Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Φήμες,ψέματα σκάνδαλα και ωραίες γυναίκες στα ιδιωτικά Ελληνικά νησιά

Το ταξίδι του συναρπαστικού Tall Ship «ARM Cuauhtemoc»

Όταν πριν περίπου δυόμισι χρόνια ανακοινώθηκε η αγορά του ιδιόκτητου νησιού Σκορπιός από τον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, τα διεθνή φώτα της δημοσιότητας «έπεσαν» και πάλι εκτυφλωτικά πάνω στο μικρό καταπράσινο κομμάτι γης. 
Κανένα ίσως άλλο ιδιωτικό νησί του πλανήτη δεν τράβηξε ποτέ τόσο έντονα το ενδιαφέρον των media.
Ο Σκορπιός, το πανέμορφο αυτό νησάκι του Ιονίου πελάγους ήταν συνδεδεμένο με μιά θρυλική προσωπικότητα. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ο μυθικός Greek tycoon με την εντυπωσιακή επαγγελματική πορεία και την προσωπική ζωή που κάποιες στιγμές θύμιζε την τραγωδία των Ατρειδών αγόρασε τον Σκορπιό την δεκαετία του ’50.
Η άφιξη στο private island σημαντικών προσωπικοτήτων της επιχειρηματικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής έκανε δημοσιογράφους και φωτογράφους να φθάνουν σε αυτή την υπέροχη «κουκκίδα» του χάρτη από όλα τα μέρη του πλανήτη. Τα στιγμιότυπα με τους paparazzi να «στοχεύουν» τον Σκορπιό με τις κάμερές τους μέσα από ταχύπλοα έχουν μείνει ιστορικά. Μεγιστάνες του πλούτου, μεγαλοεφοπλιστές, γαλαζοαίματοι, jetsetters και γοητευτικές γυναίκες. Όλοι αυτοί επισκέπτονταν τον ιδιόκτητο Σκορπιό για να περάσουν ένα μέρος των καλοκαιρινών διακοπών τους. Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα γύρω από τα ιδιόκτητα ελληνικά νησιά και οι φήμες για αγορά κάποιων από αυτά έχουν δημιουργήσει αίσθηση.
Κάποιοι επιμένουν ότι ο big star Τζόνι Ντεπαγόρασε ένα κομμάτι γης κάπου στα Δωδεκάνησα. Ο δημοφιλής κάπτεν Σπάροου είναι ιδιοκτήτης επίσης δύο νησιών στην περιοχή της Καραϊβικής. Λάτρης των επίγειων παραδείσων έπινε τα ποτά του μαζί με φίλους στο εντυπωσιακό «Almara beach bar». Ένα μικρό παράδεισο, κρυμμένο μέσα στον κόλπο της Αδριατικής θάλασσας. οι διάσημοι μετρ Armani, Cavalli, Gaultier, η Βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, μεγαλοεφοπλιστές και επιχειρηματίες είναι φανατικοί επισκέπτες του.
Ο Τζόνι, ο Γουώρεν και οι εμμονές του για Grexit
Οι φήμες, θέλουν τον πάμπλουτο εκκεντρικό Αμερικανό ηθοποιό να φθάνει στην Ελλάδα σε λίγες μέρες, ίσως για να προχωρήσει σε όλες αυτές τις κινήσεις που χρειάζονται ώστε να λήξει και τυπικά πλέον η πολυσυζητημένη αγορά. Ο ίδιος ο ηθοποιός δεν έχει αναφερθεί στην συγκεκριμένη αγορά. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δημιουργεί φήμες. Φήμες και παραμυθάκια «τυλιγμένα» σε αστραφτερό περιτύλιγμα.
Ο Τζόνι Ντεπ, η Μαντόνα, ο Μπράντ Πιτ και η Αντζελίνα Ζολί, ο Τζόρτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν. Όλοι αυτοί οι διάσημοι κύριοι και κυρίες φέρονται να έχουν αγοράσει ιδιόκτητα νησιά και πολυτελείς επαύλεις σε πανέμορφες περιοχές της Ελλάδας. Κανείς όμως από αυτούς δεν έχει επιβεβαιώσει το γεγονός. Πριν λίγα 24ωρα διαψεύστηκε ότι ο Αμερικανός μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε ένα άλλο ιδιόκτητο νησί, κάπου στο Ιόνιο πέλαγος. Τον κ. Μπάφετ γοητεύουν άλλωστε τέτοιου είδους παιχνίδια. Ο κακομαθημένος Γουόρεν... σπάει συχνά πλάκα. 
Οι φήμες για αγορά ιδιόκτητων νησιών στην Ελλάδα είναι ένα καινούργιο λαμπερό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που στρέφει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στον ίδιο και τις επιχειρηματικές του κινήσεις. Τον κ. Μπάφετ ενδιαφέρουν διάφορα «πράγματα» στον επιχειρηματικό χάρτη. Ίσως λίγα από αυτά να βρίσκονται στην Ελλάδα. Σκέφτεται τις επενδύσεις έχει όμως σθεναρά υποστηρίξει ότι η Ευρώπη θα γινόταν πιο δυνατή αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ. Ο «πολύς» Γουόρεν Μπάφετ σκέφτεται απλά ότι η επιστροφή της δραχμής θα του επέτρεπε να αγοράσει...κοψοχρονιά οτιδήποτε του προκαλεί το ενδιαφέρον.
Μυθικές γυναικείες προσωπικότητες
Φήμες...Αγορές που δεν έγιναν ή βρίσκονται ακόμα στο στάδιο των διαπραγματεύσεων. Big stars και μεγιστάνες του πλούτου. Πέρα όμως από τις επενδύσεις και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον τι είναι εκείνο το λαμπερό, απόλυτα μαγευτικό και γοητευτικό που στρέφει τις κάμερες πάνω στους ιδιόκτητους παραδείσους; Σίγουρα η παρουσία άκρως γοητευτικών γυναικών. Κυρίες και δεσποινίδες οι οποίες απασχόλησαν και απασχολούν τον παγκόσμιο Τύπο. Γυναίκες όμορφες, διάσημες και sexy. Από την Τζάκι Ωνάση και την Βανέσα Παραντί στην Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα.
Η Τζάκι Κέννεντι-Ωνάση δημιούργησε διεθνή θόρυβο από την πρώτη στιγμή που πάτησε το λεπτό, κομψό της ποδαράκι στον Σκορπιό. Πρώτα έφθασε σαν προσκεκλημένη στον ιδιόκτητο παράδεισο του Αριστοτέλη Ωνάση. Την συνόδευε η επίσης κομψότατη αδελφή τηςΛι Ράτζιβιλ.
Η γυμνή Τζάκι, το σκάνδαλο, οι σκηνές ζηλοτυπίας της Τίνας
Οι δύο κυρίες, γόνοι της αριστοκρατικής οικογένειας Μπουβιέ, ενθουσιάστηκαν με το private island του «Ari the Greek». Η Τζάκι ήταν τότε παντρεμένη με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Τζόν Κέννεντι. Η πρώτη κυρία των Η.Π.Α. επέστρεψε για μιά ακόμα φορά στον Σκορπιό. Ήταν μερικούς μήνες πριν τη δολοφονία του συζύγου της. Λίγο αργότερα γύρισε στον Σκορπιό ως κυρία Ωνάση. Ένα βροχερό απόγευμα του 1968 η Τζάκι παντρεύτηκε τον Άρη. Με μίνι νυφικό Valentino και εκατοντάδες paparazzi να έχουν φθάσει εκεί από τις πλέον απίθανες περιοχές του πλανήτη.
Η κομψή, γοητευτική Τζάκι, το μίνι νυφικό οι καλλίγραμμες γάμπες. Το επόμενο καλοκαίρι η Τζάκι Ωνάση βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου, ακριβώς όπως την γέννησε η μαμά της. Οι φωτογράφοι οι οποίοι περνούσαν ατελείωτες ώρες κρυμμένοι σε βάρκες γύρω από τον Σκορπιό, την «έκλεισαν στον φακό τους» χωρίς το μαγιώ της. Ένα μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στους διεθνείς πολιτικούς, κοινωνικούς επιχειρηματικούς κύκλους. Η χήρα του πλέον δημοφιλούς Προέδρου των Η.Π.Α. φωτογραφίζεται γυμνή στο ιδιόκτητο νησί του δεύτερου συζύγου της.
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης χαμογελούσε πονηρά. Οι υστερικές κραυγές της Τζάκι, οι διαμαρτυρίες της για τα ελλιπή μέτρα προστασίας γύρω από τον Σκορπιό τον άφηναν παντελώς αδιάφορο. Η κρίση στον γάμο του με την Τζάκι είχε ήδη ξεκινήσει. Ο Greek tycoon ήταν άλλωστε συνηθισμένος σε γυναικείες υστερίες και συνεχή παράπονα. Οι paparazzi τον είχαν φωτογραφήσει σε ένα έντονο καυγά του με την σύζυγό του Τίνα Λιβανού, έξω από την κεντρική ροζ βίλα. Η κόρη του μεγαλοεφοπλιστή Σταύρου Λιβανού είχε βάσιμες υποψίες ότι ο άκακτος Άρης φλέρταρε μιά από τις καλεσμένες τους...
Η Κάρε Ότις, η Γκάρμπο ο Ανιέλλι και οι... άλλοι
Λίγα χρόνια αργότερα οι φωτογράφοι «τραβούσαν» φωτογραφίες της ευτυχισμένης(;) Χριστίνας Ωνάση πάνω στον Σκορπιό. Στο πλευρό της ο Γάλλος playboy Τιερρύ Ρουσσέλ.Η εντυπωσιακής ομορφιάς ηθοποιός Κάρε Ότις ήταν επίσης ανάμεσα στις γυναικείες προσωπικότητες τις οποίες προσπάθησαν να φωτογραφήσουν όταν επισκέφθηκε τον Σκορπιό. Στο πλευρό της όμως βρισκόταν ο στενός φίλος του Τιερρύ, «άγριο» παιδί του Hollywood Μίκι Ρούρκ.
Περνάμε στην άλλη πλευρά και στην ιδιόκτητη Σπετσοπούλα. Το νησάκι του Αργοσαρωνικού αγοράστηκε πριν πολλά χρόνια από τον μεγαλοεφοπλιστή Σταύρο Νιάρχο. Η μυθική σταρ Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο Τζιάννι Ανιέλλι, ο πρίγκιππας Πινιατέλι, μέλη της οικογένειας Φόρντ, η πριγκίπισσα Φεριάλ της Ιορδανίας η Ελέν Ροσά. Οι δύο τελευταίες δημιούργησαν αργότερα δεσμούς με τον Σταύρο Νιάρχο. Η όμορφη Σπετσοπούλα βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος όχι μόνο, για τους διάσημους προσκεκλημένους του ιδιοκτήτη της. Στο private island βρέθηκε νεκρή η Ευγενία Νιάρχου, σύζυγος του μεγιστάνα και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του. Οι γυιοί του Σταύρου Νιάρχου Φίλιππος, Σπύρος και Κωνσταντίνος φρόντιζαν να προσκαλούν στο νησί τις νεαρές φίλες τους. Ο Φίλιππος έκανε βόλτες στον ιδιόκτητο παράδεισό του και συχνές αποδράσεις με ταχύπλοο στις Σπέτσες, έχοντας στο πλευρό τη Μανουέλα Παπατάκη(κόρη του σκηνοθέτη Νίκου Παπατάκη και της Ανούκ Αιμέ) και την πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό. Αργότερα οι οικοδέσποινες στο νησί ήταν οι σύζυγοι των Φίλιππου, Σπύρου και Κωνσταντίνου. Οι ξαδέλφες Βικτόρια και Δάφνη Γκίνες και η Αλεσάντρα Μποργκέζε.
Οι νεαροί γόνοι και οι ωραίοι φίλοι τους
Ο Γιώργος Ντάβλας μαζί με την Ινα Μαλόβιτς
Τα εγγόνια του Νιάρχου φροντίζουν να...διατηρούν την παράδοση. Ο Σταύρος Νιάρχος junior περνάει αρκετό χρόνο από τα καλοκαίρια στην Σπετσοπούλα. Στο πλευρό του το super modelΤζέσικα Χάρτ. Ο θείος του Σπύρος Νιάρχος συνοδεύεται από την 28χρονη γκαλλερίστα φίλη του, ιδιοκτήτρια πασίγνωστης αίθουσας τέχνης στην Ζυρίχη. Η Ευγενία Νιάρχου φιλοξενεί συχνά στο νησί τις φίλες της Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο,Μπιάνκα Μπραντολίνι Μαργαρίτα Μισσόνι. Η fashion icon Ευγενία, διάσημη πλέον σχεδιάστρια κοσμημάτων (πληροφορούμαι ότι τα μπιζού της συλλογής της «Venyx» στην exclusive boutique της στην Μύκονο, πουλήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο) συναγωνίζεται πλέον την επίσης νεαρή, λάτρη της μόδας Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα. Την νέα ιδιοκτήτρια του Σκορπιού. Η 26χρονη Εκατερίνα είχε φωτογραφηθεί με ρούχα διασήμων Γάλλων και Ιταλών σχεδιαστών πριν ένα χρόνο στο ιδιόκτητο νησί της. Με μαντήλες σικ φορέματα μεγάλα γυαλιά αλά Jackie O.
Η Εκατερίνα στον Σκορπιό, ο Σταύρος, η Ευγενία και οι μικρότεροι Θόδωρος και Ηλέκτρα Νιάρχου φέρνουν αυτό τον νέο, φρέσκο αέρα στα νησιά που αγόρασαν κάποτε οι δύο πλέον πολυσυζητημένοι Έλληνες μεγιστάνες. Με ενδιαφέροντες, νεαρούς φίλους, ωραία αγόρια και κορίτσια, δυνατές μουσικές και παιχνίδια στον ήλιο.
Μετά από την «περιήγηση» στα Ελληνικά νησιά, αισθάνομαι έντονη την ανάγκη να «ανέβω» στο υπέροχο, μαγευτικό Τall Ship «ARM Cuauhtemoc» το οποίο την Δευτέρα 3 Αυγούστου θα βρίσκεται στο Λιμάνι του Πειραιά! Η πρεσβεία του Μεξικού διοργανώνει ξενάγηση στο περίφημο Tall ship το οποίο μοιάζει να μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Ένα πλοίο πραγματικά κινηματογραφικό, με τεράστια πανιά και ένα εξαιρετικό πλήρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom