Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Σε κόκκινο συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για τον φόβο νέων επιθέσεων για τον Κουφοντίνα


Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία υπό τον φόβο νέων καταδρομικών επιθέσεων από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αρχιεκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι ο κίνδυνος για τέτοιου είδους χτυπήματα παραμένει ενεργός παρά την ευνοϊκή εξέλιξη που είχε η υπόθεση της άδειας στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα από τον Άρειο Πάγο. Και φυσικά ο τερματισμός της απεργίας πείνας.

Το θέμα πλέον παραπέμπεται εκ νέου στο Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου, το οποίο θα συνεδριάσει με νέα σύνθεση προκειμένου να αποφασίσει αν θα χορηγηθεί η 7η κατά σειρά άδεια στον «Λουκά» της 17Ν.

Μέχρι τότε οι …ασκούμενες πιέσεις των «αλληλέγγυων» θα συνεχιστούν και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Αγωνία
Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή εξελίσσεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου και μάλιστα λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, κάνει ακόμα πιο περίπλοκο το σκηνικό, προσφέροντας επί πλέον στόχους στους δράστες και ανεβάζοντας τον βαθμό δυσκολίας αντιμετώπισής τους από τις Αρχές.

Πέρα από αυτό πάντως μετά την καταδρομική ενέργεια με μπογιές του Ρουβίκωνα στη Βουλη, που εξέθεσε στον μέγιστο βαθμό την ΕΛΑΣ, τα μέτρα ασφαλείας έχουν εντατικοποιηθεί κυρίως σε σημεία που έχουν αξιολογηθεί ως στόχοι πρώτης γραμμής, όπως κυβερνητικά κτίρια, γραφεία κομμάτων, προεκλογικά κέντρα και περίπτερα.

Μάλιστα για την Κυριακή των εκλογών θα υπάρχουν αυξημένες και ενισχυμένες περιπολίες, γύρω από τα σημεία που κρίνονται ως πιθανοί στόχοι, όπως εκλογικά τμήματα που θα ψηφίσουν πολιτικά πρόσωπα και εκλογικά τμήματα σε περιοχές που είναι γνωστό ότι δραστηριοποιούνται διάφορες ομάδες ικανές να δράσουν καταδρομικά. Φυσικά λαμβάνονται και όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται για την ομαλή εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου τα δικαστήρια υπολειτουργούν και ενδέχεται να παραταθεί ακόμα περισσότερο ο χρόνος αναμονής μέχρι την τελική απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου για την άδεια Κουφοντίνα. Πάντως δεν αποκλείεται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.
https://www.in.gr/

Σχόλιο Ζείδωρον: Σε μπελάδες θα βάλει την ΕΛ.ΑΣ. και η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο το μέλος του Ρουβίκωνα για την επίθεση στη Βουλή,αλλά με καταβολή ως εγγύηση το τεράστιο ποσόν των 30.000 ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom