Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η καθιέρωση της Εθνικής Γιορτής της 25ης Μαρτίου, για την Επανάσταση του 1821 και ο καιροσκοπικός επαγγελματικός αρνητισμός


=== Δεν χωρά καμιά αμφιβολία, ότι όχι απλά λίγες μέρες πριν από την 25η Μαρτίου 1821, αλλά και μερικά χρόνια πριν, υπήρξαν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΣΕ ΟΛΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ. Υπήρξαν δηλαδή, πολλά πολεμικά ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ γεγονότα ΤΟΠΙΚΟΥ χαρακτήρα.
  === Είναι χαρακτηριστικό, ότι μικρές περιοχές, όπως το Σούλι και η Μάνη (αλλά και άλλες λιγότερο γνωστές), ήσαν κράτος εν κράτει και δικαίως φέρουν τον τίτλο «ΑΔΟΥΛΩΤΟ ΣΟΥΛΙ» ή και «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ»
  === Είναι όμως και ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι από πλευράς ΦΙΛΙΚΩΝ, έγινε προσπάθεια να υπάρξει ενιαίος συντονισμός, ώστε
να συνδυαστεί ένα εκτεταμένο επαναστατικό μπαράζ, με τον εορτασμό του Ευαγγελισμού, της 25ης Μαρτίου 1821, που μπορεί να μη συνέβη επακριβώς, αλλά που βεβαίως όμως τα γεγονότα δείχνουν, ότι ο Μάρτης του 1821, ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος μήνας της Ελληνικής Εθνικής Επαναστατικής Έκρηξης κατά των Τούρκων.
  === Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα «Αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» υπάρχει τεράστιος αριθμός εγγράφων γνωστών και αγνώστων αγωνιστών, οι οποίοι απευθυνόμενοι προς την «Υπερτάτη Αρχή» της προσωρινής Διοίκησης, τα έτη 1822, 1823 ή 1824, επικαλούνται την 25η Μαρτίου 1821, ως προκαθορισμένη ημερομηνία, κατά την οποίαν ήσαν εντεταλμένοι να συμμετάσχουν έμπρακτα σε επαναστατικές δραστηριότητες.
  === “Ομως σε κανενός δεν υπήρχε σκέψη για ΕΝΙΑΙΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ της Εθνικής Εξέγερσης μέχρι το 1938. Και δεν έφτανε αυτό. Με την ίδρυση των πολιτικών κομμάτων, ανάλογα της άθλιας εξωγενούς επιρροής (Γαλλικό, Αγγλικό, Ρώσικο) οι πολιτικάντηδες της μετεπαναστατικής εποχής, είχαν επιλέξει κάποια από τις πολλές προσωπικότητες και κάθε κόμμα, προσωποποιούσε την έναρξη της επανάστασης στην επιλογή της, καθιερώνοντας δική της φατριαστική ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ επέτειο.
  === Ήμουν, είμαι και θα πεθάνω αντιμοναρχικός, αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω την ΑΝΑΓΚΗ που υπήρχε, για ΕΝΙΑΙΟ εορτασμό του μεγαλύτερου ιστορικού γεγονότος για το γκρέμισμα της Οθωμανικής τυραννίας, που αφορά άμεσα το ΕΘΝΟΣ μας και το ότι καθιερώθηκε «….να τελήται ενιαυσίως εις το διηνεκές» από 25 Μαρτίου 1938 και μετά -καλώς ή κακώς- το χρωστάμε στον Όθωνα. Είτε μας αρέσει ο Όθωνας είτε όχι, οφείλουμε να παραδεχθούμε, ότι με το διάταγμά του, μας απάλλαξε από μια συνηθισμένη παθογένεια, με την οποία καταντούσαμε την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ σε μια  σάχλα, σε μια κατακερματισμένη παρωδία.
  === Όσον αφορά, τις βλακωδέστατες προσπάθειες, πανηλίθιων ψευδοδιεθνιστών της κακιάς ώρας, που με φασιστικό τρόπο απαξιώνουν και διαστρεβλώνουν με συνειδητά ψέματα την ιστορία, αγκυλωμένοι σε κάποια ανθρώπινα λάθη των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ – ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΜΑΧΜΟΥΤ Β΄ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ, με κολοβές ιστοριούλες, είτε για τους Έλληνες Επαναστάτες, είτε για την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ Επανάσταση των Ελλήνων, είτε για την επέτειο!!!!
  === Τι εννοείτε ρε ηλίθιοι????? Ότι δεν υπήρξε Ελληνική Επανάσταση?????
  === ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ…… Οποιαδήποτε ημερομηνία και αν καθοριζόταν, τα ίδια σκατά θα λέγατε, γιατί είστε τηλεκατευθυνόμενοι επαγγελματίες αρνητές!!!!….
από τον ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ

1 σχόλιο:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Ζόρικος Ο "Μπαρμπανίκος"( τον διαβάζω φυσικά) και ακραίος όσο δεν πάει άλλο κατά την δική μου μετριοπαθή έως και ...συντηρητική άποψη ( επιφανειακά και αβασάνιστα αναγνωσμένη από μερικούς.... ) .

Αυτή τη φορά όμως θα συμφωνήσω απόλυτα και...ανερυθρίαστα μαζί του η πουριτανή.

Νάναι καλά ο άνθρωπος και αν μη τι άλλο τον συγχαίρω γιατί βρίσκει το κουράγιο να φτάνει στα άκρα.
Δεν το έχουμε όλοι.

Read more: Go to TOP and Bottom