Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Χάος και πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη, 4 νεκροί - Ξεχείλισε ο Δούναβης!

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ αγνοούνται μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν κατακλυσμιαίες βροχές σε Αυστρία, Τσεχία και Γερμανία.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ήδη.
Η Αυστρία, η Γερμανία και η Τσεχία έστειλαν στρατιωτικές μονάδες για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις αρωγής έπειτα από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που έπληξαν πολλές περιοχές.



Ο Δούναβης πλημμύρισε στη Βαυαρία και δεκάδες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Εκατοντάδες δρόμοι και οι σιδηροδρομικές γραμμές έχουν κοπεί στη Γερμανία, την Αυστρία και την Τσεχία και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί σχεδόν ολόκληρη η Βοημία, καθώς και περιοχές της Γερμανίας.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική στην Πράγα, όπου έχουν στηθεί πρόχειρα φράγματα στον ποταμό Μολδάβα που διασχίζει την πόλη, ενώ έχουν κλείσει οκτώ σταθμοί του μετρό. Ένα νοσοκομείο εκκενώθηκε και τμήματα του ζωολογικού κήπου της πόλης εκκενώθηκαν. Επίσης, η κύρια σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την τσεχική πρωτεύουσα με το ανατολικό τμήμα της χώρας έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.





Ήδη από την Κυριακή ο Τσέχος πρωθυπουργός, Πετρ Νέτσας, έχει κηρύξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα ποτάμια που έχουν πλημμυρίσει από τις συνεχείς βροχοπτώσεις απειλούν το ιστορικό κέντρο της Πράγας και πολλές πεδινές περιοχές έχουν εκκενωθεί.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS - EUROKINISSI
NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom