Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ξεκινά αύριο η δίκη για το Βατοπέδι - Κανένας πολιτικός στο σκαμνί


της Σοφίας Σπίγγου

Ανοίγει η αυλαία της δίκης για την υπόθεση του Βατοπεδίου αύριο το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου στο εδώλιο θα βρεθούν 14 εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται, οτι έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για
αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης.

Με το ίδιο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη.

Ακόμη, θα δικαστούν μαζί τους στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Το παραπεμπτικό βούλευμα περιλαμβάνει κατηγορίες ηθικού ή φυσικού αυτουργού σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστονίδας και παρόχθιες εκτάσεις με άλλα ακίνητα - φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου.
http://www.parapolitika.gr/

Κανένας πολιτικός στο σκαμνί

Οπως διαπιστώνετε από το άρθρο ούτε ένας από τους πολλούς πολιτικούς που ενεπλάκει τ' όνομά τους στην περίφημη υπόθεση Βατοπεδίου θα καθήσει στο σκαμνί,αφού η καλή μας η Βουλή φρόντισε γι' αυτό!

Διαβάστε σχετικά:
Παραπέμπονται από τον Αρειο Πάγο σε δίκη 14 άτομα για το Βατοπέδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom