Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Χάος και πανικός από τον σεισμό στις Φιλιππίνες! - Σκοτώθηκε κοριτσάκι έξι ετών! - Συγκλονιστικές εικόνες


Τρόμο στις Φιλιππίνες προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 6,8 Ρίχτερ. Τοίχος καταπλάκωσε ένα κοριτσάκι έξι ετών. Ζημιές σε κτίρια και 14 τραυματίες από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Κόβουν την ανάσα οι εικόνες από την πόλη Νταβάο.

Ένα παιδί νεκρό, 14 τραυματίες και κατεστραμμένα κτίρια είναι ο, μέχρι στιγμής, απολογισμός από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου στις Φιλιππίνες. Ο σεισμός των 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (15.12.2019) με επίκεντρο κοντά στην πόλη Νταβάο.
Ο σεισμός είχε επίκεντρο 61 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Νταβάο στο νησί Μιντανάο και το εστιακό βάθος του ήταν 28,2 χιλιόμετρα, ανακοίνωσε το USGS, αναθεωρώντας προς τα κάτω το μέγεθος του σεισμού, για το οποίο είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως ήταν 6,9 βαθμοί. Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι βάσει των διαθέσιμων στοιχείων.

End of ad break in 30 s

Εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης στις Φιλιππίνες, κτίρια κατέρρευσαν. Ένα κορίτσι σκοτώθηκε όταν τοίχος έπεσε πάνω του, δήλωσε στον τοπικό ραδιοσταθμό ο Βίνσεντ Φερνάντες, ο δήμαρχος της πόλης Ματανάο στις νότιες Φιλιππίνες.
Δείτε τη στιγμή του σεισμού στις Φιλιππίνες





Ο Άντονι Αγιάντα, αξιωματούχος αρμόδιος για την ενημέρωση στην πόλη Μαγκσαϊσάι της επαρχίας Νταβάο ντελ Σουρ, δήλωσε πως 14 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, αλλά κανένας σοβαρά. Δρόμοι και κτίρια, περιλαμβανομένου του τοπικού γραφείου της κυβέρνησης, υπέστησαν ζημιές και η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στην πόλη, δήλωσε ο Αγιάντα.
Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων (Phivolcs) ανακοίνωσε πως αναμένονται ζημιές και μετασεισμοί. Ήδη άλλωστε έχουν καταγραφεί αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί. Ο ισχυρότερος είχε μέγεθος 5,7 βαθμών και επίκεντρο βόρεια της πόλης Χενεράλ Σάντος.
Ο ραδιοσταθμός DZMM μετέδωσε πως η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στην πόλη Χενεράλ Σάντος, όπου εκκενώθηκε τοπικό νοσοκομείο.
Σε κτίριο όπου είχαν σημειωθεί ζημιές μετά το σεισμό, έγινε μικρή έκρηξη, προκαλώντας μεγαλύτερο πανικό.


Στιγμές πανικού έζησαν και εκατοντάδες άνθρωποι που την ώρα που «χτύπησαν» τα 6,8 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες βρίσκονταν σε εμπορικό κέντρο. Video δείχνει τις στιγμές πανικού, με ανθρώπους να τρέχουν και γονείς να προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Μια φωτογραφία που λέγεται ότι είναι από την Παντάντα της επαρχίας Νταβάο ντελ Σουρ δείχνει ένα κτίριο να έχει καταρρεύσει πάνω σ’ ένα αυτοκίνητο. Και η τοπική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών ανέφερε πως κατέρρευσε ένα τριώροφο κτίριο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες αν βρίσκονταν άνθρωποι μέσα σ’ αυτό.






Η περιοχή είχε πληγεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο από τέσσερις ισχυρούς σεισμούς, που είχαν στοιχίσει συνολικά τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

Ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος κατάγεται από την Νταβάο, βρισκόταν στην πόλη όταν σημειώθηκε ο σεισμός. «Είναι εντάξει. Ο ίδιος και η κόρη του, η Κίτι, βρίσκονταν στο σπίτι τους όταν σημειώθηκε ο σεισμός», δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος Σαλβαδόρ Πανέλο. «Η Πρώτη Κυρία Χάνιλετ κατευθυνόταν στο σπίτι, όταν το έδαφος άρχισε να τρέμει. Είπε πως το αυτοκίνητό της ταλαντεύτηκε. Είναι σώα».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom