Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Για μια θέση στο Δημόσιο....

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Η ΕΥΗ ΤΣΕΚΟΥ ΓΙΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ, ΘΕΜΟ ΚΑΙ ΚΛΑΔΑ

της Αντωνίας Ξυνού
Για μια... θέση στο Δημόσιο, η Εύη Τσέκου, συνεργάτιδα και παράλληλα ερωτική σύντροφος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού το 2007, δεν εκβίασε -όπως υποστηρίζει-, αλλά λόγω «ψυχικής φόρτισης και σύγχυσης» προχώρησε σε ενέργειες που αργότερα, σε συνδυασμό με την απόπειρα αυτοκτονίας του Χρ.Ζαχόπουλου, αποτέλεσαν το πολύκροτο σκάνδαλο.

Στο παρελθόν ανήκουν τα χαμόγελα για την Εύη Τσέκου και τον Χρήστο ΖαχόπουλοΣτο παρελθόν ανήκουν τα χαμόγελα για την Εύη Τσέκου και τον Χρήστο ΖαχόπουλοΓια περισσότερες από έξι ώρες η πρώην συμβασιούχος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων αλλά και του Χρ. Ζαχόπουλου, που ήταν παρών -παρεμβαίνοντας μάλιστα αρκετές φορές-, απολογήθηκε σχετικά με τις ερωτικές εκφάνσεις αλλά και το σοβαρό πολιτικό σκέλος της υπόθεσης.
Η κατηγορούμενη για πλημμεληματικές πράξεις (απόπειρα εκβίασης και παραβίαση προσωπικών δεδομένων), στις οποίες μετατράπηκαν με βούλευμα τα κακουργήματα, στράφηκε κατά του Χρ. Ζαχόπουλου, τον οποίο αποκάλεσε έναν «εγωιστή που κοιτούσε τον εαυτό του», αλλά και των συγκατηγορουμένων της: του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμου Αναστασιάδη, του δημοσιογράφου Γ. Μακρυγιάννη και του εργατολόγου Χρ. Νικολιτσόπουλου.
Οταν ρωτήθηκε για τα αίτια της απόπειρας αυτοκτονίας του πρώην γ.γ. Χρ. Ζαχόπουλου, η ίδια απάντησε ότι όλα έγιναν γιατί έφτασε το υλικό στο Μαξίμου διά χειρός Θέμου Αναστασιάδη. Οπως είπε, «αισθάνθηκε ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη του Καραμανλή, που ήταν προσωπική του επιλογή, και τον ανάγκασε να παραιτηθεί. Μπορεί να φοβόταν να μη μαθευτούν κι άλλα για τη θητεία του μετά την παραίτηση».
Κατά την ίδια, ο Θ. Αναστασιάδης, ο οποίος δεν έχει προσέλθει ποτέ στην ακροαματική διαδικασία και παραμένει άγνωστο εάν θα απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου, διαψεύδει τον ίδιο τον Γ. Ανδριανό (σ.σ. διευθυντή του Γραφείου Τύπου του τότε πρωθυπουργού): «Λέει ότι δεν έκανε τίποτα. Κατασκεύασε το DVD σε χρόνο που τον εξυπηρετούσε, γιατί είχε πάρει κλήση από το ΣΔΟΕ για τα 5,5 εκατ. ευρώ. (...) Ο ρόλος του κομιστή είναι εγκληματικός και καταλυτικός σε αυτή την ιστορία».
Θέμος ΑναστασιάδηςΘέμος ΑναστασιάδηςΕίχε προηγηθεί η εξιστόρησή της για το «στήσιμο» ενός διαγωνισμού στον οποίο είχε κάνει τα χαρτιά της και ήταν «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα αυτών που ήδη δούλευαν στο υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να μονιμοποιηθούν.
Οπως υποστήριξε η ίδια, ο τότε γενικός γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης, Σπύρος Κλαδάς, της έδειξε τη λίστα με τους επιτυχόντες: «Πρώτη στη λίστα των επιτυχόντων ήταν η Χαρίκλεια Βουλγαράκη, ανιψιά του Γιώργου Βουλγαράκη. Τότε του είπα: "Μα είναι δυνατόν, κρατήστε τουλάχιστον τα προσχήματα". Μέσα ήταν ακόμα δύο ονόματα γυναικών, από το γραφείο του Ζαχόπουλου, οι οποίες δεν είχαν τα προσόντα, η μία ήταν αρραβωνιαστικιά κομματάρχη της Νέας Δημοκρατίας στην Αρτα. Επαθα σοκ». Από εκεί και πέρα, λόγω «πικρίας και επιπολαιότητας» ακολούθησε η απόφασή της να βιντεοσκοπήσει την ερωτική συνεύρεσή της με τον Χρ. Ζαχόπουλο (όπως είπε, «είχαν ήδη όλα τελειώσει μεταξύ μας»), ο «καβγάς» που είχαν στο γραφείο του Χρ. Ζαχόπουλου (όπου φέρεται να τελέστηκε η απόπειρα εκβίασης), αλλά και η επίσκεψή της στο κανάλι Mega και στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου επιχείρησε -αναφέρει- να καταγγείλει το διαγωνισμό, χωρίς όμως να γνωρίζει πώς αντιγράφηκε το ερωτικό υλικό που κατείχε.
Εισαγγελέας: «Γιατί είχατε απαίτηση για δουλειά;».
Κατηγορούμενη: «Το θεωρούσα φυσικό δικαίωμα, αφού πληρούσα τις προϋποθέσεις και ήθελα να αξιοποιηθώ ως μόνιμο στέλεχος του Δημοσίου. Αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. αναφέρεται στον Χρ. Ζαχόπουλο), που είχαμε σχέση, δεν αναγνώρισε και δεν εκτίμησε ποτέ την όλη προσφορά μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom