Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Τσιγάρα,ποτά και τζόγο "φορτώνει" με ΦΠΑ ο Βαρουφάκης! - Επίθεση από το Νικήτα Κακλαμάνη (βίντεο)

Για πολλοστή φορά οι Κυβερνήσεις κάθε αποχρώσεως στοχεύουν ευθέως στα πάθη του Ελληνα για να του αρμέξουν το πορτοφόλι!
Αυτή τη φορά φαίνεται να τη σκαπουλάρει η βενζίνη...

Διαχρονικό εκείνο το τραγουδάκι του Κυριαζή που έλεγε ότι "...τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια..."!Κάθε κυβέρνηση που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό της καταφεύγει στην αύξηση των έμμεσων φόρων,ώστε... να μην επιβαρυνθεί ο πολίτης με άμεσους...

Ακόμα μία κουτοπονηριά από την οποία δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η "αριστερή" Κυβέρνηση που βγάλαμε στις 25 του Γενάρη για να σκίσει τα μνημόνια και να μας βγάλει από τη λιτότητα.

Ο γίγαντας υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης,στο λίγο χρόνο που του περισσεύει ανάμεσα στο πλήθος των συνεντεύξεων που είναι αναγκασμένος να δίνει ως ο ποπ σταρ της εποχής,βρήκε το ...γνωστό κόλπο να αυξήσει μεν τον ΦΠΑ ,να μείνουν δε οι χαμηλοί συντελεστές σε νησιά, τουρισμό κλπ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καθώς είναι αδιανόητη μια ακόμη αύξηση στα καύσιμα όλα δείχνουν ότι η επόμενη αύξηση που αφορά σε έμμεσο φόρο θα είναι αυτή που έχει να κάνει με ποτά, τσιγάρα, και τζόγο.

Κι αυτό γιατί δεν είναι προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης και έτσι με την αύξηση επιτυγχάνεται διπλός στόχος.Η αύξηση θα γίνει μέσω ΦΠΑ όπως απαιτούν και οι δανειστές, ενώ παράλληλα θα τονωθούν και τα έσοδα του κράτους.

Ποια θα είναι η αύξηση δεν ξεκαθαρίστηκε ακόμη, ούτε και υπάρχει κάποια σχετική διαρροή από το υπουργείο, ο κ. Βαρουφάκης επιμένει στην πατέντα της δημιουργικής ασάφειας!

Νικήτας Κακλαμάνης: Μας δουλεύει ο Βαρουφάκης;

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με αφορμή τις πρόσφατες του δηλώσεις για το ΦΠΑ στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, εξαπέλυσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Μα μας δουλεύει ο άνθρωπος ή έχει την εντύπωση πως μας δουλεύει;», διερωτήθηκε ο κ. Κακλαμάνης.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

update:Καμία απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ σε τσιγάρα και ποτά
Όπως επισημαίνουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε αύξηση στο λαθρεμπόριο, για παράδειγμα του καπνού.

Δεν υπάρχει καμία απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ στα τσιγάρα τα ποτά και τα τυχερά παιχνίδια, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε αύξηση στο λαθρεμπόριο, για παράδειγμα του καπνού, τη στιγμή που το υπουργείο επεξεργάζεται λύσεις για την αντιμετώπιση της τεράστιας φοροδιαφυγής στο συγκεκριμένο χώρο, που φτάνει τα 800 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom