Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Απεργία διαρκείας κήρυξε η ΕΣΗΕΑ - η UER καλεί Σαμαρά να ανακαλέσει και η ΕΣΗΕΑ τον Κεδίκογλου να παραδώσει την ταυτότητά του


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΑ
24ωρες απεργίες σε όλα τα μέσα ενημέρωσης
Μετά την πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.

Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2013.

Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση.

Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές.

Σήμερα, Τετάρτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό στην κορύφωση της απεργιακής συγκέντρωσης, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

================================
Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU ή UER) ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να ακυρώσει την απόφασή της να κλείσει την ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της UER και η γενική διευθύντριά της ζητούν σε επιστολή τους προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να "ασκήσει όλη του την επιρροή για να ακυρωθεί αμέσως αυτή η απόφαση", αναφέρεται σε ανακοίνωση της UER.

"Η ύπαρξη των δημόσιων μέσων και η ανεξαρτησία τους όσον αφορά την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών", υπογραμμίζει η UER.

Απόφαση της ΕΣΗΕΑ στη συνεδρίαση στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ
Να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και να παραιτηθεί από μέλος της ΕΣΗΕΑ καλεί το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, προειδοποιώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει στη διαδικασία διαγραφής του από το Σωματείο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που νωρίτερα συνεδρίασε στο προαύλιο του ραδιομεγάρου στη λεωφόρο Μεσογείων, καταδίκασε το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Κυβέρνησης, η οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «με δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου που θυμίζουν Χούντα, ανακοίνωσε το πρωτοφανές για δημοκρατική χώρα «κλείσιμο» της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Η ΕΣΕΗΑ:
Δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να «κλείσει» η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό μέσο για να βάλει φραγμό στην ασυδοσία της Κυβέρνησης, που με φασιστικό τρόπο επιχειρεί να ελέγξει την ενημέρωση του ελληνικού λαού.
Καλεί σε αγώνα όλους τους συναδέλφους της ΕΡΤ και κηρύσσει όλο τον Κλάδο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, οργανώνοντας νυχθημερόν ομάδες περιφρούρησης.
Απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους όλης της χώρας να αντιδράσουν στο ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και να συμπαρασταθούν στον αγώνα των 2.656 εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση χωρίς περιστροφές. Τώρα κρίνονται όλοι.

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

'Οταν εύχομαι μιαν "ήρεμη εβδομάδα" το εννοώ.
Χωρίς να ξέρω, χωρίς να το πολυψάχνω πια, η αίσθησή μου μου λεει ότι από στιγμή σε στιγμή τα πάντα, τα πιο εξωφρενικά πράγματα, είναι δυνατόν να συμβούν στον πολύπαθο τόπο μας.

Η κατάργηση της ΕΡΤ είναι ένα από τα σοβαρότερα επακόλουθα της κρίσης.
Αλλά το σοβαρότερο και το πλέον τρομακτικό είναι η ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ, η ΑΔΥΝΑΜΙΑ της Ελληνικής εξουσίας να διαχειριστεί την κρίση.

Δυστυχώς όσο καλοπροαίρετος κι αν είσαι, όσο προσγειωμένος και ευπροσάρμοστος στα δύσκολα, δεν είναι δυνατόν μπροστά σε τέτοιες κυβερνητικές επιλογές, σε ηγεσίες με τέτοιο απολυταρχικό κριτήριο και παντελή άγνοια της κοινωνικής αντίδρασης σε ανάλογες περιπτώσεις
το λιγότερο που μπορείς να νοιώσεις είναι ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Παρ’ όλα αυτά μια… καλημέρα για Σένα και τον «κόσμο σου» εύχομαι.
Και προπαντός να παραμένεις "καλά" γιατί κάθε μέρα και περισσότερο μας χρειάζονται οι δικοί μας άνθρωποι.

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου καλημέρα!
Δυστυχώς η χούντα των Αθηνώνν κατάφερε να πείσει και τους πλέον δύσπιστους και για τους σκοπούς της και για το μέγεθος της αναλγησίας της.Επί πλέον έδωσε ακόμα ένα χειροπιαστό δείγμα για το πόσο πιστά εκτελεί την εργολαβία εξόντωσης της Ελλάδας και του λαού της!
Μόνο που αυτή τη φορά κάτι μου λέει πως θα γυρίσει μπούμερανγκ για τα ανδρείκελα που ξεπέρασαν το Ζαγοριανάκο,το Ζουρνατζή και τον Παπαδόπουλο.
Θάθελα να ζήσω μια άλλη ζωή στο μέλλον για να διαβάζω την ιστορία της Ελλάδας για το 2000 - 2013.Θα 'χουν ενδιαφέρον οι χαρακτηρισμοί κάποιων σημερινών καλαμοκαβαλάρηδων της πρόσκαιρης δοτής εξουσίας.
Να είσαι πάντα καλά!

Read more: Go to TOP and Bottom