Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τα 28 κτίρια του Δημοσίου που βγαίνουν στο σφυρί - Θα τα πουλήσουν κοψοχρονιά και μετά θα τα νοικιάζουν

- Τα κτίρια θα πωληθούν και θα επαναμισθωθούν από το Δημόσιο!
Εξυπνη μπίζνα ακούγεται,μόνο που στις αγοραπωλησίες κάποιος χάνει και κάποιος κερδίζει.Κι εν προκειμένω το σίγουρο είναι πως τα κτίρια θα πουληθούν κοψοχρονιά,κανένας όμως δεν γνωρίζει το τίμημα του ενοικίου που θα καταβάλει το δημόσιο στον αγοραστή κι ούτε το ποσόν με το οποίο θα γίνει,αν και όποτε γίνει,η επαναγορά τους από το δημόσιο.
Στον αγοραστή,που φυσικά δεν θα είναι κάποιος καλός Σαμαρείτης αλλά επιχειρηματίας που στόχο θα 'χει το κέρδος!
Πιθανότατα δε και η εξαγορά να μην γίνει με ζεστό χρήμα αλλά με μακροχρόνιες δόσεις,γι' αυτό επιβάλεται η απόλυτη διαφάνεια ώστε μελλοντικά να μην ξανάχουμε διώξεις διοικητικών συμβουλίων,όπως πρόσφατα με τη ΔΕΗ.
Ζείδωρον

Στην πώληση και επαναμίσθωση 28 δημοσίων κτιρίων (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αυτά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, αστυνομικών τμημάτων, της ΕΛΣΤΑΤ, της ΓΓΠΣ, υπουργείων και εφοριών), προχωρά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Το ΤΑΙΠΕΔ απηύθυνε σχετική πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την οποία η συναλλαγή αφορά σε 28 ακίνητα, τα οποία διακρίνονται σε δύο χαρτοφυλάκια παρόμοιου μεγέθους.

Οι επενδυτές που θα επιλεγούν, θα αγοράσουν τα ακίνητα από το ΤΑΙΠΕΔ και θα συνάψουν με το ελληνικό δημόσιο μακροχρόνιες μισθώσεις. Το Δημόσιο θα έχει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς των ακινήτων στη λήξη της μίσθωσης.

Τα 28 κτίρια, τα οποία περιλαμβάνονται στην πρόσκληση είναι:
Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας)
Υπουργείο Εσωτερικών Κεντρικό Κτίριο
Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργείο Υγείας
Υπουργείο Παιδείας
Γενικό Χημείο του Κράτους
Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
ΕΛΑΣ Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών
Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (EΛΣΤΑΤ)
Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης
Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης
Τμήμα Αλλοδαπών Aττικής
Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών
ΔΟΥ Ξάνθης (A&B) και το Χημείο Ξάνθης
A΄ ΔΟΥ Αθηνών
IZ΄ ΔΟΥ Αθηνών
B΄ ΔΟΥ Κορίνθου
B΄ ΔΟΥ Χαλκίδας
ΔΟΥ Σταυρούπολης
ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης
ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων
ΔΟΥ Παλλήνης
IΘ΄ ΔΟΥ Αθηνών
ΔΟΥ Γλυφάδας
ΔΟΥ Χολαργού
ΔΟΥ Κηφισιάς

Όσον αφορά στη διαδικασία, κατά την πρώτη φάση, τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους εγγράφως έως τις 19 Απριλίου και να αποδείξουν ότι πληρούν τα κριτήρια που περιγράφονται λεπτομερώς στην πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι υποψήφιοι αγοραστές που πληρούν τα κριτήρια, θα επιλεγούν και θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση, στο τέλος της οποίας θα κληθούν να υποβάλουν τις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom