Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ολοκληρώθηκε μετά από 5,5 χρόνια η Δίκη της Χρυσής Αυγής - Στις 7 Οκτωβρίου η απόφαση


Η δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε σήμερα,μετά από 5,5 χρόνια,στο τέλος της. Στις 7 Οκτωβρίου το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του.
Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αποφυλακιστεί προ πολλού λόγω παρέλευσης του 18μηνου. 

Μετά την ολοκλήρωση της πολυετούς ακροαματικής διαδικασίας,με πλήθος κατηγορουμένων και διαδίκων, για τη διερεύνηση επ' ακροατηρίου της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων τόσο της πολιτικής αγωγής όσο και της υπεράσπισης,η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 7 Οκτωβρίου 2020, θα εκδοθεί η απόφαση των δικαστών επί της ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε και η τελευταία αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Τάκη Μιχαλόλια και στη συνέχεια η πρόεδρος του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ανακοίνωσε ότι η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί.

Τη μέρα εκείνη θα γίνει γνωστή η απόφαση για τους 68 κατηγορούμενους, πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της δίκης.

Παρούσα ήταν και σήμερα στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα, έξω όμως από τη δικαστική αίθουσα αφού δεν παρακολούθησε την αγόρευση κανενός συνηγόρου υπεράσπισης.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αποφυλακιστεί μοιραία λόγω λήξεως του 18μηνου της προσωρινής κράτησης μαζί τους και ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος δικάζεται και για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom