Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Ο (αστυνομικός) κυνισμός του υπουργού (της ΝΔ) Χρυσοχοΐδη


του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΧΟΛΕΒΑ
«Δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός» υποστήριξε ο Μ. Χρυσοχοΐδης και το υπουργείο που διοικεί ισχυρίζεται: «Ακραία καταστολή δεν υπήρξε». Τα ΜΑΤ δεν «εξευτέλισαν διαδηλωτές».
Οι απαντήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (όλες με καθυστέρηση) για το «ξεβράκωμα» του κράτους της καταστολής το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου, στα Εξάρχεια, κινούνται μεταξύ πολιτικής και κοινωνικής πρόκλησης και αστυνομικού κυνισμού με το δεύτερο μάλλον να υπερισχύει.  
Στην πιο πρόσφατη τοποθέτηση του ο υπουργός, λίγη ώρα πριν (με ανάρτηση στο faceboοk), υποστηρίζει: 
«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».
Χθες το βράδυ, σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (εκεί είναι υπουργός ο κ. Χρυσοχοΐδης) υπήρχαν οι παρακάτω δύο ισχυρισμοί (ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ): 
  • «Πρώτο ψέμα η ακραία καταστολή. Δεν υπήρξε. Όπως δεν υπήρξαν και επεισόδια στις τρεις διαδηλώσεις από το Σάββατο έως το βράδυ της Κυριακής».
  • «Οι άντρες των ΜΑΤ δεν “εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας”, συνέλαβαν υπεύθυνους για επιθέσεις στο κέντρο των Εξαρχείων, με τις μολότωφ και τις πέτρες στα χέρια. Η διαδήλωση άλλωστε είχε τελειώσει περίπου 2 ώρες πριν».
Την επόμενη μέρα της καταστολής στα Εξάρχεια – κι όταν η αστυνομία παρέπεμπε τις καταγγελίες μόνο στο Συνήγορο του Πολίτη – γράψαμε για την «μπατσοκρατία» των «αρίστων»καταγράφοντας ( με βίντεο και φωτογραφίες) τις καταγγελίες για το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη αλλά και υπενθυμίζοντας τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας το βράδυ της 17ης Νοέμβρη και νωρίτερα (διαβάστε εδώ). 
Όσον αφορά τις διάφορες… εκδοχές της επίμαχης φωτογραφίας που δίνουν διάφοροι εκπρόσωποι της αστυνομίας και της κυβέρνησης έχουμε να παραθέσουμε την περιγραφή της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη, η οποία τράβηξε τη φωτογραφία:«Όταν είδα το στιγμιότυπο που είχα στα χέρια μου ανατρίχιασα».
από ημεροδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom