Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Τ' αφεντικό τρελάθηκε! Ξεπέρασε και τον Τσίπρα της Θεσ/κης στις υποσχέσεις με στόχο την ψήφο μας (βίντεο)


"Ήρθε η ώρα των πολλών, αυτών που έβαλαν πλάτη", είπε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας τα θετικά και μόνιμα μέτρα από το Ζάππειο. Δίνεται 13η σύνταξη, η οποία όμως αντιστοιχεί στο λεγόμενο δώρο
Πάσχα,δηλαδή στο μισό της μηνιαίας σύνταξης. Μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα από 24% στο 13%, αλλά καμία συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ, πέρα από τους κατοίκους μικρών νησιών.


«Τα θετικά μέτρα αφορούν ένα πακέτο που χωρίζεται σε δύο μέρη: αυτά που αφορούν το 2019 και αυτά που αφορούν το 2020 και θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020. Όλα τα μέτρα θα είναι μόνιμου χαρακτήρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός
Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, μετάταξη του συντελεστή φορολογίας όλων των τροφίμων από το 24% στο 13%, μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια (ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο) στο 6%, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου από το Ζάππειο ανακοινώνοντας δέσμη θετικών μόνιμων μέτρων για το 2019 ενώ ανακοίνωσε και την άμεση καταβολή «της λεγόμενης 13 σύνταξης» στο μισό της μηνιαίας συνταξιοδοτικής δαπάνης.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το συνολικό κόστος είναι στα 260 εκατ για τους 6 μήνες άμεσα από τον Μάιο. 

Για το 2019 προχωράμε σε μείωση του ΦΠΑ, στην εστίαση από το 24% στο 13% και στη μετάταξη όλων των τροφίμων επίσης, στον συντελεστή του 13%. Μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο) από το 13% στο 6%.
Προχωράμε σε παροχή μόνιμης 13ης σύνταξης, συνολικού κόστους 800 εκ. ευρώ: Για συντάξεις μέχρι 500 ευρώ αυτή θα ανέλθει στο 100% της σύνταξης. Για συντάξεις από 501-600 ευρώ, στο 70%, από 601-1000 ευρώ στο 50%. Και για συντάξεις άνω των 1000 ευρώ θα αφορά το 30% της σύνταξης.


«Έχουμε καταφέρει να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά και κάθε χρόνο όχι μόνο πιάνουμε τους στόχους του προγράμματος αλλά τους ξεπερνάμε κατά πολύ», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Όσον αφορά στα μέτρα για το 2020, ο Αλ.Τσίπρας έκανε λόγο για μέτρα με έντονο φιλοαναπτυξιακό πρόσιμο και ανακοίνωσε κατάργηση από 1/1/20 της εισφοράς αλληλεγύεης για εισοδήαμτα έως 20.000, την αύξηση του συντελστή της απόσβεση των επενδύσεωνκαι επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων για νέους εργαζόμενους.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι για το 2020 το συνολικό πακέτο μέτρων είναι περίπου 1,3 δις ευρώ. Συγκεκριμένα τα μέτρα είναι:
Κατάργηση από 1.1.2020 της εισφοράς αλληλεγγύης ως 20.000 ευρώ και ριζική μείωση της εισφοράς για τα εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ.
Αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων στο 150%. Δηλαδή νέες επενδύσεις θα λαμβάνουν υπερέκπτωση κόστους. Αφορά επενδύσεις σε όλους τους κλάδους.
Μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης κατ' έτος άρα οι επενδυτές θα πρέπει να ξέρουν ότι θα έχουν πάρα πολύ σημαντικά κίνητρα από το 2020 και μετά.
Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων για νέους εργαζόμενους.


Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που σήκωσε δυσανάλογο βάρος και δεν έχει ακόμη αισθανθεί τις θετικές συνέπειες από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Τώρα όμως, ήρθε η ώρα οι θυσίες του ελληνικού λαού να αρχίσουν να δικαιώνονται.
Tο πακέτο των φιλοαναπτυξιακών μέτρων που έχουμε επεξεργαστεί θα συμβάλει σε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά θα δώσει και την ευκαιρία τα οφέλη της ανάπτυξης να γίνουν επιτέλους αισθητά στους πολλούς.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά το Σεπτέμβρη που μας πέρασε εξαγγείλαμε νέα οικονομική πολιτική, διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια. Παρουσιάζουμε ένα σχέδιο που βασίζεται πάνω στους κόπους του ελληνικού λαού. Ένα σχέδιο ώστε να αισθανθούν οι πολίτες την ανάκαμψη της οικονομίας στην καθημερινότητά τους».
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να σημειώσει ωστόσο ότι «υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που ενώ σήκωσε μεγάλο βάρος της κρίσης δεν έχει αισθανθεί τις θετικές προοπτικές και την ανάκαμψη της οικονομίας».
«Οι προηγούμενοι είχαν αφήσει τα ταμεία άδεια. Εμείς πέρα από την έξοδο στα μνημόνια έχουμε καταφέρει ένα μεγάλο απόθεμα ρευστότητας και έχουμε καταφέρει να δανειζόμαστε με ιστορικό χαμηλό», πρόσθεσε ο Αλ.Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «τους κόπους του ελληνικού λαού δεν σκοπεύουμε να τους αφήσουμε να τους ξοδέψουμε άσκοπα αλλά ούτε να λιμνάζουν. Μέρος των πόρων αυτών 3,6 δισ. ευρώ θα διατεθεί για την πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ».
"Το σχέδιο μας για την Ελλάδα των Πολλών, ένα σχέδιο που είχαμε καταρτίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τώρα είναι η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς των προσπάθειών μας. Για αυτό το σχέδιο ζητάμε την ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνικής Αντιπροσωπείας, με αυτό ζητάμε την ψήφο και στις Ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές" ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Για το 2019 τα μέτρα

- μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24 στο 13%

- την μετάταξη των τροφίμων από συντελεστή από το 24% στο 13%
Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν άμεσα συνολικό κόστος 260 εκ.

- Μειώνουμε τον ΦΠΑ στην ενέργεια στον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο από το συντελεστή στο 6%

- Από το 2019 προχωρούμε στην 13η σύνταξη με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας. Θα είναι όπως το δώρο Πάσχα

Για το 2020 το συνολικό πακέτο μέτρων είναι περίπου 1,3 δις ευρώ.
Τα μέτρα είναι:

- Κατάργηση από 1.1.2020 της εισφοράς αλληλεγγύης ως 20.000 ευρώ και ριζική μείωση της εισφοράς για τα εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ.

- Αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων στο 150%. Δηλαδή νέες επενδύσεις θα λαμβάνουν υπερέκπτωση κόστους. Αφορά επενδύσεις σε όλους τους κλάδους.

- Μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης κατ' έτος άρα οι επενδυτές θα πρέπει να ξέρουν ότι θα έχουν πάρα πολύ σημαντικά κίνητρα από το 2020 και μετά.

- Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων για νέους εργαζόμενους.

- Μειώνουμε τον μεσαίο συντελεστή του ΦΠΑ από το 13% στο 11% (εδώ είναι τα φαρμακευτικά προϊόντα, νερό, οίκοι ευγηρίας, μια σειρά από υπηρεσίες)...

Στοχευμένα μέτρα από το 2020

- Φορολογικές μειώσεις για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών

- Μείωση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά με πληθυσμό ως 1000 κατοίκους.

- Μέτρα μείωσης του κόστους για το πετρέλαιο θέρμανσης στις ορεινές περιοχές.

- Μειώνουμε τον φόρο των συνεταιρισμών στο 10% για όλους τους συνεταιρισμούς ανεξαρτήτους κλάδου.

- Προχωράμε σε έκπτωση 10% στο φορολογητέο εισόδημα των συνεταιρισμένων αγροτών.

- Έκπτωση από το φορολογικό εισόδημα των τόκων για τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων

Αχτσιόγλου: Πώς θα γίνει η χορήγηση της μόνιμης 13ης σύνταξης


Εξηγώντας πώς θα γίνει η χορήγηση της μόνιμης 13ης σύνταξης συνολικού κόστους 800 εκ.ευρώ, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο ότι είναι ως εξής:

-Για συντάξεις μέχρι 500 ευρώ, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 100% της σύνταξης που λαμβάνουν.

-Για συντάξεις από 501 έως 600 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 70% της σύνταξης που λαμβάνουν.

-Για συντάξεις από 601 έως 1000 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 50% της σύνταξης που λαμβάνουν.

-Και για τις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 30% της σύνταξης που λαμβάνουν.

Η 13η σύνταξη θα καταβληθεί εντός του μήνα και ο σχεδιασμός είναι να καταβάλλεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom