Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

41 χρόνια από την Τουρκική εισβολή - Κύπρος Αττίλας: Προδοσία, ηλιθιότητα, δειλία και δουλοπρέπεια


Μαύρης επέτειος σήμερα στην Κύπρο, καθώς συμπληρώνονται 41 χρόνια από την τουρκική εισβολή την 20η Ιουλίου του 1974.

Στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, θα τελεστεί σήμερα επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών, κατά την τουρκική εισβολή, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στη Λευκωσίας, προϊσταμένου του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου θα πραγματοποιηθεί δέηση για απελευθέρωση της Κύπρου, επιστροφή των εκτοπισμένων στις πατρογονικές του εστίες και διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων. Ομιλία θα απευθύνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο με ομιλητή τον κ. Αναστασιάδη.

Παράλληλα, στις 14:00, φθάνει στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερτογάν, ο οποίος θα δεχθεί τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Στη συνέχεια, θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση, στην οποία θα συζητήσουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο Κύπριος κυβερνητικος εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα.

Διαβάστε σχετικά:
Κύπρος Αττίλας: Προδοσία, ηλιθιότητα, δειλία και δουλοπρέπεια

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου μέχρι την Τουρκική εισβολή το πρωινό της 20ης Ιουλίου του 1974


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom