Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Σήμερα κατέθεσαν σημαντικοί μάρτυρες στη δίκη για την δολοφονία του δάσκαλου Νίκου Μέντζου


Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τον Νίκο Μέντζο από το Αγρίνιο που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό του όταν αυτό κάηκε ολοσχερώς σε λιοστάσι ιδιοκτησίας του.

Σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ένας πυροσβέστης που είχε σπεύσει τότε μαζί με συναδέλφους του για την κατάσβεση της φωτιάς, καθώς και ένας μάρτυρας που η επιχείρησή του βρίσκεται λίγα μέτρα μακρύτερα από τον τόπο του συμβάντος.

Ο μάρτυρας μεταξύ άλλων είπε ότι είδε μια γυναίκα και έναν άντρα να βρίσκονται 10-15 μέτρα μακρύτερα από το φλεγόμενο αυτοκίνητο και να παρατηρούν χωρίς να αντιδρούν. Αρχικά βέβαια θεώρησε ότι καίνε κλαδιά, όμως λίγα λεπτά αργότερα διαπίστωσε ότι καιγόταν το αυτοκίνητο.

Δεν ειδοποίησε ο ίδιος την πυροσβεστική, επειδή υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε και φοβήθηκε. Άλλωστε όπως είπε ο ίδιος «γιατί να ενδιαφερθώ εγώ αφού έβλεπα ότι δεν ενδιαφέρονταν εκείνοι που ήταν δίπλα στο συμβάν; Αν έβλεπα έστω και την παραμικρή ανησυχία ή κάλεσμα για βοήθεια θα πήγαινα να βοηθήσω...».

Είπε επίσης ότι αναγνώρισε την σύζυγο του θύματος η οποία άρχισε να κλαίει και να ουρλιάζει, υποβασταζόμενη από δυο άνδρες, όταν έφθασε η πυροσβεστική λέγοντας «πάει ο αντρούλης μου».

Εξήγησε ότι εκείνη την ημέρα επειδή ήταν Μεγάλη Πέμπτη η επιχείρηση δεν δούλευε, αλλά ο ίδιος πήγε εκεί περίπου στις 11.40 για να πάρει κάποια εργαλεία που χρειάστηκε, για να καθαρίσει τα χόρτα από ένα κτήμα σε άλλο σημείο της περιοχής.

 Έτσι έγινε μάρτυρας του συμβάντος και μάλιστα όταν αρχικά είδε τον καπνό από μακριά φοβήθηκε μήπως καίγεται η δική του επιχείρηση. Όταν όμως έφθασε και διαπίστωσε ότι όλα ήταν καλά, άρχισε να παρακολουθεί το συμβάν στο διπλανό χωράφι.

Στην συνέχεια κατέθεσε μια εκπαιδευτικός συνάδελφος του Νίκου Μέντζου και μια υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου όπου εργαζόταν ο ίδιος και η σύζυγός του.

Η δίκη διακόπηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου και θα συνεχιστεί στις 9 Ιανουαρίου.

https://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom