Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ψευτογιατρός: "Με πήρε η κατρακύλα" - Ολόκληρη η απολογία του


της Άννας Κανδύλη
Ούτε καν ο ίδιος δεν θυμόταν τις ιδιότητες με τις οποίες εμφανιζόταν στα θύματά του. Ο ψευτογιατρός «Νίκος Κοντός» απολογούμενος στον ανακριτή παραδέχτηκε ότι εξαπατούσε κόσμο παριστάνοντας τον γιατρό
«χωρίς όμως να είμαι σε θέση να σας καταθέσω τι ακριβώς ανέφερα στον καθένα».

Όπως είπε, «αρχικά δεν παρουσιαζόμουν ως τέτοιος αλλά με την ιδιότητα που πράγματι θεωρούσα ότι διέθετα, αυτή του βοτανολόγου έστω και εμπειρικού… Στη συνέχεια με πήρε η κατρακύλα και ξεκίνησα να απολαμβάνω τον τίτλο του γιατρού διανθίζοντας τον με διάφορες επιπλέον ιδιότητες ευρισκόμενος σε μία ψυχολογική κατάσταση αδράνειας χωρίς δηλαδή να μου περνάει από το μυαλό ότι αυτό πρέπει να σταματήσει…

Πράγματι παρέστησα ψευδώς ότι είμαι γιατρός και πράγματι παραπλάνησα τους εγκαλούντες και για το λόγο αυτό,όση σημασία μπορεί να έχεις στο παρόν χρονικό σημείο, ζητάω συγνώμη. Ουδέποτε παρέστησα ψευδώς στον οποιονδήποτε ότι αυτό που προμήθευα συνιστά φαρμακευτική αγωγή με την παραδοσιακή έννοια… Ουδέποτε υπήρξε δόλος από πλευράς μου με σκοπό να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά… Ό,τι έκανα το έκανα από καλή πρόθεση για να τους βοηθήσω όλους», υποστήριξε.

Και… ζημιωμένος

Ο, κατά δήλωσή του «βαθιά θρησκευόμενος», που μέχρι στιγμής κατηγορείται για 3 ανθρωποκτονίες, δύο παιδιών 14 και 16 ετών, κι ενός 76χρονου, ερωτηθείς σχετικά από τον ανακριτή ισχυρίστηκε πως: «Σε όλους τους ασθενείς κατέστησα σαφές εξαρχής ότι δεν έχω τη δυνατότητα να χορηγήσω οποιαδήποτε φαρμακευτική συμβατική αγωγή και ότι μπορώ να τους χορηγήσω μόνο βότανα... Η θεραπεία των δύο παιδιών είχε φτάσει σε αδιέξοδο. Τους έδινα ένα μείγμα από 40-45 βότανα… Τα αιθέρια έλαια είναι ακριβά, η αξία τους είναι 2 έως 3 ευρώ και τα υπόλοιπα 20.000 ευρώ αποτελούν το κόστος των αποσταγμάτων και των βαμμάτων...

Στην περίπτωση της 14χρονης προσπαθούσα να κάνω καλύτερες τιμές γιατί προέρχομαι από στρατιωτική οικογένεια και ο πατέρας της είναι στρατιωτικός... Όταν κατάλαβα την ανάγκη των ανθρώπων όχι μόνο δεν κράτησα την επιταγή η οποία ανταποκρινόταν στο ύψος των βοτάνων που είχα προσφέρει αλλά εστάλησαν ανώνυμα ταχυδρομικά στο Άγιο Όρος από εμένα.

Οχι μόνο δεν κέρδισα σε αυτή την περίπτωση αλλά και ζημιώθηκα, με μεγάλη μου ευχαρίστηση κατανοώντας την ανάγκη των ανθρώπων. Τους έδινα τα βότανα για να αποφύγουν τους πόνους και τα άσχημα συμπτώματα της χημειοθεραπείας… Η ασθένεια από την οποία έπασχαν και τα δύο παιδιά αποτελεί ανίατη ασθένεια με πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής.

Δηλαδή, ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες, η πλήρης ίαση δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού αλλά του μεταφορικώς «θαύματος… Επιπλέον η πλήρης ίαση ενός ανθρώπων 76 ετών που πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού αλλά του μεταφορικά θαύματος. Όλα αυτά ήταν σε γνώση τόσο των γονέων των άτυχων παιδιών όσο και του 76χρονου.

Ουδέποτε εξέφρασα άποψη ότι η προτεινόμενη από εμένα θεραπεία επιτρέπει από μόνη της την εξάλειψη της πορείας της νόσου στο μέλλον. Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής των κατά τα λοιπά δυστυχώς ετοιμοθάνατων ανθρώπων.

Ουδέποτε είπα σε κάποιον ότι πρέπει να διακόψει τη θεραπεία που είχε επιλέξει να πραγματοποιεί. Απλώς ανέφερα ότι δεν ήταν δυνατόν να λαμβάνονται τα βότανα τις ημέρες που πραγματοποιούνταν χημειοθεραπείες εξαιτίας των στομαχικών παρενεργειών.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν ζήτησα το οποιοδήποτε χρηματικό αντάλλαγμα ενώ από τις μοναχές ή τους μοναχούς ζήτησα απλώς την προσευχή τους. Αν μη τι άλλο είναι έωλο το συμπέρασμα ότι οι γονείς των παιδιών που απεβίωσαν καθώς και ο 76χρονος βρίσκονταν σε κάποιου είδους πλάνη.».

«Από στόμα σε… στόμα»

Ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή δήλωσε «εμπειρικός βοτανολόγος», «επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας»(ανενεργή εδώ και 4 χρόνια), που αυτή την εποχή ασχολείται με αγροτικές εργασίες και κατασκευή ξυλόγλυπτων εικόνων κατόπιν παραγγελίας.

Η «δράση» του, όπως ο ίδιος είπε, «μέχρι το 2015 περιοριζόταν σε «ένα στενό κύκλο φίλων και γνωστών». Όμως, «Στα τέλη του 2015 σε μία επίσκεψή μου στη μονή Βατοπεδίου έτυχε να αναφερθεί ότι αρκετοί μοναχοί αντιμετώπιζαν πρόβλημα προστάτη και πως οι συμβατικές θεραπείες που ακολουθούσαν δεν τους είχαν βοηθήσει… Τους πρότεινα μία εξειδικευμένη θεραπεία με βότανα η οποία είχε ευεργετικά αποτελέσματα.

Κατόπιν αυτού από στόμα σε στόμα και αφού είχα προτείνει διάφορες βοτανοθεραπείες, μάθαιναν για εμένα. ..Δεν ψάρευα υποψηφίους ασθενείς αλλά προσέφερα τις υπηρεσίες μου κατόπιν συστάσεων…», κατέληξε.
https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom