Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΤΩΡΑ Live Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός με δοκιμαστική χρήση του VAR


Ο Παναιτωλικός φιλοξενείται σήμερα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό στις 16:00 για την 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος  της Souper League 2018 -2019.

Ο αγώνας μεταδίδεται τώρα τηλεοπτικά από την ert-sports με
δοκιμαστική χρήση του VAR για πρώτη φορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Σήμερα στο ΟΑΚΑ θα γίνει μία πρώτη δοκιμαστική εφαρμογή του VAR στο παιχνίδι πρωταθλήματος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο διαιτητής του αγώνα Τζήλος και η ομάδα του (Ευθυμιάδη, Γκάγκας, Κομίνης), θα έχουν οποιαδήποτε επαφή με το control room κι ότι βέβαια θα επηρεάζεται η εξέλιξη του παιχνιδιού από τη χρήση του Video Assistant Referee, καθώς η εφαρμογή του θα περιοριστεί αποκλειστικά στο τεχνικό κομμάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως θα υπάρχουν κανονικά διαιτητές (ο VAR και ο AVAR, δηλαδή ο βοηθός του) στο control room, αλλά δεν θα έχουν καμία επικοινωνία με τον Τζήλο και φυσικά δεν θα μπορούν να "παρέμβουν" στο παιχνίδι. Η παρουσία τους έγκειται καθαρά στο τεχνικό test.

Να σημειώσουμε ότι αναμένεται να γίνει χρήση περίπου δέκα καμερών. Όσο για το control room δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα είναι σε βαν ή κάποια αίθουσα του ΟΑΚΑ.

Ωστόσο αν όλα πάνε καλά σήμερα με την δοκιμαστική χρήση του,το VAR λογικά θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom