Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Το σκεπτικό της Ξένης Δημητρίου για την άδεια του Κουφοντίνα και η άρνηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου


Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, άσκησε το βράδυ της Παρασκευής αναίρεση στο βούλευμα μη χορήγησης άδειας στον Δ. Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται στο έγγραφο της για αναίρεση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ξεκινούν από το 1993 και φθάνουν ως το 2011 - τρείς τον αριθμό- και πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ότι και οι πολυισοβίτες, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

Παράλληλα η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός αναφέρει, ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για την περίπτωση Κουφοντίνα και επιπλέον προσθέτει ότι, αφού δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας, κακώς εισήλθε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ασκήσει την αναίρεση και χαρακτήρισε τον Δ. Κουφοντίνα «αμετανόητο» και «επικίνδυνο», συμφωνώντας με τους δικαστές του Βόλου.

Μετά από αυτή την άρνηση,η κα Ξένη Δημητρίου άσκησε την αναίρεση η ίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τις 15 του μηνός είχε αναθέσει σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου να κρίνει την υπόθεση, όμως το πρωί της Παρασκευής ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου την ενημέρωσε ότι η γνώμη του είναι πως δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πέραν από τα νομικά θέματα, το βούλευμα με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα «έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων», δηλαδή ότι είναι επικίνδυνος και αμετανόητος.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom