλου, σε τελεσίδικα καταδικασμένο για κακούργημα, για διακίνηση ανθρώπων. Υπόθεση για την οποία, έχει διαταχθεί πρόσφατα Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Στη συνέχεια, ο αρμόδιος υπουργός περιέγραψε μείωση κατά 89% των ροών, καθώς πέρσι στο διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου οι αφίξεις ήταν 18.519 και φέτος αφίχθησαν μόνο 2.076 άτομα.

Συνολικά, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο οι μεταναστευτικές ροές έχουν περιοριστεί κατά 65%. Το 2017, μπήκαν 16.360, το 2018 26.694, το 2019 32. 853, ενώ μέχρι στιγμής στη χώρα για το 2020 έχουν φτάσει 11.492.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom