Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ανοίγουν με νόμο το επάγγελμα του καταδότη! Καίριο χτύπημα στην ανεργία!!!!!

Θα παίρνει και μπόνους για όποιους καρφώνει…
του Μάκη Κουρή
Το πολύ κλειστό, και μάλιστα για πολύ λίγους… εξοικειωμένους σε αυτή την…δουλειά, επάγγελμα του καταδότη ανοίγει με νόμο που πρόκειται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, απάντηση σε όλους εκείνους που την κατηγορούν ότι δεν κάνει τίποτα, ενώ όλα τα φροντίζει.

Μέχρι και να ανοίξει το επάγγελμα του καταδότη – ρουφιάνου, να βρουν δουλειά και άλλοι που σήμερα είναι…άνεργοι.
Και βέβαια δεν θα χρειάζεται να φοράνε κουκούλα, όπως τότε επί γερμανικής κατοχής που Έλληνες κατέδιδαν Έλληνες στην Γκεστάπο και η συνέχεια ήταν το απόσπασμα. Τώρα πια και με τον νόμο κατοχυρώνεται το επάγγελμα και θα μπορούν… δουλεύουν και να δρουν οι καταδότες χωρίς κουκούλα σε κάθε χώρο του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα!!!

Μακάρι να ήταν όλα αυτά αποκύημα νοσηρής φαντασίας. Δυστυχώς είναι πραγματικότητα. Ήδη είναι έτοιμη η εισηγητική έκθεση, όπως αποκάλυψε χθες (Κυριακή) η “Καθημερινή”, παρέθετε μάλιστα σημαντικά στοιχεία για το πως θα λειτουργεί το εν λόγω…επάγγελμα, το οποίο όπως σημειώνει η εφημερίδα θα είναι “ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος“!

Για τους καταδότες που θα αποκαλούνται “μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος” ή “υπερασπιστές της υπηρεσίας“, θα προβλέπονται κίνητρα. Εξετάζεται ευρύ φάσμα ευεργετημάτων (!), από προαγωγές και μπόνους, έως αυξήσεις στους μισθούς, ακόμα και “ειδικό καθεστώς εργασίας“!

Και το αποκορύφωμα του αιτιολογικού για να μπορεί κάποιος, που έχει…τάση μέσα του, να κάνει νόμιμα τον ρουφιάνο, είναι σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση “η εμπέδωση στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μιας κουλτούρας ανοικτής και χρηστής διοίκησης που ενθαρρύνει (!) τις αποκαλύψεις με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος“!

Θα προβλέπεται η προστασία του καταδότη: Θα πρέπει, αναφέρει η εισηγητική έκθεση, “να εξασφαλιστεί η διασφάλιση του προσώπου έναντι απειλών ή πράξεων εκδίκησης από τον εμπλεκόμενο φορέα“. Προς τον σκοπό αυτό εξετάζεται η διά νομοθετικής ρύθμισης απαλλαγή του καταγγέλοντος!

Έτσι και γίνει νόμος του κράτους η ρουφιανιά και ο ρουφιάνος έχει ασυλία, το μόνο που θα έχει καταφέρει η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα είναι η πλήρης διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και των επιχειρήσεων, αφού η μόνη δουλειά που θα γίνεται θα είναι ο ένας να παρακολουθεί τον άλλο και τα διευθυντικά στελέχη θα υποπτεύονται τον καθένα και κανένας δεν θα υπογράφει.

Με το νομοσχέδιο αυτό φτιάχνουν καταδότες, γιατί δεν λειτουργούν οι υπάρχοντες μηχανισμοί έλεγχου σε κάθε στάδιο. Και αντί να δει η κυβέρνηση πως θα λειτουργήσουν πάει να μετατρέψει την χώρα σε… ρουφιανομάγαζο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom