Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Πορεία συνταξιούχων υπό βροχήν στο κέντρο της Αθήνας - Κλειστοί οι δρόμοι (φωτο)


Πορεία με κατεύθυνση το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν υπό βροχήν αυτή την ώρα συνταξιούχοι απ’ όλη την Ελλάδα.Οι συνταξιούχοι είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στα Προπύλαια.

Ζητούν να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματα τους, τα βασικότερα εκ των οποίων είναι η χορήγηση 13ης σύνταξης ενόψει των εορτών και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

Λόγω της κινητοποίησης, είναι κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο και επικρατεί μποτιλιάρισμα.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Σταδίου, από το ύψος της Αμερικής, στη Β. Σοφίας από την Αγ. Κωνσταντίνου, στη Συγγρού από την Αθ. Διάκου και στη Β. Αμαλίας από την Β. Όλγας.

Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο πρωθυπουργός για λόγους εθνικών θεμάτων δεν μπορεί να δεχτεί σήμερα τους εοπικεφαλής του συλλαλητηρίου και προγραμματίζει σχετική συνάντηση μαζί τους τον προσεχή Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση των εκπροσώπων των συνταξιούχων με κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων οι κκ Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, και Γιάννη Βρούτση, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Μαζική και μαχητική διαδήλωση ως τη Βουλή κόντρα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες

Μαζική και μαχητική διαδήλωση από τα Προπύλαια ως τη Βουλή, παρά τη δυνατή βροχή και όλα τα καιρικά εμπόδια που είχαν να αντιμετωπίσουν, πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι στα πλαίσια του πανελλαδικού τους συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Με το πανό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων να προπορεύεται, συνταξιούχοι από την Αττική και από κάθε περιοχή της χώρας, από την Μακεδονία και τη Θράκη, από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο, από την Κρήτη, τη Λήμνο κ.ά., έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια σε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, όπως και ενάντια στο «τελευταίο βήμα» ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Με συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και διάλυση», «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα.

Λίγο μετά το ύψος της Βουλής, κατά την ολοκλήρωση της διαδήλωσης, μιλώντας από την ντουντούκα, ο Δ. Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, χαιρέτισε την μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, σε αυτή τη σημαντική μάχη του μακρύ και δύσκολου αγώνα που δίνουν για το δίκιο τους.

Αυτήν την ώρα, αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων πραγματοποιεί συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο τριών συναρμόδιων υπουργών προκειμένου να πάρει απαντήσεις στα αιτήματά της.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούν ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό, Ακης Σκέρτσος.

Ο πρωθυπουργός, με τον οποίο είχαν ζητήσει συνάντηση οι συνταξιουχικές οργανώσεις, επικαλέστηκε σοβαρές υποχρεώσεις, με τους συνταξιούχους να τονίζουν ότι πέρα από τη σημερινή συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο ζητούν εκ νέου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό μέσα στο Γενάρη.





https://www.902.gr/

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Τελικά η βροχή δεν πτοεί όσους δεν θέλουν να παραμένουν απαθείς.

ΥΓ. Ελα μια βόλτα από τα διαδικτυακά βουνίσια λημέρια μας ώστε να δεις και...


https://eyrytixn.blogspot.com/2019/12/blog-post_12.html

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλησπέρα φίλτατε Ευρυτάνα!
Δυστυχώς στον τόπο μας παρότι οι κυβερνήσεις αλλάζουνε,όλα τα ίδια μένουν... Είναι αδιανόητο να γίνονται κινητοποιήσεις για αυτονόητα πράγματα,όπως είναι η Υγεία,η Εκπαίδευση,οι Συντάξεις μας,αλλά και το περιβάλλον που είναι πηγή ζωής για όλους μας.... Ομως προέχει η τσέπη των μεγαλοκαρχαριών!!!

Για την προχθεσινή σας κινητοποίηση στην Αθήνα έγραψα την προαναγγελία της και φυσικά θα ανεβάσω το ρεπορτάζ του "πεζοδρομίου" για τα Αγραφα:
Σήμερα στην Αθήνα: Συγκέντρωση-Πορεία και στη συνέχεια Συναυλία ενάντια στης Φύσης τη Λεηλασία

Να είσαι πάντα καλά και σ' ευχαριστώ πολύ για τα άρθρα που μου στέλνεις!

Read more: Go to TOP and Bottom