Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ευτυχώς που βάλαμε τον ευρωσκεπτικισμό στην χώρα!


Παραδομένη η Ελληνική ελίτ στην ευρώ λαγνεία της και αδύναμη να δει θετικά στοιχεία στην Ελληνική ταυτότητα της αποδέχτηκε την ετυμηγορία του δυτικού κόσμου για την χώρα μας. Ένοχοι αποτυχημένοι νωθροί και τεμπέληδες.

Ποτισμένη με ενοχές αυτή η Ελιτ στάθηκε αδύναμη να ψελλίσει έστω και το παραμικρό αίτημα προς την Ένωση για δεκαετίες. Ήταν ένοχη γιατί παρέμεινε νωθρή και ικανή μόνο στο να ξεκοκαλίζει ευρωκεφάλαια χωρίς ένα στοιχειώδες σχέδιο..

Και μετά μια νέα γενιά Ελλήνων ξεπετάχτηκε και άρχισε να αμφισβητεί την ευρωσχέση. Είναι η γενιά του Ελληνικού ευρωσκεπτικισμού που βρίσκεται στο κέντρο του πολιτικού συστήματος και απλώνεται Αριστερά και δεξιά οριζόντια. Αυτή η Γενιά θεωρεί την χώρα ισότιμο μέλος της Ένωσης και θα διεκδικήσει αυτή την θέση ή θα παλέψει να την διατηρήσει όπου αυτό χρειάζεται

Τα χρόνια που έρχονται θα χαρακτηριστούν από αυτή την μάχη. Ο Ελληνικός ευρωσκεπτικισμός είναι εδώ έτοιμος να πάει την χώρα εκεί που τις αξίζει. Τα πρώτα αποτελέσματα της μάχης είναι ήδη εδώ απτά, χειροπιαστά και παραδοτέα:

Υπέρ των αλλαγών στο μνημόνιο, τάσσεται το πρόεδρος των σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Υπέρ της αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου για την Ελλάδα τάσσεται ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αυστριακός ευρωβουλευτής, Χάνες Σβόμποντα, χαρακτηρίζοντας «ανόητη» την αρνητική στάση της Κομισιόν στο θέμα.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, ο κ. Σβόμποντα υπογραμμίζει την ανάγκη τροποποίησης του προγράμματος της τρόικας, καθώς όπως επισημαίνει, είναι λάθος σε βασικά σημεία, που πρέπει να αλλάξουν. Επισημαίνει πάντως πως στην Ελλάδα «θα πρέπει να σχηματιστεί μια υπεύθυνη κυβέρνηση», που θα τηρήσει τα βασικά σημεία του προγράμματος, προσθέτοντας όμως ότι «είναι απαραίτητο να γίνουν αλλαγές».

Ευτυχώς που βάλαμε τον ευρωσκεπτικισμό στην χώρα!

Εφεξής κανένα κόμμα δεν θα είναι μεγάλο χωρίς ευρωσκεπτικισμό στο πολιτικό λόγο του και εδώ θα είμαστε να επιβεβαιωθούμε στο ότι: Απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό στην τραπεζοκρατία και στον αβυσσαλέο καπιταλισμό δεν θα σταθεί η Αριστερά της ταξικής ανάλυσης ούτε η πολύ soft σοσιαλδημοκρατία. Θα σταθεί μόνο ο Ευρωσκεπτικισμός (Δεξιός και αριστερός) ως φόβητρο και αντίβαρο.

Kαι αν η Ευρώπη που μέλει να γίνει δεν μας συμφέρει μη σώσει και γίνει…
http://papaioannou.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom