Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Αποκάλυψη: Απόρρητη έρευνα της ΕΥΠ για τη διαφθορά - Δίκτυο αστυνοµικών, µπράβων και δικηγόρων


του Θάνου Σωτήρη
Ένα πυκνό πλέγµα αστυνοµικών, δικηγόρων, επιχειρηµατιών και «νονών» της αθηναϊκής νύχτας, που διακινούσαν τεράστια χρηµατικά ποσά από προστασία καταστηµάτων και παράνοµων δραστηριοτήτων για ένα
διάστηµα τουλάχιστον τεσσάρων ετών, βρίσκεται στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών.

Ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι τουλάχιστον τριάντα άτοµα, µεταξύ των οποίων 16 απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ., έξι δικηγόροι, άνθρωποι µε βεβαρηµένο ποινικό παρελθόν, ένας δηµοσιογράφος, ένας πρώην βουλευτής, αλλά και άλλοι που για πρώτη φορά απασχολούν τις Αρχές.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται είναι η κάλυψη παράνοµων λεσχών, οίκων ανοχής και διακίνησης λαθραίων προϊόντων, αλλά και εκβιάσεις, µε πρωταγωνιστές στελέχη υπηρεσιών Ασφαλείας και µε κεντρικό πρόσωπο τον αποκαλούµενο «τραπεζίτη της νύχτας» ∆ηµήτρη Μάλαµα, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι.

Μάλιστα, από τη δικαστική έρευνα που κατέληξε στη στοχοποίηση των συγκεκριμένων προσώπων υπολογίζεται ότι τα κέρδη της οργάνωσης αυτής έφταναν το 1 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Όλα ξεκίνησαν από µια άκρως απόρρητη έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom