Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: «Πόλεμος» για το θερινό πενθήμερο - Παλικαρίσια παραίτηση της Χάιδως Παπαζήση

Στις αρχές του μήνα είχε παραιτηθεί ο Πρόεδρος

«Πόλεμος» ξέσπασε στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου με αφορμή το καλοκαιρινό πενθήμερο!Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στην πόλη του Αγρινίου να κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα και τα
Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου,παρά τις αντιρρήσεις αρκετών.

Φέτος,όπως σε όλη τη χώρα,έχουμε και στο Αγρίνιο μια διαφορετική πραγματικότητα μετά το δίμηνο lockdown λόγω του κορονοϊού.Παρά τα όσα επέφερε το κλείσιμο των καταστημάτων αποφασίστηκε και πάλι θερινό πενθήμερο με πλειοψηφία 53,50%  έναντι 34% με την διαδικασία που περιγράφεται στο παρακάτω δελτίο τύπου του ΕΣΑ.

Λογικό ήταν να διαφωνούν τόσοι πολλοί έμποροι και να εκφράζουν ευθαρσώς την άποψή τους.Μια εξ αυτών είναι και η κυρία Χάιδω Παπαζήση,η οποία μετά την χθεσινή επιστολή του Εμπορικού Σύλλογου Αγρινίου προς τους καταστηματάρχες της πόλης και τα όσα αναφέρονται για κάποιους που «επιχειρούν να υπονομεύσουν και να διαβάλουν τον Σύλλογο, να διχάσουν τα μέλη και να παραχαράξουν τη βούληση και την απόφαση της πλειοψηφίας» αποφάσισε να αποχωρήσει από τη διοίκηση του Συλλόγου.

«Επέλεξα συνειδητά την σιωπή, αλλά η παραίτηση μου ήταν ηθικά επιβεβλημένη» γράφει στην επιστολή παραίτησής της η κυρία Χάιδω Παπαζήση μιλώντας για βαρύτατες, συκοφαντικές, φαντασιόπληκτες αναφορές στο όνομά της. Εξηγεί τη θέση της για τη λειτουργία των καταστημάτων τους θερινούς μήνες που έγινε αιτία πολέμου και καταλήγει: «Αποχωρώ για να διευκολύνω την συνοχή και να αποτρέψω την διάλυση».

Ολόκληρη η επιστολή της κυρίας Χάιδως Παπαζήση

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΜΗ

Μετά από 54 μέρες φόβου, αγωνίας, αβεβαιότητας – Μετά από 54 μέρες άδειων δρόμων, κλειστών μαγαζιών, μηδενικών τζίρων, απλήρωτων επιταγών, ασφαλιστικών εισφορών, ρυθμίσεων, δανείων – Μετά από την απόλυτα απρόβλεπτη ανατροπή που ζήσαμε όλοι, θεώρησα αυτονόητα λογικό, φυσικό, κανονικό τα μαγαζιά στην πόλη μας να μείνουν “ανοιχτά” φέτος το καλοκαίρι.

Να μείνουν ανοιχτά γιατί πρέπει εμείς οι μικροί έμποροι να αποδείξουμε ότι είμαστε ζωντανοί και θα δώσουμε μάχη να σταθούμε όρθιοι. Να μείνουν ανοιχτά γιατί σεβόμαστε τους καταναλωτές που επιλέγουν να είναι πελάτες στα δικά μας μικρά, οικογενειακά μαγαζιά. Να μείνουν ανοιχτά γιατί η ζημιά που πάθαμε είναι τεράστια και κανένα ευρώ δεν περισσεύει. Να μείνουν ανοιχτά γιατί πρέπει να στηριχθούν όλοι οι κλάδοι της τοπικής οικονομίας τώρα που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον περισσότερο από ποτέ. Να μείνουν ανοιχτά γιατί τίποτε δεν είναι όπως ήταν, όλα είναι αλλιώτικα.

Η θέση μου αυτή έγινε αιτία πολέμου!
Κατηγορήθηκα από συναδέλφους που εμπλέκονται με διάφορους τρόπους στην διοίκηση του Συλλόγου για άκαιρη βιασύνη, μεθόδευση της απόφασης ακόμη και για πραξικόπημα, βαριές και ψευδείς κατηγορίες. Επέλεξα συνειδητά την σιωπή αλλά η παραίτηση μου ήταν ηθικά επιβεβλημένη. Για λόγους καταστατικής λειτουργίας του Συλλόγου δεν μπορούσα να παραιτηθώ από την διοίκηση παρά μόνο από το αξίωμα που κατείχα, πράγμα το οποίο έκανα.

Οι βαρύτατες, συκοφαντικές, φαντασιόπληκτες αναφορές στο όνομα μου και στο όνομα του πρώην προέδρου στην επιστολή που διανέμεται μαζί με την αφίσα του θερινού πενθημέρου στα μαγαζιά της πόλης από το πρωί της 25ης Ιουνίου, ξεπερνά τα όρια της ανηθικότητας και δεν μου δίνει άλλη επιλογή από την παραίτηση μου και από την διοίκηση.

Αποχωρώ για να διευκολύνω την συνοχή και να αποτρέψω την διάλυση.

Με ειλικρίνεια
Χάιδω Παπαζήση

Η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Ιουνίου 2020 είχε παραιτηθεί και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Συναδέλφους & Συναδέλφισες
Αγαπητοί συνάδελφοι & αγαπητές συναδέλφισες
Έμποροι και εμπόρισες

Στις 9 Μαΐου συμπλήρωσα την Τρίτη συνεχόμενη θητεία μου στη θέση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου. Θέση την οποία εσείς μου εμπιστευθήκατε μέσα από εκλογική διαδικασία για τρείς συνεχόμενες θητείες. Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ειλικρινά και θα σας είμαι ευγνώμων σε όλη μου την υπόλοιπη ζωή γι’ αυτό. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ήθελα σήμερα να σας απευθυνθώ μέσα από αυτή την ανοιχτή επιστολή.

Δεν μπορώ όμως να κλείσω αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου και να μην ευχαριστήσω δημόσια και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισες που μαζί όλα αυτά τα χρόνια στα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου συνεργαστήκαμε, προσπαθήσαμε και παλέψαμε με αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων όλων εσάς που συνδικαλιστικά προσπαθήσαμε να εκπροσωπήσουμε.

Τα συμφέροντα δηλαδή των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων της πόλης μας.

Νιώθω επίσης την ανάγκη να κάνω και μια προσωπική αναφορά σε δυο ανθρώπους – αν και γνωρίζω ότι κανείς από τους δύο δεν θα το θέλει – που ο καθένας ξεχωριστά και για διαφορετικούς λόγους σημάδεψαν την συνδικαλιστική μου διαδρομή.

Ο πρώτος είναι ο Γιώργος ο Τζωρτζόπουλος, που πριν από 25 περίπου χρόνια με μύησε στο συνδικαλιστικό κίνημα των εμπόρων, με στήριξε και με εμπιστεύθηκε και ήταν ο λόγος να έχω το προνόμιο αυτής της μοναδικής εμπειρίας. Γιώργο σε ευχαριστώ.

Η δεύτερη είναι η Χάιδω η Παπαζήση, Γενική Γραμματέας του Συλλόγου μας όλα αυτά τα χρόνια, άξια, μοναδική και ακούραστη συνοδοιπόρος που χωρίς αυτή σίγουρα πολλά πράγματα δεν θα τα είχαμε πετύχει. Σε ευχαριστώ Χάιδω.

Συναδέλφισες και συνάδελφοι
Η θητεία του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου έχει παραταθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου – ελέω κορωνοϊού – μέχρι στις 30/9/2020.

Τότε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει και η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και μέσα από τις εκλογές θα προκύψει και το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Ήταν ειλημμένη απόφασή μου εξαντλώντας και την τρίτη μου θητεία, να μην διεκδικήσω ξανά την συμμετοχή μου στην διοίκηση του Συλλόγου μας.

Πίστευα και πιστεύω ότι νεότεροι συνάδελφοι πρέπει να μπουν μπροστά και να αναλάβουν να πάνε τον ιστορικό μας Σύλλογο ένα βήμα μακρύτερα.

Αυτή είναι και η έκκλησή μου προς αυτούς που την κάνω και δημόσια σήμερα.

Συναδέλφισες και συνάδελφοι
Υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από Πρόεδρος και από μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και ζήτησα από την Αντιπρόεδρο και από τα μέλη του Δ.Σ. να την κάνουν αποδεκτή και να δρομολογήσουν τις από το καταστατικό προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δυστυχώς μια σειρά από συγκυριακά γεγονότα δεν μου επιτρέπουν να εκπροσωπώ τον Σύλλογό μας, ούτε να υπερασπιστώ τις αποφάσεις του, ούτε να προασπίσω και να λογοδοτήσω για τις επιλογές του, ούτε καν για τους επόμενους τρείς μήνες.

Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ θερμά όλους για την εμπιστοσύνη σας. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Μπεσίνης Παναγιώτης
Έμπορος Αγρινίου

Υ.Γ./ Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω δημόσια (και συνειδητά το κάνω στο Υ.Γ.) όλους τους θεσμικούς φορείς που όλα αυτά τα χρόνια συνεργαστήκαμε με ειλικρίνεια θεωρώ στη βάση των διεκδικήσεων της λύσης των κοινών προβλημάτων και της υπεράσπισης των κοινών συμφερόντων, για το καλό των ανθρώπων που εκπροσωπούσαμε και του τόπου μας.

Τέλος ευχαριστώ όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους ανθρώπους τους γιατί ποτέ δεν αρνήθηκαν το βήμα που διαθέτουν για την δημοσιοποίηση των θέσεων του Συλλόγου μας.

Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ από τις 12/6/2020

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΟΣΧΟΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΗΜΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΙΕΡΡΑΤΟΣ ΧΑΡΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΚΑΡΝΑΒΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΚΩΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΧΑΙΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom