Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Στεφανίδη και Τσιτσιπάς οι κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς


Τα βραβεία των καλύτερων αθλητών της χρονιάς που μας αφήνει έδωσε χθες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κερδίζει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για το βραβείο του καλύτερου άνδρα αθλητή, μία βράβευση που έφερε και αντιδράσεις.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις επικράτησε του MVP του NBA, αλλά και του Κριστιάν Γκολομέεβ, οι οποίοι κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκε για ακόμη μία χρονιά κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, ενώ τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας κέρδισε η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού.

Αντί του Στέφανου Τσιτσιπά το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας και προπονητής του Απόστολος. Στο μήνυμά του ο Έλληνας τενίστας ανέφερε «γειά σας. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρεθώ απόψε. Είμαι στο εξωτερικό αλλά καλά τα νέα. Σας ευχαριστώ θερμά. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Πολύ σημαντικό για μένα που μπορώ και κατάκτησα αυτό το τρόπαιο. Το καλύτερο κλείσιμο της χρονιάς. Πολλές δύσκολες στιγμές. Πολύ άγχος και στρες. Θα συνεχίσω να δίνω το καλύτερο δυνατό και να βρεθώ στην ίδια κατάσταση και ακόμα καλύτερα. Καλό νέο έτος. Γειά σας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος που έκανε την απονομή, τόνισε: «Πρότυπο αριστείας και πρότυπο για τη νέα γενιά. Χρειάζεται ταλέντο, δύναμη ψυχής για να φτάσεις στον Όλυμπο και το τρίτο και το σπουδαιότερο χρειάζεται δουλειά. Ξέρω πόσο έχετε δουλέψει. Ας είναι ένα παράδειγμα για μία γενιά Ελλήνων. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Να είναι γερός και να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο».

Οι νικητές ανά κατηγορία:

►ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2019:

Στέφανος Τσιτσιπάς (Τένις). Υπερίσχυσε στην ψηφοφορία των: ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ Γιάννης (Μπάσκετ), ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ Κρίστιαν (Κολύμβηση)

►ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ 2019:

Κατερίνα Στεφανίδη (Στίβος). Υπερίσχυσε στην ψηφοφορία των: ΚΟΡΑΚΑΚΗ Άννα (Σκοποβολή), ΣΑΚΚΑΡΗ Μαρία (Τένις)

►ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ 2019:

Ολυμπιακός (Υδατοσφαίριση Ανδρών). Υπερίσχυσε στην ψηφοφορία των: Εθνική Ομάδα ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ, ΠΑΟΚ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

►ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 2019:

Γιώργος Πομάσκι (Στίβος). Υπερίσχυσε στην ψηφοφορία των: ΙΤΟΥΔΗΣ Δημήτρης (Μπάσκετ), ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ Απόστολος (Τένις)

►ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019:

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (Κολύμβηση). Υπερίσχυσε στην ψηφοφορία των: ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ Αλέξανδρος (Πάλη Κωφών), ΣΕΪΤΗΣ Μιχάλης (Στίβος)

►ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019:

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (Κολύμβηση). Υπερίσχυσε στην ψηφοφορία των: ΜΑΣΟΥΡΟΥ Εμμανουέλα (Τζούντο), ΣΜΑΡΑΓΔΗ Στέλλα (Στίβος)

►ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019:

Εθνική Ομάδα Κωφών (Μπάσκετ Γυναικών). Υπερίσχυσε στην ψηφοφορία των: Εθνική Ομάδα BC3 ΜΠΟΤΣΙΑ, Εθνική Ομάδα Κωφών ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ

Στη Γιορτή των Κορυφαίων τιμήθηκαν με το έπαθλο του «Ανερχόμενου Ταλέντου» οι εξής:

Απόστολος Παπαστάμος (κολύμβηση)
Κωνσταντίνος Λιβανός (ποδηλασία)
Μιχαέλα Λάκη (τένις)
Μαρία Τσαμοπούλου & Μελίνα Παππά (ιστιοπλοΐα)

Το Έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» απονεμήθηκε από κοινού στις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία τους με την κοινή παρουσία και βράβευση στο στάδιο Καραϊσκάκη της Μυρτούς και της Τόνιας, πριν από το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Βραβεία απονεμήθηκαν επίσης στον Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος το 2020 θα μπει στο Ηall of Fame της παγκόσμιας κολύμβησης, στον κορυφαίο παίκτη του χάντμπολ Αλέξη Αλβανό, που αποχαιρέτησε την ενεργό δράση σε ηλικία 39 ετών, καθώς και το έπαθλο της κοινωνικής προσφοράς που δόθηκε στην οικογένεια του Αλέξανδρου Νασούλα και της Ευαγγελίας Ψάρρα, της οποίας και τα τέσσερα μέλη ασχολούνται ενεργά με την τοξοβολία.

Ο Αλέξανδρος Νασούλας είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής, η Ευαγγελία Ψάρρα έχει αγωνιστεί πέντε φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τα παιδιά, Μαρία και Χάρης είναι στις μικρές Εθνικές ομάδες τοξοβολίας.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Aθλητικού Τύπου, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας, βράβευσε τρία πρόσωπα που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στον συγκεκριμένο τομέα. Τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο που έχει συνδέσει τον Αθλητικό Τουρισμό με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Μαρίνα Κουταρέλλη για την επιτυχία του Spetses Mini Marathon και τον Κωνσταντίνο Μητρόπαπα, για τις επιτυχημένες εκδηλώσεις που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα.

Βραβεύτηκαν ακόμη:

Ο οδηγός αγώνων αυτοκινήτων, Ιαβέρης, που εδώ και χρόνια ευαισθητοποιεί και ενημερώνει με διαλέξεις και ομιλίες αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες συνανθρώπους μας, γύρω από τα θέματα Οδηγικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας.

Τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, γιατί η ομάδα μπάσκετ αγοριών του Λυκείου έφτασε στον μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ, καθώς και το 1ο Γενικό Λύκειο Βούλας, επειδή η ομάδα μπάσκετ κοριτσιών του Λυκείου πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

Η Μαρία Πολύζου, ως η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε Μαραθώνιο, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα το 1996 και κατέχει μέχρι και σήμερα το ρεκόρ Ελλάδας.

Η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, για τα 100 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία μέσω της ενδυνάμωσης της προσωπικότητας και της καλλιέργειας εθελοντικής συνείδησης στους νέους.
https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom