Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΣΤΟΥ - Bόμβες, botox και απαγωγές

Οργισμένος με την εξαδέλφη του Λίτσα ο βαρυποινίτης

Πυρά κατά της εξαδέλφης του, Λίτσας, εξαπολύει ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός (τη χαρακτηρίζει πατσαβούρα) στην τετραήμερη απολογία του αρνούμενος όσα του καταλογίζει «καθ’ υπαγόρευση των αστυνομικών» όπως υποστηρίζει, ομολογώντας αντίθετα την εμπλοκή του στην απαγωγή του επιχειρηματία Ιωάννη Ζώνα, υποστηρίζοντας ότι κρατούσε τα λύτρα που ανερχόταν σε 1.177.000 δολάρια. 

Ο Παναγιώτης Βλαστός εμφανίζεται «λάβρος» κατά της εξαδέλφης του την οποία κατηγορεί ότι του «έφαγε» περίπου 1,5 εκ. ευρώ και επειδή φοβήθηκε όταν στράφηκε εναντίον της προσπάθησε να κρατήσει τα χρήματα αυτά συνεργαζόμενη με την Αστυνομία. 

Όχι μόνο ανακαίνιση στο σπίτι της έκανε η Λίτσα, όπως λέει ο Βλαστός, με τα λεφτά του, αλλά «έφτιαξε» το πρόσωπο και το σώμα της ώστε έγινε πραγματικά αγνώριστη. Σε αισθητικές παρεμβάσεις, «Βotox, λιπαναρρόφηση και λιπογλυπτική στα γόνατα» πήγαν, όπως ισχυρίζεται τα χρήματα που έπαιρνε από εκείνον και αντί η «ελεεινή», όπως την αποκαλεί, να σταθεί στο πλευρό του, αφού την ευεργέτησε, εκείνη τον φόρτωσε με χιλιάδες ψέμματα για να γλυτώσει τον εαυτό της. 

«Ερχόταν και μου έλεγε: "ξαδελφούλη μου αγαπημένε, η φίλη μου έχει έναν πλαστικό πολύ καλό και της έβγαλε τα ψωμάκια από τα πλάγια". Εγώ τη ρώτησα πόσο κοστίζουν αυτές οι επεμβάσεις και της έδωσα 5.500 ευρώ για τη λιποαναρρόφηση και λιπογλυτπική στα γόνατα, για botox 300-400 ευρώ, για υαλουρονικό οξύ 500 ευρώ και για κολλαγόνο. Όταν την είδε ο Σκαφτούρος στο δικαστήριο μου είπε "πως είναι αυτή η ξαδέλφη σου ρε Παναγιώτη, αεροπλάνο έγινε". Επίσης, της έδωσα 1.200-1300 ευρώ για απόξεση προσώπου…».

Ο βαρυποινίτης κατηγορεί και τον σύζυγο της Λίτσας πως ήταν εκείνος που είχε φτιάξει τη βόμβα η οποία τοποθετήθηκε στην εισαγγελέα Τρικάλων κ. Πετράκη λέγοντας πως «ο μ@@@….πήγε και έβαλε 20 κιλά εκρηκτικά», ενώ ο Βλαστός του είχε πει να βάλει μόνο 2 κιλά για να τη «φοβίσουν». Ο «άχρηστος», κατά τον Βλαστό, σύζυγος της εξαδέλφης του είχε αναλάβει και το ξέπλυμα των χρημάτων, ενώ ακράδαντη είναι η πεποίθησή του, πως εκείνος έχει κρύψει τα χρήματα που η εξαδέλφη του ισχυρίζεται ότι έχασε. 

Από την απολογία του
Από την απολογία του
«Πιστεύω ότι τα λεφτά είναι στο χωριό στα Τρίκαλα και αν η αστυνομία έκανε καλύτερα τη δουλειά της θα τα είχε βρει». Ο Π. Βλαστός μιλά και για μια ακόμη γυναίκα φίλη της «Λίτσας» η οποία – όπως υποστηρίζει – δούλευε σε τράπεζα και μπήκε στο σύστημα μισθοδοσίας και είδε τα στοιχεία (διεύθυνση, κ.ά) της εισαγγελέως των φυλακών Τρικάλων, στην οποία ο Παν. Βλαστός τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό. Το αντάλλαγμα – σύμφωνα με τον ίδιο - ήταν να της κλείσει ένα τραπέζι στο «Frangelico».

Ο Π. Βλαστός αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τις βομβιστικές επιθέσεις στον Γ. Σμπώκο ο οποίος,
 όπως υποστηρίζει, ήθελε με αυτό τον τρόπο να μεταφερθεί στο ψυχιατρείο. «Αν ήταν να ζητήσω λεφτά από το Σμπώκο, θα τα ζήταγα για λογαριασμό δικό μου και όχι για λογαριασμό του Σκαφτούρου, εκτός αν ήμουν βλάκας». Η «Λίτσα» τον ενέπλεξε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, στις επιθέσεις αυτές μόνο και μόνο γιατί της το είπαν οι αστυνομικοί οι οποίοι λόγω κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ. και προεκλογικής περιόδου ήθελαν να «φουσκώσουν» την υπόθεση. 

«Οι αστυνομικοί προσπαθούν να με κρατήσουν 200 χρόνια φυλακή και κάθε 1- 2 χρόνια μπορεί να μου φορτώσουν και τίποτα άλλο», λέει ο Παναγιώτης Βλαστός ομολογώντας την εμπλοκή του στην απαγωγή του επιχειρηματία Ιωάννη Ζώνα, τον Οκτώβριο του 2001.

Ο Βλαστός εξήγησε στους ανακριτές ότι την απαγωγή διέπραξαν οι Χριστόφορος Λασιθιωτάκης και Άλμπερτ Νουρούσνια ενώ ο ίδιος ο βαρυποινίτης δέχθηκε να “κρατήσει τα λύτρα της απαγωγής” ,που ήταν 1.177.000 δολάρια με αντίτιμο “το 20% από το “ξέπλυμα” συν 150.000 δολάρια το ποσοστό για την συμμετοχή και επειδή ήξερα από που προέρχονταν.”

«Σενάριο» χαρακτηρίζει ο Βλαστός και το ότι ήθελε να αγοράσει καράβι αν και δεν αρνείται άλλα επιχειρηματικά σχέδια όπως την αγορά φούρνου. 

Χωρίς την παρουσία συνηγόρου, ο βαρυποινίτης, αρνείται και αυτά που είπε η εξαδέλφη του ότι γνωρίζει τους πιθανούς δολοφόνους των μελών της Χρυσής Αυγής. «Αναφορικά με αυτά που λέει για τα κράνη της Χρυσής Αυγής ότι της είπα ότι είναι δικά μου, έχω να πω ότι ο αστυνομικός που την ανέκρινε είμαι βέβαιος 100% ότι της το υπαγόρευσε για να δημιουργήσουν συγκοινωνούντα δοχεία. Εξάλλου αλοίμονο εάν δεν είχαν από μόνοι τους να πάρουν κράνη και να τους τα αγόρασα εγώ. Το περιστατικό μου το ανέφερε επειδή έγινε στη γειτονιά που μεγαλώσαμε στο Ν. Ηράκλειο και το κάναμε συζήτηση και αυτοί το εκμεταλλεύτηκαν και το μετέτρεψαν αλλιώς».

Ο Παναγιώτης Βλαστός παραδέχεται ότι απείλησε την Λίτσα για να του επιστρέψει τα χρήματα που όπως λέει του έκλεψε και πως πρόθεση του ήταν να βάλει κάποιους να την απαγάγουν, να την βασανίσουν για να πει που είναι τα χρήματα.

«Δεν τη χτύπησα γιατί είμαι πυγμάχος, εάν τη χτυπούσα θα της είχα κατεβάσει τη μούρη κάτω μαζί με τα botox» λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Τη ρώτησα που είναι τα λεφτά και να μη μου λέει μ.....ότι τα έχει πετάξει στα σκουπίδια. Της είπα: κανόνισε π..... να πας στους μπάτσους να σε φυλάνε και να φύγετε κάπου όλοι μαζί....».

Ο βαρυποινίτης κατηγορεί τη Λίτσα πως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι καθώς «προσπάθησε να μπλέξει οποιονδήποτε έκανα παρέα ή θεωρούσα δικό μου για να με αποκόψει από τον έξω κόσμο και να μην έχω επισκεπτήρια».

Ο Π. Βλαστός δεν κρύβει πάντως πόσο γαλαντόμος ήταν τόσο στην Λίτσα (στην οποία έκανε δώρο δύο αυτοκίνητα) όσο και στις άλλες γυναίκες που ήταν δίπλα του όπως στην Πένυ στην οποία αγόρασε μαζί με τη συνεργάτιδά της μαγαζί για νύχια δίνοντας 30.000 ευρώ. 

Επιχειρεί δε, να πείσει τους ανακριτές ότι η δικηγόρος και σύντροφός του Αδαμαντία Αγγελέτου που επίσης έχει προφυλακιστεί δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom