Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις κ. Χρυσοχοΐδη (φωτο & βίντεο) - Κατεπείγουσα έρευνα της Εισαγγελίας


Φωτογραφίες διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. και εκθέτουν ξανά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ● Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο Δ. Ινδαρές, δεμένος πισθάγκωνα διαμαρτύρεται στους αστυνομικούς
● Η πρώτη δήλωση του γνωστού σκηνοθέτη ● Οι «ελαστικές» σφαίρες και οι «πλαστικές» εξηγήσεις της ΕΛ.ΑΣ. ● Στα χαρακώματα ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνηση για την αστυνομική βία

Στη δημοσιότητα έρχονται φωτογραφίες από τον τραυματισμένο από την αστυνομία Δημήτρη Ινδαρέ, ο οποίος συνελήφθη, μαζί με την οικογένειά του, στη βίαιη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι.

Τις φωτογραφίες δίνει στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στα όσα ισχυρίζεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Ελληνική Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι από χθες τόσο με ανακοινώσεις όσο και με επίσημες ενημερώσεις το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί να διαψεύσει την πραγματικότητα που έχει καταγραφεί σε φωτογραφίες και βίντεο για την αστυνομική επιχείρηση.

Εκτός από τους ισχυρισμούς από πλευράς αστυνομίας, στην ίδια γραμμή βρίσκεται και η κυβέρνηση και κορυφαίοι υπουργοί όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης να φτάνουν στο σημείο να κάνουν σπέκουλα κατά της ίδιας της οικογένειας σε σχέση με την κατάληψη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Εάν μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, τότε ιδού δύο φωτογραφίες, δηλαδή 2.000 λέξεις ως απάντηση στα κατ’ εξακολούθηση ψεύδη του κ. Χρυσοχοίδη.

Πρόκειται για τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Ινδαρέ, όπως τον έστειλε στο νοσοκομείο η έκνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία που του ασκήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι χωρίς ίχνος εισαγγελικής νομιμοποίησης.

Ιδού λοιπόν το έργο Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη.

Ιδού λοιπόν ποιος κατέχει στην Ελλάδα τα πνευματικά δικαιώματα εκπροσώπησης του Γκέμπελς.

Τι δηλώνει ο Δημήτρης Ινδαρές
Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε στο πατρινό thebest.gr για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες δύο ημέρες ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος και η οικογένειά του δεν έχουν καμία ανάμειξη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ινδαρές:

Έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση σχετικά με το θέμα, πράγμα που είναι έξω από τις επιθυμίες μας. Μεγάλο μας παράπονο είναι ότι δεν είχαμε καμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία κατηγορηθήκαμε. Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό θα μπουν τα πράγματα στις πραγματικές τους διατάσεις όμως το να υπάρχει μία πόλωση εξωφρενική, οδηγεί στο να χαθεί το νόημα και πολλά άλλα πράγματα.

Και ηχητικό ντοκουμέντο από τη βία στην ταράτσα
Την ίδια στιγμή το τηλεοπτικό κανάλι Open παρουσίασε σε ρεπορτάζ του ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης στην ταράτσα του σπιτιού με τον Δημήτρη Ινδαρέ να φωνάζει προς τα ΕΚΑΜ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης την ώρα που είναι δεμένος πισθάγκωνα

Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κάνεις δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς.
Δεν είμαστε καλά! Έχετε τρελαθεί τελείως; Έχετε τρελαθεί τελείως; Ντροπή σου!.

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη κάτω.

Καμαρώστε μας όλους, την κατάντια μας εδώ. Αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος. Όπου οι μεν βασανίζουν τους δε, με εναλλασσόμενους ρόλους. Τέλειωσε ο παραλογισμός με τους αναρχικούς και τώρα έρχεται ο παραλογισμός με αυτούς που ήρθανε να…

Το βίντεο από το OpenTv

«Είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών»
Είχε προηγηθεί πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για ενέργειες επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών.

Η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι η ΕΛ.ΑΣ «επιβεβαιώνει αυτό που προσπάθησε να κρύψει ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά κατήγγειλε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών τις οποίες όμως ονομάζει “ελαστικές μπάλες”».

Κάνει, ακόμη, λόγο για «αντισυνταγματική εισβολή σε σπίτι του σκηνοθέτη κ. Ινδαρέ χωρίς εισαγγελική παραγγελία» και σημειώνει «ο ξυλοδαρμός του ίδιου και των παιδιών του μέσα στο σπίτι τους και οι πυροβολισμοί με πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό, τελικά δεν είναι ψέματα, όπως ισχυρίστηκε για να εξαπατήσει με άθλιο τρόπο τον κ. Αλιβιζάτο ο κ. Χρυσοχοΐδης».

Κατηγορεί, τέλος, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι «έχουν καταστρατηγήσει τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και του Συντάγματος. Επιβεβαιώνουν πως είναι μια αναξιόπιστη, ακραία δεξιά κυβέρνηση σε πανικό, που δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους πολίτες και ούτε φυσικά την ασφάλειά τους».

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της Πέμπτης ο Γιάννης Ραγκούσης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τουλάχιστον μια γυναίκα εξ επαφής με πλαστική σφαίρα, επικαλούμενος τις ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ και Ερυθρός Σταυρός.
Παιχνίδι με τις λέξεις από την ΕΛ.ΑΣ.
Απαντώντας η αστυνομία επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα… διαψεύδοντάς τα, καθώς παραδέχθηκε ότι έγινε χρήση ειδικού εξοπλισμού εκτόξευσης ελαστικής μπάλας.

Η ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται ότι η μπάλα αυτή έχει «δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς». Υποστηρίζει, ακόμη, ότι δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες «λόγω επικινδυνότητας», αλλά παραδέχεται ότι «σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin, οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου (15) μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. παραδέχεται εξάλλου πως «στη χθεσινή επιχείρηση, στην οδό Παναιτωλίου, έγινε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού αυτού, λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων».

Τέλος, ενημερώνει ότι «για τα συμβάντα των χθεσινών καταλήψεων έχει ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται όλες οι μαρτυρίες».
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάλι ψέμματα
Το υπουργείο, από την πλευρά του, απαντά κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ψεύδεται και επιμένει στο να υποστηρίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει την ανομία.

Η ανακοίνωση
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάλι ψέματα. Στα υποτίθεται αμείλικτα -όπως πομπωδώς τα χαρακτηρίζει- ερωτήματα που θέτει σήμερα με ανακοίνωση του, οι απαντήσεις είναι απλές και έχουν ήδη δοθεί.

1. Το είπαμε από χθες. Στην επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στη Ματρόζου η εισαγγελέας ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή στις 6:30 το πρωί. Υπογράφει δυο εκθέσεις. Μια για κατ’ οίκον έρευνα σε διπλανή της κατάληψης οικία και μια για το κτήριο της κατάληψης. Παρόντες ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί και στις άλλες δυο εκκενώσεις. Συμπέρασμα. Η παραβίαση ασύλου σε ταράτσες ή ισόγεια δεν υπάρχει, δεν υπήρξε, είναι γκεμπελικό εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ.

2. Για τη χρήση ελαστικού σφαιριδίου και όχι πλαστικής σφαίρας, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκαν ήδη απαντήσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Αλλά για να μην εκπλήσσεται δήθεν το κόμμα αυτό, σημειώνουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στη διάθεση της τα ίδια υλικά και μέσα που είχε και επί των ημερών διακυβέρνησης του.

Το μόνο αμείλικτο λοιπόν στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμμονή στη στήριξη της ανομίας. Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου;

https://www.efsyn.gr/

Κατεπείγουσα έρευνα της Εισαγγελίας για το Κουκάκι - Τρεις εισαγγελείς παρόντες στην επιχείρηση
Έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας στο Κουκάκι διατάχθηκε από το Προϊστάμενο της Εισαγγελίας, ενώ έγινε γνωστό πως στην επιχείρηση ήταν παρόντες τρεις εισαγγελείς.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας στο Κουκάκι και ειδικά για τη διακρίβωση τυχόν τέλεσης αδικημάτων, μεταξύ των οποίων εκείνο της σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις εισαγγελείς ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι.

Οι τρεις εισαγγελείς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν παρόντες στις κατ΄οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom