Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Το ανέκδοτο της ημέρας: Απαγωγή Σαμαρά και Βενιζέλου σχεδίαζε ο Ξηρός!

Η συνταρακτική είδηση από την ιστοσελίδα της κυρίας Ελης Στάη.Το ρεπορτάζ στηρίζεται σε σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.
Τώρα με ποιο τρόπο θα απήγαγαν τον καιρό της παντοδυναμίας τους Σαμαρά και Βενιζέλο,που κυκλοφορούσαν με θωρακισμένα αυτοκίνητα και συνοδεία δεκάδων μυστικών και φανερών μπράβων,μόνο αυτοί που τα σοφίζονται και τα διοχετεύουν ξέρουν....
Ζείδωρον

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία των πυρήνων που αποκαλύπτει τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ξηρού.Τα σχέδια της απόδρασης, τα λέιζερ και το bullying του Ξηρού στον «Ιάσωνα»

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου
Ανταλλαγή ομήρων απαγωγής με πολιτικούς κρατούμενους σχεδίαζαν τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς από τη στιγμή που θα πετύχαινε το σχέδιο «Γοργοπόταμος».

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Ξηρού

Με την απαγωγή πολιτικού, δικαστικού ή δημοσιογράφου, παράλληλα με μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων θα επιχειρούσαν να εκβιάσουν το πολιτικό σύστημα για την απελευθέρωση συντρόφων τους, που δεν κατάφεραν να δραπετεύσουν, δείλιασαν ή βρίσκονται έγκλειστοι σε άλλες φυλακές της χώρας, όπως προκύπτει από τις ηλεκτρονικές σημειώσεις τους. Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε βάλει στο στόχαστρο απαγωγής τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον «Μπένι», όπως τον χαρακτήρισε, Ευάγγελο Βενιζέλο, σε μία ακραία τοποθέτησή του, αν σκεφθεί κανείς τον βαθμό δυσκολίας στην υλοποίηση μιας τέτοιας επιχείρησης.

Πεισματάρης «Πυρήνας»

Τα επικίνδυνα σχέδια απαγωγών, φαίνεται να προήλθαν από την άρνηση έγκλειστου Πυρήνα του… Φοίνικα, να εκμεταλλευτεί την ανατίναξη του μαντρότοιχου, που σχεδίαζαν οι σύντροφοί του και να παραμείνει στη φυλακή, όπως αποκαλύπτουν στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου. Η στάση του αποτέλεσε θέμα ηλεκτρονικής «συζήτησης» ανάμεσα στο ηγετικό μέλος των Πυρήνων και την Αγγελική Σπυροπούλου, την οποία παρότρυνε να επέμβει και εκείνη προκειμένου να τον μεταπείσουν. 

«Είναι 30 χρονών και έχει πάρει τις επιλογές του.Για το τυπικό της υπόθεσης έχουμε αποφασίσει να του ξανακάνω μια συζήτηση αν και γνωρίζουμε 1.000% την έκβαση. Στην παρανομία δεν τραβάς τον άλλο απ’ το χέρι, πρέπει να ψάχνεται και να αναζητάει (όπως έκανες εσύ) γιατί δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής»… 

«Παρόλο που με εξοργίζει το πείσμα του να αρνείται να δει την πραγματικότητα, του αναγνωρίζω πως έχει πάρει ώριμα τις αποφάσεις του. Προτιμώ έναν ξεροκέφαλο φίλο και σύντροφο (ακόμα κι αν χωρίζουν οι δρόμοι μας) παρά κάποιον που παρασύρεται σε κάτι που δεν είναι δική του επιλογή» γράφει χαρακτηριστικά ο ηγετικός Πυρήνας.

Τα «έξυπνα» αντίποινα

Αυτή η άρνηση φαίνεται να έχει πικράνει τον φυλακισμένο Πυρήνα, ο οποίος γράφει: «Δεν πρόκειται να τον αφήσω μόνο του. Δηλαδή με το που θα βγούμε, πέρα απ’ την εξασφάλιση των υλικών του αναγκών. Πολιτικά θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την δίκη…. Θα ακούσει χρόνια. Τότε θα πρέπει να κανονίσουμε ένα δυνατό χτύπημα για αντίποινα. Δεν εννοώ καμιά βόμβα, αλλά κάτι έξυπνο που θα τον βοηθήσει πραγματικά». Εκείνη τη στιγμή ο έγκλειστος Πυρήνας φέρνει ως παράδειγμα βοήθειας στον σύντροφό του την «απαγωγή κάποιου π….. δικαστικού ή δημοσιογράφου ή πολιτικού με βασικό αίτημα την απελευθέρωσή του… δεν θα μείνει μόνος του. Άρχισε να κάνεις λίστα με στόχους…».

Παλαιοκώστας, Καρφάκιας και Βλαστός

Σε άλλα μέρη αυτής της δαιδαλώδους ηλεκτρονικής κωδικοποιημένης αλληλογραφίας τους, προκύπτει «μισή-μισή» απόδραση έγκλειστων μελών της Greek Mafia και νεοτρομοκρατών.

«Θα φύγει ένας ή δύο άνθρωποι του Κεφάλα (μέλος της Greek Mafia) και δύο Αλβανοί ακόμα από τον άλλο φίλο. Μας ζήτησε ο Κεφάλας αν μπορούμε να τους έχουμε ένα αμάξι εδώ έξω ώστε να φύγουν ξεχωριστά για να πάνε σε καβάτζα του Κεφάλα.

Θα προσπαθήσουμε να βρούμε κανένα άλλο αλλιώς θα τους δώσουμε ένα άλλο από τα δικά μας. Τώρα που έχουμε αγροτικό για Κ2 και μίνι-βαν για Κ1 θα τους δώσουμε λογικά το τζιπ. Θα συνεννοηθούμε τελευταία στιγμή για αυτό μπας και το γλυτώσουμε» γράφει φυλακισμένος Πυρήνας για αυτή τη συνεργασία.

Χρονομετρημένες κινήσεις

Εμφανίζονται έτοιμοι να κινηθούν δυναμικά και εσωτερικά των φυλακών, με μεγαλύτερη γνώση από την φορά που επιχείρησαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο μαζί με τον Παναγιώτη Βλαστό. «Όλα αυτά που σας γράφουμε δεν είναι θεωρία αλλά δοκιμασμένη πράξη καθώς τους τελευταίους μήνες έχουμε χρονομετρήσει ακόμη και την απόσταση μέχρι το προαύλιο από τα επισκεπτήρια των δικηγόρων. Επίσης γνωρίζουμε όλους τους υπαλλήλους στα συγκεκριμένα πόστα (κι όχι μόνο) και ξέρουμε ακριβώς τις αντιδράσεις τους (όχι όπως την πρώτη φορά με τον Παναγιώτη Βλαστό στα επισκεπτήρια κάτω)» γράφουν χαρακτηριστικά.

Ηγετικό μέλος των Πυρήνων κάνει ιδιαίτερη μνεία στον καταζητούμενο ληστή του Διστόμου Σπύρο Δραβίλα (γνωστό ως καρφάκια), όταν η Αγγελική Σπυροπούλου εκφράζει τους φόβους της για την ελλιπή εκπαίδευσή της. «Ο φίλος μου ο ‘ελικοπτεράκιας’ μπήκε στη φυλακή για μικροποσότητα χασίς. Πίστεψε στον εαυτό του, πήρε ελικόπτερο και ήρθε και πήρε τους φίλους του (Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι)» έφερε παράδειγμα ο φυλακισμένος Πυρήνας.

Προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω σχετικά με τη σωστή χρήση πολεμικού καλάσνικοφ, υποστηρίζοντας πως έχει συμμετάσχει σε «σεμινάρια» εκπαίδευσης στη Σερβία από έναν… αντιτρομοκρατικάριο πρωταθλητή σκοποβολής.

Η απόδραση των Τρικάλων και τα φωτάκια λέιζερ

Από τον τεράστιο όγκο των σημειώσεων προκύπτει ο διάλογος που άνοιξαν οι έγκλειστοι Πυρήνες, με Αλβανό που συμμετείχε στην καταδρομική επίθεση στις φυλακές Τρικάλων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απόδραση 11 σκληρών κακοποιών, μεταξύ των οποίων και ο νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς, ο Μάριαν Κόλα. Συζητούσαν για την εκφοβιστική χρήση λέιζερ πάνω στα πολεμικά καλάσνικοφ όταν επιτέθηκαν στις φυλακές καθηλώνοντας τους σκοπούς στα φυλάκια.

«Ήρθε ένας από τους Αλβανούς της απόδρασης των Τρικάλων και μας είπε κάτι που είχαμε σκεφθεί ήδη και θα το κάνουμε. Όταν οι δικοί τους πυροβολούσαν τους φρουρούς, αυτό που τους έκανε να χεστούν (τους φρουρούς) και να μην ξεμυτίσουν καθόλου από τα φυλάκια ήταν ένα φωτάκι λέιζερ που είχαν μαζί τους.

Εμείς σκεφτόμαστε να αγοραστούν (είναι φθηνά) ειδικά λέιζερ που προσαρμόζονται στα καλάσνικοφ και θα τους κάνουν να χεστούν. Γιατί ακόμη και στο μεσοδιάστημα των σφαιρών, όταν βλέπουν να πέφτει πάνω στα φυλάκια το λέιζερ (φαίνεται και στην μέρα), τότε αναγκαστικά θα μείνουν γονατιστοί. Θα σας στείλουμε από πού να τα πάρετε» τονίζει για το θέμα ο Πυρήνας.

Θύμα… bullying ο «Ιάσωνας»

Στις πολλές ηλεκτρονικές επικοινωνίες του έγκλειστου Πυρήνα με τον 39χρονο «Ιάσωνα», ο δεύτερος του αποκαλύπτει πως έπεσε θύμα τραμπουκισμού και ύβρεων από τον Χριστόδουλο Ξηρό. Ο αρχηγικός Πυρήνας γράφει στον «Μανώλη της 17Ν»: «Λάβαμε ένα γράμμα από τον Ιάσωνα που μας είπε ότι τον έβρισες και τον τραμπούκισες και ότι αποχωρεί από το σχέδιο της απόδρασης. Κάνουμε τα πάντα από εδώ μέσα και σας έχουμε φέρει τα πάντα στο χέρι (λεφτά, όπλα, σχέδια, οχήματα, ανθρώπους, δρομολόγια, σπίτια κλπ) και εσείς τσακώνεστε;;;

Όπως θυμάσαι δεν είχαμε φράγκο και καταφέραμε και σας στείλαμε κοντά στις 60.000 ευρώ. Ποιοι νομίζεις ότι μας τα έδωσαν; Οι καραλιβαναίοι ή οι αναρχικοί. Αυτοί μας πούλησαν και εμάς και εσένα. Προχωρήσαμε στον σκοπό μας συμμαχώντας ακόμα και με τον διάβολο αν χρειαστεί».

Σε μία άλλη ηλεκτρονική επιστολή οι φυλακισμένοι Πυρήνες ρωτούν τον «Ιάσωνα» αν έχει… εργασία, η οποία δεν τον βοηθά να αποδώσει στο σχέδιο Γοργοπόταμος. Του λένε χαρακτηριστικά: «Χρησιμοποίησε για τα προσωπικά σου έξοδα το συλλογικό ταμείο. Για ποιο λόγο να κάθεσαι να δουλεύεις και να εξαντλείσαι σωματικά και ψυχολογικά;»…
http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom