Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Αποκάλυψη: Πάνω από 6 οι επαφές Παππά - Μιωνή σε 4 χώρες - Ο διάλογος για τον «Αρχιμανδρίτη της διαφθοράς»

Σήμερα στην λίστα προστίθενται και οι ΗΠΑ - Αυξάνει, όμως, και ο αριθμός των συναντήσεων τους!

Και νέες συναντήσεις και επαφές του Νίκου Παππά, με τον Ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, που «έγραψε» στη Λευκωσία παράνομα τη συνομιλία τους η οποία εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον πρώην υπουργό Επικρατείας, φέρνει στο φως το NEWPOST.

Μέχρι στιγμής ήταν γνωστές επαφές των δύο σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ. Σήμερα στην λίστα προστίθενται και οι ΗΠΑ. Αυξάνει, όμως, και ο αριθμός των συναντήσεων τους. Παππάς και Μιωνής, τον οποίο ο πρώην υπουργός Επικρατείας χαρακτηρίζει τώρα «παραληρηματικό» και ισχυρίζεται πως, ότι έλεγε το έλεγε, για να τον διαχειριστεί, δεν τον απέτρεψε από το να συνεχίζει τις επαφές μαζί του.

Έχουμε και λέμε:

*ΑΘΗΝΑ: Μέχρι τώρα έγιναν γνωστές δύο συναντήσεις, τις παραδέχθηκαν Παππάς και Παπαγγελόπουλος που επίσης ήταν παρών. Στη μία εξ αυτών, στις 10 Μαρτίου 2016, ο Μιωνής ισχυρίζεται ότι του ζητήθηκε από τον τότε αν.υπουργό Δικαιοσύνης να καταβάλει 300.000€ για «έξοδα», σε εκδότη με τον οποίο είχαν δικαστικές διαφορές κι όταν δεν το έκανε άρχισαν οι διώξεις σε βάρος του και του δικηγόρου του Σταύρου Παπασταύρου που υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που ήταν εξαρχής στο στόχαστρο της κυβέρνησης Τσίπρα. Δύο μέρες πριν έγινε η πρώτη συνάντηση Παππά-Μιωνή. Είναι όμως μόνο αυτές οι δύο ή υπάρχουν κι άλλες που έγιναν στην Αθήνα;

*ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στις 21 Μαίου 2016 έγινε η συνάντηση στην Κύπρο για την οποία υπάρχει το παράνομο ηχητικό ντοκουμέντο που ελέγχεται από την Δικαιοσύνη κατά πόσο ήταν αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί για να επιβεβαιώσει τον εκβιασμό που ισχυρίζεται ο Μιωνής ότι δεχόταν.

*ΙΣΡΑΗΛ: Έγινε μία συνάντηση στο Ισραήλ, στις 21/3/2018, από την οποία υπάρχει και φωτογραφικό ντοκουμέντο που απαθανατίζει τον Μιωνή με τον Νίκο Παππά, τον Αλέξη Χαρίτση, τον εξάδελφο του τότε πρωθυπουργού Γιώργο Τσίπρα και τον πρέσβη Κωνσταντίνο Μπίκα. Είναι μόνον αυτή στο Ισραήλ ή υπήρξε και άλλη;

*ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:Είναι η νέα επαφή Παππά- Μιωνή που προσθέτουμε σήμερα στη λίστα.

Ο «παραληρηματικός» Μιωνής
Ο Νίκος Παππάς στην έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. «Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω» τόνισε.

Όποιος όμως άκουσε το ηχητικό, δεν βγάζει το συμπέρασμα ότι ο Μιωνής ήταν σε παραλήρημα. Αντίθετα πήγε απολύτως στοχευμένος για να ηχογραφήσει παράνομα την συνομιλία τους που κράτησε 48 λεπτά, με στόχο να πάρει μαρτυρίες του τότε υπουργού που αφορούσαν τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του και τις οποίες συνέδεε με τον Παπαγγελόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι ο Μιωνής δεν είναι μία απλή περίπτωση Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία για τον οποίο υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης του Ισραήλ, αλλά είχε στο παρελθόν και στενές διασυνδέσεις με τον ισραηλινό στρατό, διετέλεσε και εκπρόσωπος του.

Ο αρχιμανδρίτης!!!
Αποκαλυπτικό είναι και ένα κομμάτι της συνομιλίας από το ηχητικό ντοκουμέντο της Λευκωσίας στο οποίο ο Μιωνής λέει για τον Παπαγγελόπουλο ότι του είπε να δώσει λεφτά στον εκδότη και αναρωτιέται: «

ΜΙΩΝΗΣ: «Δηλαδή, Υπουργός διαφθοράς είναι αυτός ή … αρχιμανδρίτης της διαφθοράς; Δηλαδή τρελαίνομαι. Εκτός. Εκτός αν τη φωνάξετε μαζί με τον Αλέξη, αυτόν και την Τουλουπάκη.»

ΠΑΠΠΑΣ. Ναι. Σε ποια τράπεζα;

ΜΙΩΝΗΣ. Στην EFG, του Λάτση την Ελβετική. Τη listed στην Ελβετία, έτσι; Περάσαμε από approval του Swiss Banking Commission.

ΠΑΠΠΑΣ. (προφανώς διαβάζει μήνυμα στο κινητό): «Θέλει πολιτική απόφαση και πίεση του Μίμη να κλείσει το θέμα».

ΜΙΩΝΗΣ. Ναι, αλλά αφού πριν από 3 εβδομάδες δεν κάνατε αυτή τη συνάντηση που είπε ο Αλέξης να κλείσει; Πώς είναι δυνατόν να τον γράφει στα αρχ.... του; Πώς είναι δυνατόν; Δηλαδή, από κάπου αισθάνεται ότι έχει δύναμη.»

Πιο, κάτω, πάντως, ο Παππάς λέει «την Τουλουπάκη θα τη δει ο Αλέξης; Είσαι καλά;»

Ο Τσίπρας
Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ εκτεθειμένος. Στο πολιτικό συμβούλιο είπε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία «για την εντιμότητα των στελεχών τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους». «Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες» τόνισε.

Και την υπόθεση Μιωνή γνώριζε ο τότε πρωθυπουργός και τις περισσότερες συναντήσεις γνώριζε.
Έξω από το Μαξίμου ο Δ.Παπαγγελόπουλος δήλωσε για την Novartis ότι πρόκειται για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» και λίγες ώρες μετά ήρθε στη Βουλή ο φάκελος με τα 10 πολιτικά πρόσωπα που παραπέμφθηκαν σε Προανακριτική από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Έως τις 15 Ιουλίου η ψηφοφορία
Η θέση του Δ.Παπαγγελόπουλου που έχει παραπεμφθεί σε Προανακριτική Επιτροπή από την ΝΔ με την κατηγορία για πολιτική σκευωρία, επιβαρύνεται ακόμη πιο πολύ από τα όσα ακούγεται να λέει ο Νίκος Παππάς, στο παράνομο ηχητικό υλικό.

Αρνητική εξέλιξη για τον κ.Παπαγγελόπουλο είναι και η απόφαση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με το υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) στον οποίο κατέληξε η Novartis καθώς σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα παραδέχθηκε αθέμιτες πρακτικές σε επίπεδο επαγγελματιών υγείας χωρίς όμως να γίνεται οποιαδήποτε αναφορά σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Μετά την αποχώρηση Παπαγγελόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή, αρνούμενος να δεχθεί ερωτήσεις από τα μέλη της, δίποδο θεωρεί προαποφασισμένο η την παραπομπή του, θα ακολουθήσουν τα πορίσματα των κομμάτων έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Μετά την παρέλευση λίγων ημερών θα γίνει η ψηφοφορία για την παραπομπή του ή όχι στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί και στο Ειδικό Δικαστήριο.

https://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom