Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

«Ελλάδα και Βαλκάνια στον 20ο αιώνα»,διημερίδα στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο (3 - 5 Μαϊου)


Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα διοργανωθεί στον Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης η διημερίδα «Ελλάδα και Βαλκάνια στον 20ο αιώνα».

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 3 έως την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 και σε αυτή θα μετάσχουν ως εισηγητές προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, όπως και διδάσκοντες από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ

Σας προτείνουμε επίσης να δείτε τα δύο επεισόδια για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο της σειράς Ιστορικοί Περίπατοι που γυρίστηκαν στην περιοχή του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης από την ΕΡΤ εδώ κι εδώ.

Αξίζει να δει κάποιος αυτά τα δύο επεισόδια όχι μόνο για την παρουσίαση (που συνοδεύεται από εντυπωσιακό φωτογραφικό και κινηματογραφικό αρχειακό υλικό) και προσπάθεια ερμηνείας των γεγονότων αυτής της τόσο δύσκολης εποχής αλλά και για τις εικόνες της φύσης της περιοχής.

Στην εκπομπή συμμετέχουν οι ιστορικοί Πολυμέρης Βόγλης και Ραϋμόνδος Αλβανός.

Τους επόμενους μήνες αρχίζουν οι ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης,οι οποίες θα γίνονται κάθε Κυριακή στις 12,καθώς και σε άλλες μέρες μετά από τηλεφωνική συνεννόηση (24670 21853).

Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων ανανεώνεται κάθε μήνα και μπορείτε να το βλέπετε από εδώ κι εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom