Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Εγώ έδωσα εντολή στον Βαρουφάκη για το plan b – Πλήρης κάλυψη στον πρώην υπουργό Οικονομικών


- Ήταν σχέδιο άμυνας της χώρας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας
- Για έκτακτη ανάγκη και σχέδιο Grexit των δανειστών έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός
- Δεν είχαμε ποτέ σχέδιο για έξοδο από ευρώ, συμπλήρωσε
- Στο κόκκινο η κόντρα στη Βουλή για το σχέδιο Βαρουφάκη


"Φυσικά και είχα δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας ενός σχεδίου άμυνας σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης" είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας

Ωστόσο υπογράμμισε πως σχέδια εξόδου της χώρας δεν είχαμε και ποτέ δεν επεξεργαστήκαμε, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά για το διαβόητο plan b του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

"Όταν οι εταίροι είχαν στο τραπέζι σχέδιο Grexit, εμείς δεν θα έπρεπε να προετοιμαστούμε;" διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας.

"Αντι να ψάχνετε ευθύνες για σχέδιο Grexit καλύτερα να απευθυνθείτε σε αυτούς που καλλιεργόυσαν το Grexit. Δεν έχετε ακούσει τίποτα για το Plan Β των Βρυξελλών 1000 σελίδων; Για πρώτη φορά είχε ακουστεί ότι η Κομισιόν ετοιμάζει σχέδιο το 2012.

Το σχέδιο αυτό επικαιροποιείται συνεχώς. Οι εταίροι και οι δανειστές μας είχαν έτοιμο ένα σχέδιο Grexit. Εμείς ως κυβέρνηση δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας; Είχαμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να προετοιμαστούμε απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μην ψάχνετε στον κ. Βαρουφάκη για σκάνδαλα κ. Γεννηματά. Αλλά στη δική σας αυλή, όπως τα υποβρύχια”, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά στον ίδιο τον πρώην υπουργό ο Πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως τον Γιάνη Βαρουφάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μπορεί να κατηγορηθεί ακόμη και για τα πουκάμισα που φοράει όχι όμως πως είχε μυστικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom