Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ο Ρουβίκωνας "ανέλαβε" την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη (βίντεο)


Ο Ρουβίκωνας, με ανάρτησή του στο indymedia, και βίντεο "ανέλαβε" την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα σήμερα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ,πολύ κοντά στην Αμερικάνικη πρεσβεία. 

Στο κείμενό του, ο Ρουβίκωνας αναφέρει πως η επίθεση με μπογιές και καπνογόνα έγινε γιατί δεν δίνεται άδεια, η έβδομη κατά σειρά, στον Δημήτρη Κουφοντίνα και κατηγορεί τις ΗΠΑ πως ασκούν πιέσεις.

Ο Ρουβίκωνας χαρακτηρίζει «φασιστική διάταξη» το εισαγγελικό βέτο για την άδεια στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

η ανάρτηση του Ρουβίκωνα στο indymedia

Ρουβίκωνας: Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη (+βίντεο)

Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ.Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας απο 2 Μαίου προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατα σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο.

Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα. Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας.

Οι πιέσεις απο την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 2/5 ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ , ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Δείτε το βίντεο που ανέβασαν

Η αντίδραση του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

Η πρώτη αντίδραση του Τζέφρι Πάιατ για την καταδρομική επίθεση ήρθε με ένα μήνυμά του στο twitter. 

Αφού… καλημερίζει στα ελληνικά, ο πρέσβης των ΗΠΑ κάνει λόγο για «παιδαριώδη βανδαλισμό» και σημειώνει ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι. «Η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία«, καταλήγει στο μήνυμά του.
Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβυ της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

* Το πανό στη φωτο είναι από την πλατεία Τερζάκη στου Ζωγράφου,όπου κρεμάστηκε το βράδυ της Δευτέρας 13/5/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom