Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Φωτιά στο Athenaeum Palace: Σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού! (βίντεο)


Αλλοιωμένα μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό βρέθηκαν στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου Athenaeum Palace, από όπου και ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά! Σοβαρό το ενδεχόμενο εμπρησμού. Φύλλο και φτερό κάνουν οι Αρχές τους
χώρους του ξενοδοχείου επί της λεωφόρους Συγγρού. Διασωληνωμένη μια γυναίκα μετά την μάχη με τις φλόγες. Με κατάγματα ένας άνδρας στο νοσοκομείο. 20 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν.

Οι εικόνες από το ξενοδοχείο Athenaeum Palace, επί της λεωφόρου Συγγρού, όπου το μεσημέρι της Πέμπτης, 05.12.2019, ξέσπασε φωτιά, σόκαραν το πανελλήνιο και μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς.
Ο νεότερος απολογισμός δείχνει πως από την πυρκαγιά που ξέσπασε στον διάδρομο του πρώτου ορόφου του ξενοδοχείου πιθανότατα έξω από δωμάτιο, το οποίο έχει υποστεί ζημιές, όπως και ο διπλανός χώρος. Γρήγορα οι καπνοί άρχισαν να “πνίγουν”  τον 6ο και 7ο όροφο υπάρχουν τρεις τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Αττικό νοσοκομείο.
Ωστόσο η νέα –και πολύ σοβαρή– εξέλιξη, είναι πως στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο έχουν βρεθεί αλλοιωμένα μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό! Κάτι το οποίο καθιστά το ενδεχόμενο εμπρησμού ως ένα σενάριο που, πλέον, εξετάζεται πολύ σοβαρά από τις Αρχές.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από πηγές της Πυροσβεστικής, έχουν βρεθεί στοιχεία που οδηγούν στον εμπρησμό τόσο στον 2ο όροφο του ξενοδοχείου, όσο και στον 1ο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Ειδικότερα, στον διάδρομο του 2ου ορόφου, μπροστά στα δωμάτια 201 και 202, βρέθηκαν άθικτα δύο πλαστικά μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, ενώ ένα ίδιο μπιτόνι βρέθηκε και στον πρώτο όροφο.
Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα του ONE TV


Η κατάσταση των τραυματιών από την φωτιά στο ξενοδοχείο

Πιο σοβαρά είναι μια 24χρονη η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη με αναπνευστικά εγκαύματα. Επίσης αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασε μια 32χρονη και ένας 25χρονος με κατάγματα.


Σύμφωνα με τον διοικητή Αττικής της Πυροσβεστικής, υποστράτηγο Νικόλαο Σπαή, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στον 1ο όροφο και τους κοντινούς ορόφους. Άλλοι απεγκλωβίστηκαν με κλιμακοφόρα κι άλλοι από τις σκάλες. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 20 άνθρωποι. Η εστία της φωτιάς εντοπίστηκε στον 1ο όροφο, όπου βρίσκονται δωμάτια και η κουζίνα, όπου βρέθηκαν τα άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες, όπως είπε, δεν κινδυνεύει σοβαρά.
Δείτε τη δήλωσε


https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom