Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Χημικά στην πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας (φωτο)


Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας από την συγκέντρωση και πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα που διεξάγεται αυτή την ώρα.

Ένταση είχαμε στην διάρκεια της πορείας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ανάμεσα στους διαδηλωτές και στις αστυνομικές δυνάμεις, με τις τελευταίες να προχωρούν σε περιορισμένη χρήση χημικών. Η ένταση σημειώθηκε στην οδό Σταδίου προς το Σύνταγμα όπου βρίσκονται οι διαδηλωτές.
Ομάδα διαδηλωτών «επισκέφθηκε» το εκλογικό κέντρο του Κώστα Μπακογιάννη και έριξαν μπογιές ενώ έβαψαν με σπρέι τα τζάμια σχηματίζοντας το σχήμα της αναρχίας, ενώ φώναζαν εμετικά συνθήματα για τον Παύλο Μπακογιάννη.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση του Αρείου Πάγου για άδεια

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΤ´ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου τέθηκε σήμερα το ζήτημα της χορήγησης 7ης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα μετά την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου στο ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψε το αίτημα του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.
Το ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συνεδρίασε, σήμερα, σε σχηματισμό συμβουλίου, κεκλεισμένων των θυρών για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπόψιν του Συμβουλίου τέθηκε το υπόμνημα του «Λουκά» της 17Ν όσο και η εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου το ομόφωνο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου πρέπει να αναιρεθεί διότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 μέχρι και το 2011 δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.
Από την πλευρά του Δημήτρη Κουφοντίνα υποστηρίζεται ότι πληροί τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας. Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται τα επόμενα 24ωρα. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση το θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με νέα σύνθεση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από το χώρο της συνεδρίασης και γύρω από τον Άρειο Πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: