Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Θεσ/κη: Αντιεξουσιαστές "μπούκαραν" στην ΕΡΤ3 και διάβασαν on air κείμενο υπέρ του Κουφοντίνα


Έφοδο στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3, στην οδό Αγγελάκη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα αντιεξουσιαστές.

Μάλιστα, προχώρησαν και σε δημόσια… παρέμβαση διαβάζοντας στον «αέρα» του δελτίου ειδήσεων ένα κείμενο υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Δηλαδή, χρησιμοποίησαν τη συχνότητα του δημόσιου ραδιοφώνου για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο δολοφόνο αρχιτρομοκράτη της «17Ν».

Χαρακτήρισαν «επαναστάτη» τον Κουφοντίνα και έκαναν λόγο για «εκδικητική μανία» του κράτους. Στη συνέχεια, πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν σαν… κύριοι από τις εγκαταστάσεις. Λίγο αργότερα, ανήρτησαν το ανορθόγραφο κείμενο που διάβασαν στον «αέρα» σε γνωστή ιστοσελίδα.

Οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων δεν έχουν τελειωμό. Το απόγευμα της Τετάρτης άγνωστοι επιτέθηκαν σε εκδήλωση υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη για το Δήμο της Αθήνας, όπου έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ «παρέμβαση» κουκουλοφόρων έγινε και στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με παρόντα τον Κώστα Καραμανλή. Είχε προηγηθεί το βράδυ της Τρίτης καταδρομική επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Ανω Γλυφάδα.

«Οι πρωτοφανείς επιθέσεις κουκουλοφόρων σε γραφεία ή ακόμη και προεκλογικές συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι άλλη μια κραυγαλέα απόδειξη των κινδύνων που εγκυμονεί για τη Δημοκρατία η ανοχή της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα στη βία. Η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και η Νέα Δημοκρατία εγγυάται το αυτονόητο: ότι μετά την πολιτική αλλαγή που έρχεται, η ανομία θα παταχθεί. Και οι πολίτες θα αισθάνονται και πάλι ασφαλείς», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σοφία Ζαχαράκη.

«Για άλλη μια φορά, οι Ρουβίκωνες έκαναν πλάκα στο ελληνικό κράτος.
Οι Ελληνες φορολογούμενοι πληρώνουν για να προστατεύει το κράτος τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία τους. Η κ. Γεροβασίλη και ο κ. Τσίπρας αυτό οφείλουν εκ του Συντάγματος να κάνουν, αλλιώς το παραβιάζουν κατάφωρα», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά της οικίας του Αμερικανού πρέσβη, αλλά και στις πολιτικές εκδηλώσεις παρουσία στελεχών της Ν.Δ. Ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. εξέφρασε την πεποίθησή του «ότι υπάρχει εμφανής ανοχή από την κυβέρνηση σε αυτές τις ομάδες, οι οποίες αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με πυρήνες εντός του Κορυδαλλού και με τρομοκράτες. Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει χαμηλής βίας αυτά τα περιστατικά». Και πρόσθεσε ότι δεν είναι δεξιό προνόμιο να αισθάνεται ένας πολίτης ασφαλής. Αφορά οριζόντια όλη την ελληνική κοινωνία, δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς».

«Καταδικάζουμε τα χθεσινά περιστατικά βίας, και όλα τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών, τα οποία η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν», δήλωσε ο γραμματέας ΠΕ και βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ έκανε λόγο για συντονισμένες επιθέσεις σε εκδηλώσεις που παρευρίσκονταν δύο πρώην πρωθυπουργοί της χώρας.

«Για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η επόμενη μέρα θα έρθει με μηδενική ανοχή σε περιστατικά βίας. Ο πρόεδρος μας έχει δεσμευθεί για την ενίσχυση της αστυνομίας με 1.500 νέους αστυνομικούς, με 1.000 νέα περιπολικά, με επαναλειτουργία της ομάδας “ΔΕΛΤΑ” και “ΔΙΑΣ”. Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τη βία και την ανομία που έχει καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πάιατ
Νέες δηλώσεις έκανε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, σχετικά με τον αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα. «Ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος, όχι Ρομπέν των Δασών», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης μία μέρα μετά την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του στους Αμπελοκήπους.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 17/5/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom