Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός,νίκησε 1 - 0 την ΑΕΚ (βίντεο ολόκληρος ο αγώνας)


Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2019 - 2020 αφού πέρασε από σαράντα κύματα έγινε τελικά απόψε 12 Σεπτεμβρίου,με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να συγκρούονται στο πανθεσσαλικό του Βόλου.



Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός,που ήταν καλύτερος παρά τις ελλείψεις του και κέρδισε 1 - 0, μετά από ένα ματς με πολλές συγκινήσεις και φάσεις που δεν έγιναν γκολ!

Στο 9' ο Ολυμπιακός έκανε το 0-1, με σκόρερ τον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος έκανε πολύ καλό σουτ δεξιά μέσα από την περιοχή μετά την εξαιρετική πάσα του Μπα.

Στο 55' ο Μασούρας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μπακάκη, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε με το πόδι το σουτ του Ελ Αραμπί και διατήρησε το 0-1.

Στο 86' ο Καφού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από απομάκρυνση του Τσιντώτα, και γύρισμα του Βαλμπουενά, αλλά η φάση θεωρείται ως μη γενόμενη, καθώς ο Ελ Αραμπί στην αρχή της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Κάιπερς το επιβεβαίωσε και μέσω VAR.

Εντυπωσιακός ο νεαρός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Τζολάκης!

Στην έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Σάββα Θεοδωρίδη

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης(62' Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες(80' Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε(62' Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Μπρούνο, Μπα, Σισέ, Τοροσίδης(79' Σεμέδο), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βαλμπουενά(78' Καφού), Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί(91' Φορτούνης).

Δείτε ολόκληρο τον αγώνα όπως τον μετέδωσε η Cosmote


ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1: Κόκκινη κυριαρχία

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στον τελικό του Βόλου με γκολ του Ραντζέλοβιτς (9'), κατέκτησε το Κύπελλο και ύστερα από μια φοβερή σεζόν έφτασε τα 18 νταμπλ στην ιστορία του. Τέταρτος σερί χαμένος τελικός για την Ένωση.

υπελλούχος για τη σεζόν 2019-2020 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό, χάρη σε γκολ του Ραντζέλοβιτς στο 9'. Οι "ερυθρόλευκοι" που έχασαν και πέναλτι με τον Ελ Αραμπί, ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο μια καταπληκτική αγωνιστική περίοδο, κατακτώντας το 18 ντάμπλ στην ιστορία τους.

Αυτά είναι τα στοιχεία του τελικού του Βόλου:

1. ΤΟ "ΧΤΥΠΗΜΑ" ΤΟΥ ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ
Η ΑΕΚ θέλησε να "χτυπήσει" από αριστερά στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Μπρούνο, που δεν είναι δεξιός μπακ αλλά όπως αναμενόταν εκεί ξεκίνησε, ανταποκρίθηκε σε πολύ καλό βαθμό απέναντι στον Λιβάγια. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έκανε τις πρώτες τελικές του τελικού, με Μασούρα και Αραμπί, αλλά και εκείνη που άνοιξε το σκορ. Ο Λιβάγια έκανε λάθος, ο Καμαρά το εκμεταλλεύτηκε και πέρασε πανέμορφα τη μπάλα στον Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος έκανε συρτό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά και άνοιξε το σκορ στο 9' (1-0).

Προτού σκοράρει ο Σέρβος, ο Ολιβέιρα στο 7' έπεσε στην περιοχή του Ολυμπιακού υπό την πίεση του Μπουχαλάκη, αλλά δεν υπήρξε παράβαση σύμφωνα με τον Κάιπερς που ήταν δίπλα στη φάση.

Και στο 8' χάθηκε σπουδαία ευκαιρία για το 1-0 της Ένωσης, αλλά ο Μπα απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Μετά το γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ, ανέλαβε την κυκλοφορία και επιχειρούσε μακρινά σουτ για να "χτυπήσει" τον άπειρο Τζολάκη. Είναι ενδεικτικό ότι ο Βέρντε μέχρι και απευθείας κόρνερ εκτέλεσε, αλλά ο 17χρονος ήταν σε ετοιμότητα.

2. Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΤΖΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΜΠΙ
Στο 25' η κατοχή μπάλας ήταν 52% υπέρ της ΑΕΚ, στο 41' στο 59% και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου 61%. Η ΑΕΚ έβλεπε ότι ο Μπρούνο ανταποκρινόταν πολύ καλά αμυντικά, έχοντας στήριξη από τον Ραντζέλοβιτς, και από το 25' και μετά αποφάσισε να επιτεθεί από δεξιά, από την πλευρά που αμυνόταν ο Τοροσίδης.

Μπορεί να προκλήθηκαν ρήγματα από εκεί, αλλά ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να διατηρήσει την εστία του απαραβίαστη. Υπήρχαν στιγμές σε φάση άμυνας που οι "ερυθρόλευκοι" έπαιζαν με τρεις στόπερ (ο Μπρούνο δίπλα σε Μπα - Σισέ) και δεξιό μπακ τον Ραντζέλοβιτς. Στο 35' καταγράφηκε η φανταστική ενέργεια του Αραμπί, ο οποίος απέφυγε εντυπωσιακά δύο φορές τον Μπακάκη, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον χειροκρότησε και μονολογούσε: "Βάλ'το ρε παικτάρα"....

Ο Τζολάκης, που έκανε σούπερ εμφάνιση, είπε "όχι" και στον Μάνταλο στο 42'. Το φινάλε του 45λέπτου βρήκε την ΑΕΚ να έχει πραγματοποιήσει οκτώ τελικές (οι μισές στην εστία) και τον Ολυμπιακό έξι (οι τρεις στην εστία).

3. ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ Ο ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και με σπουδαία χαμένη ευκαιρία από τον Μασούρα. Στο 49' ο διεθνής εξτρέμ βρέθηκε απέναντι από τον Τσιντώτα, ύστερα από σέντρα του Βαλμπουενά και πάσα του Ελ Αραμπί, αλλά ο κίπερ της ΑΕΚ τον νίκησε.

Στο 53' η Ένωση διαμαρτυρήθηκε έντονα για ανατροπή του Σιμόες από τον Καμαρά ελάχιστα έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κάιπερς δεν καταλόγισε παράβαση και στην αμέσως επόμενη φάση ο Ολυμπιακός κέρδισε καθαρό πέναλτι, για μαρκάρισμα του Μπακάκη στον Μασούρα (του βγήκε μέχρι και η επικαλαμίδα), έπειτα από φοβερή πάσα του Καμαρά.

Ο Ελ Αραμπί έκανε όμως κακή εκτέλεση στο 57' και ο Τσιντώτας, που δεν διάλεξε γωνία αλλά έμεινε στη θέση του, απομάκρυνε με το πόδι.

Ακολούθησε στο 60' μια φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες. Ο Μάνταλος, που στο 55' είχε κάρτα, άπλωσε απερίσκεπτα το χέρι στον λαιμό του Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος ζήτησε έντονα την αποβολή του αρχηγού της ΑΕΚ όταν σηκώθηκε από το χορτάρι, αλλά ο Κάιπερς έκανε συστάσεις στον 35χρονο "ερυθρόλευκο".

4. ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΤΟΝ ΣΙΣΕ
Ο Καρέρα προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 62', ρίχνοντας στον αγώνα Παουλίνιο και Αλμπάνη στις θέσεις των Μπακάκη και Αλμπάνη, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Τζολάκης έπεσε και σταμάτησε το σουτ του Λιβάγια, συνεχίζοντας να επιδεικνύει σταθερότητα. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο ανέβαζε την πίεσή της η ομάδα του Καρέρα. Η πρώτη κίνηση του Μαρτίνς ήταν η είσοδος του Καφού αντί του Βαλμπουενά, στην προσπάθειά του να ενισχύσει το σύνολό του μεσοαμυντικά. Και λίγο αργότερα πέρασε εκτός τον Τοροσίδη, έβαλε τον Σεμέδο, τοποθετώντας αριστερό μπακ τον Σισέ!

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα
https://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom